„Cbet“ namuose nusileido „Šiauliams“ 70:72 ir serijoje iki trijų pergalių atsilieka 1-2.

V. Šeškus po mačo pirmiausia prisiminė tiek jam, tiek komandos atsarginių suolui ketvirto kėlinio pradžioje skirtas technines pražangas, po kurių svečiai išliko priekyje visą likusį laiką.

„Neturiu pretenzijų žaidėjams, nors taktinių klaidų buvo. Šiame sezone dar nė karto nekritikavau teisėjų, bet jei jau priešininkų komandos vadovai sako, kad jiems ne tik fortūna padėjo...

Tokios pražangos, ir ta techninė man... Labai gaila, kad teisėjai daug dažniau klysta ne namų komandos naudai. Turbūt skaudžiausias pralaimėjimas sezone, buvome vertesni pergalės – net labiau nei pirmose serijos rungtynėse, kurias laimėjome. Mūsų teisėjai tikrai neblogi, bet šiandien, mano manymu, buvo tikrai daug klaidų“, – komentavo V. Šeškus.

„Cbet“ gretose penktadienį pirmu smuiku griežė po keitimo pasirodęs aukštaūgis Jeffery Garrettas, tačiau amerikiečio 20 taškų ir buvo visas atsarginių suolo indėlis.

V. Šeškaus manymu, daliai Jonavos ekipos žaidėjų „Betsafe-LKL“ atkrintamosiose varžybose dar dreba kojos, tiesa, ir pats specialistas prisipažįsta pernelyg nepasitikintis atsarginiais.

„Manau, kad tai yra baimė. Vitalijus Kozys niekada nežaidęs tokio lygio varžybose, matosi, kad jam labai kerta. Justinas Ramanauskas, Kahlilas Thomasas yra NKL žaidėjai. Bijojau rizikuoti, paleisti taškas į tašką vykstančias rungtynes – šiandien labai norėjau pergalės. Realiai šiandien žaidė šeši su puse mūsų žaidėjų. Bet varžovai, manau, taiko panašią rotaciją.

Mes šį sezoną padarėme labai didelį darbą. Jei ir pralaimėsime šią seriją, niekas nesmerks. Bet tikrai bandysime laimėti, turime rezervų“, – kalbėjo LKL naujokų treneris.

Jo tiesioginis oponentas Antanas Sireika dar neskuba į pusfinalį, nors užbaigti darbą ketvirtfinalyje „Šiauliai“ sekmadienį galės namuose.

Pasiteiravus, ar grįžta bronzinės „Šiaulių“ ekipos laikai, patyręs specialistas purtė galvą.

„Man nepatinka toks klausimas – neperšokęs griovio niekada nesakyk „op“. Kad ir du centimetrai būtų likę, negali žinoti, ar pavyks.

Ne deriniai, o sėkmė ir koncentracija lemia tokių rungtynių baigtį. Turėčiau kepurę, nusiimčiau prieš vyrus – šiandien darė, ką galėjo. Matyt tai ir yra pergalės šaltinis“, – sakė A. Sireika.

Tuo metu „Rytas“ serijoje 2-1 pirmauja prieš Alytaus „Dzūkiją“ po pergalės savoje aikštėje 87:59.

„Buvome skolingi fanams kąsnelį gero krepšinio. Manau, jie jį ir gavo. Ypač gynyboje pasirodymas buvo geras, gera energija ir emocija, begalė lyderių. Mūsų buvo visur, kur turėjo būti – pagaliau mums atkrintamosios varžybos prasidėjo.

Tokį patį požiūrį turime nusivežti ir į Alytų. Nebus lengva, nes žaisime su jais jau devintą kartą, suprantu ir žaidėjus. Bet pralaimėjimas labai užgavo jų savigarbą“, – netikėtą antausį praėjusiame serijos mače prisiminė G. Žibėnas.

Be techninės pražangos penktadienį neapsiėjo ir jis – nors vilniečiai tuo metu jau buvo atitrūkę nuo oponentų.

„Noriu, kad neatsipalaiduotų niekas – nei žaidėjai, nei treneriai, nei teisėjai. Mes juos spaudžiame, kad mūsų žaidėjai negautų traumų, nes pirmaujant 30 taškų jų tikimybė – didžiausia“, – spaudos konferencijoje nė neklaustas apie arbitrus prabilo „Ryto“ vairininkas.

Vis dėlto traumų šįsyk neišvengė ne jo auklėtiniai, o svečiai: rungtynių tęsti negalėjo susižeidę Dylanas Frye ir Joshua Newkirkas.

„Jų situacija nėra gera, manau, nežais sekmadienį. Rezervų nebeturime, – apgailestavo „Dzūkijos“ treneris Ramūnas Cvirka. – Šiandien žaidėme krepšinį 15 minučių. Paskui prasidėjo keitimai, ir per 5 minutes pralaimėjome rungtynes.“

Primename, kad šių porų nugalėtojai pusfinalyje galynėsis tarpusavyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją