Juos tai daryti ragino ir emocingieji Šarūnas Jasikevičius bei Rokas Jokubaitis, tačiau už tai vos nesulaukė griežtų nuobaudų – pasirodo, mačo dalyviams raginti publikos negalima.

Jeigu teisėjai nebūtų pasigailėję Šaro, jam dvikova būtų pasibaigusi anksčiau laiko: lietuvis jau anksčiau buvo užsidirbęs techninę pražanga už tai, kad pažerti priekaištų arbitrams įžengė į aikštę tiesiog greitos varžovų atakos metu.

Išklausęs teisėjų pastabos, kad jis, kaip treneris, negali užvedinėti tribūnų, Š. Jasikevičius pats gerokai nustebo, o kai pergalė jau buvo kišenėje, sudėjęs rankas sarkastiškai rodė nesportinės pražangos gestą triumfavusiam ir tuo pačiu fanus užkūrinėjusiam R. Jokubaičiui.

Tuo, kad reikšti emocijas šiuolaikiniame krepšinyje tapo draudžiama, piktinasi ir vienas labiausiai kovos įkarštyje įkaistančių LKL žaidėjų Žygimantas Skučas.

„Aš blogai vertinu, labai blogai. Man nepatinka tai, kur link eina dabartinis Europos krepšinis. Visi tie taisyklių pakeitimai, kurie priimti Eurolygoje, tais pačiais metais ateina ir į LKL, kadangi mūsų teisėjai yra labai aukšto lygio ir greitai prisitaiko prie naujovių – realiai mes žaidžiame pagal Eurolygos taisykles. Krepšinis praranda grožį iš tos pusės.

Gerai, nors ir nepatinka, bet aš dar, dar suprantu tai, kad varžovui negalima nieko rodyti. Bet dabar net kai į akis pasižiūriu po sėkmingo epizodo, jau teisėjai kabinėjasi, rėkia: „Nežiūrėk, nežiūrėk. Neprovokuok“. O jei net ir į žiūrovus nebegalima reaguoti, tai aš tada išvis nebeįsivaizduoju, ką daryti. Gal susidėti čipus į galvas, išjungti emocijas ir žaisti kaip robotams?

Taip, krepšinis gražus ne dėl muštynių ar nešvarių žaidėjų, bet tos visos emocijos yra jo dalis. Tos taisyklės priimtos neemocingų žmonių, kurie sėdi prie kompiuterių ekranų ir studijuoja tą krepšinį, o ne jį žaidžia. Tai jų sprendimas“, – kandžiai „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ pasisakė Ž. Skučas.


Jis šį sezoną vilki Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ aprangą, nors buvo visai netoli to, kad atsidurtų jo paslaugų panorusio Vilniaus „Ryto“ gretose.

„Labai sunkiai mane ten pakvietė, nes laukiau to visą vasarą. Tai pavėlavo, o gal ir aš neišlaukiau“, – šypsojosi Ž. Skučas.

Aiškindamas savo sprendimą persikelti į Pasvalį, puolėjas akentavo trenerio figūros svarbą.

„Kažkiek norėjau naujų vėjų. Man patinka trenerio Manto Šerniaus, pas kurį jau esu žaidęs ir kuriam jaučiausi skolingas, sistema. Norėjosi sugrįžti. Žinant, kad Pasvalyje finansiniai dalykai būna stabilūs, gal nesitikėjau tokios blogos komplektacijos – kad trūks jų. Tai labai pakenkė mūsų sezono startui ir dabartiniam žaidimui.

Dabar daug kas sakytų, kad man reikėjo daryti kitaip, bet čia yra gyvenimas ir man tai bus vėl kažkokia nauja patirtis, kuri tik sustiprins“, – tikino jis.

Žygis neišvydo savo pavardės Kazio Maksvyčio paskelbtame sutrumpintame Lietuvos rinktinės šauktinių sąraše, tačiau dėl to pernelyg neišgyvena.

„Išvis nustebino, kad mano pavardė buvo pradiniame sąraše, nes net nesitikėjau jos ten pamatyti, nors tų žaidėjų ir buvo labai daug. O tada paskaičiavęs ir įsivaizdavęs, kurie tos pozicijos žmonės eina prieš mane – žaidžia aukštesniame lygyje arba tiesiog geriau, nelabai tikėjausi, kad teks važiuoti į langą. Plius šis sezonas man nelabai gerai klostosi, tai kaip ir gerai viskas“, – nuoskaudos nejaučia jis.

Paklaustas, ar K. Maksvytis gali grąžinti pergales į Lietuvą, buvęs jo auklėtinis jaunimo rinktinėse teigė esąs tuo beveik įsisitikinęs.

„Žinant jo sėkmę – nors kokią ten sėkmę, kvaila taip sakyti, gal labiau rimtą požiūrį į darbą ir gerą ryšį su daugeliu tiek žaidėjų, tiek visų aplinkinių – manau, kad taip: tai bus ir treneriui gera proga. Kad blogiau bus, nemanau, bus tik geriau, negu matėme iki šiol. Gal jis nebus tas, kuris įvedinės kažkokias ypatingas sistemas, nes to laiko mažai, bet leis žaidėjams susijungti, atsipalaiduoti ir siekti bendro tikslo. Čia pagrindinis dalykas, ką jis gali duoti“, – pasakojo Ž. Skučas.

Kovingasis kaunietis ne tik nesmerkia, bet net ir pateisina savo žaidėjų į pirmąjį langą nedelegavusio „Žalgirio“ poziciją.

„Žalgiris“ eina rimta linkme. Tai yra Eurolyga, komercija. Žiūrint iš jų pusės, komanda tikrai neturėtų paleisti savo krepšininkų. Ir visai nesvarbu, klubas šiuo metu gerai žaidžia ar ne. Vis tiek kiekvienos rungtynės yra svarbios ir daug ką keičia. Tad aš visiškai suprantu „Žalgirį“ – na, nebent tas žaidėjas būtų koks keturioliktas rotacijoje“, – pastebėjo jis.

Daugiau Ž. Skučo minčių ir pamąstymų – „Delfi TV“ laidos „Krepšinio zona“ vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)