2015-2016 metų sezone Vilniaus derbio užuomazgos rodėsi tik pirmoje profesionalaus Lietuvos krepšinio pakopoje – Natural Pharmaceuticals-RKL B divizione. Čia tarpusavyje kovėsi „Lietuvos ryto“ dubleriai ir Lietuvos kurčiųjų rinktinė.

Artėjančiame sezone žibalo į Vilniaus derbius RKL čempionate įlies nauja komanda. Minėtoms ekipoms iššūkį mes Sostinės krepšinio mokyklos ir Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) auklėtinių pagrindu suformuota komanda „LEU-Safety Style“.

Derbio „LEU-Safety Style“ komandos vyr. treneris Egidijus Ženevičius nesureikšmina. Pagrindinė jo ir trenerio asistento Gintaro Razučio užduotis – padėti jauniems krepšininkams pereiti į vyrų krepšinį.
„Vilniuje atsirado nauja komanda. Dėl to laimi tik vaikai. Mūsų komanda orientuota į jaunus Vilniaus žaidėjus. Ji skirta tiems, kurie nori kažko siekti krepšinyje, bet neturi kur.

Šios komandos tikslas – suteikti vilniečiams nišą, kur jie galėtų tęsti savo karjerą aukštesniame lygyje ir galiausiai pereiti į vyrų krepšinį,”- sako E. Ženevičius.

Su vyrų komanda RKL naujokai susitiks jau pirmose sezono rungtynėse. Vilniečių varžovas – branduolį išlaikiusi lygos senbuvė „Ignalina”. Ekipų dvikova vyks šį šeštadienį, 11:30 val., LEU sporto salėje (Studentų g. 39, Vilnius).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)