Maskvos srities „Chimki“ gretose pagaliau yra beveik visi pajėgiausi ekipos krepšininkai – išskyrus tik visą sezoną nerungtyniaujantį Timofejų Mozgovą.

Itin banguotai žaidžianti ekipa vasarį laimėjo triskart iš eilės ir turnyro lentelėje užima septintą vietą (12/14), viena pergale lenkdami Kauno „Žalgirį“ (11/15). Tiesa, „Chimki“ paskutines tris pergales skynė prieš varžovus, nepatenkančius į Eurolygos geriausiųjų dešimtuką: Belgrado „Crvena Zvezda“, Milano „Olimpia“ ir Vilerbano ASVEL.

Be to, „Žalgiris“ taip pat kietai, gerai ginasi, žaidžia laisvesnį krepšinį, nei sezono pirmoje pusėje. Dabar – puikūs rezultatai su labai galingomis komandomis.
Rimas Kurtinaitis

Įdomu tai, kad R. Kurtinaitis Kaune pirmą kartą stos prieš „Žalgirį“ Eurolygos turnyre. „Chimki“ strategas pasidalino mintimis apie būsimą kovą prieš gimtojo miesto komandą, auklėtinių sportinę formą ir įvertino „Žalgirio“ puikią seriją.

– Panašu, ta bloga „Chimki“ atkarpa – jau praeitis, kas lėmė tą gerėjantį „Chimki“ žaidimą?

– Geras momentas tas, kad jau kuris laikas turime beveik visus žaidėjus, nes vienu metu iš 8-ių legionierių traumuoti buvo penki. Buvo labai sunku.

Dabar praktiškai beveik visi esame sveiki. Neturime tik Sergejaus Monios, kuriam skaudą Achilo sausgyslę, tačiau iš esmės komandoje beveik nėra nuostolių.

Tiesa, neturime ir vieno geriausio mūsų kovotojo dėl kamuolių – tai Jeremy Evanso, bet jau dvi savaites komanda – pilnos sudėties, treniruojamės kartu, o žaidimas ženkliai pagerėjo.

Tačiau tai nereiškia, kad taip bus visada. Priklauso nuo priešininko. Mes daug žinome apie „Žalgirį“, kuris namie žaidžia su dviguba energija, be to, gerai rungtyniauja ir išvykose.

Šis mačas yra beveik finalo svarbos, kovojame dėl vietos aštuntuke, pergalės atveju, tiek viena, tiek kita komanda turės gerus šansus.

Kai kalbėjau apie „Žalgirį“ Mytiščiuose, netrūko skeptikų po mano žodžių.
Rimas Kurtinaitis

– Šią savaitę žaisite dvejas rungtynes su tiesioginiais konkurentais dėl patekimo į atkrintamąsias (penktadienį – prieš „Fenerbahče“). Ar dažnai stebite turnyro lentelę?

– Sekame pastoviai. Žinome, kas su kuo žaidžia, žinome rungtynių svarbą. Gal ne viską žaidėjams pasakome, kad jų neapkrautume nereikalinga informacija. Mes, treneriai, apskritai viską esame pasiskaičiavę.

Džiugu žaisti tokioje Eurolygoje, kai visos rungtynės yra svarbios.

– Pastaruoju metu jūsų ekipos gynyba ženkliai pagerėjo.

– Daug dirbame tuo klausimu. Yra dvi filosofijos: tobulinti tai, ką darai gerai, ir kita – tobulinti, ką darai blogai. Mes paėmėme viduriuką, nemažai dabar dėmesio skyrėme gynybai, bet gynybine komanda mes netapsime. Gerai puolame, turbūt smagiausiai visoje Eurolygoje.

Skaičių nevedame, bet tenka kartais tą pasiskaityti. Nežadame tuo klausimu kažką keisti. Taip, gynyba geresnė, pagerėjo kova dėl atšokusių kamuolių, tai yra labai svarbu, taip pat gynyba vienas prieš vieną. Viskas priklauso nuo varžovų, antradienį matysime.

– Kalbant apie „Žalgirį“, po paskutinio mačo su „Chimki“ iškovotos 8 pergalės per 11 rungtynių, kas pasikeitė Kauno ekipos žaidime?

– Jei pamenate mano interviu Mytiščiuose, kalbėjau apie „Žalgirį“, sakiau, kad ekipa žaidė gerai, pralaiminėjo nedideliais skirtumais, tik kažko trūko. Teko skaityti Lietuvos žiniasklaidą, kurioje netrūko skeptikų po mano žodžių.

Dabar, kaip minėjau, „Žalgiryje“ viskas yra gerai, gal kažkiek pakeistas žaidimo stilius, įsigytas KC Riversas, kuris gerai pataiko tritaškius.

Be to, „Žalgiris“ taip pat kietai, gerai ginasi, žaidžia laisvesnį krepšinį, nei sezono pirmoje pusėje. Dabar – puikūs rezultatai su labai galingomis komandomis.

– Kokie svarbiausi akcentai antradienio mūšiui?

– Tai tegu lieka mūsų trenerių štabe, nelabai noriu apie tai kalbėti. Jie turi savo planą, mes turime savo planą, o jį pamatysime antradienį.

– Kokia yra Timofejaus Mozgovo sveikata?

– Reikalai gerėja, bet ne tiek geri, kad galėtų žaisti. Nežinau, kiek dar reikės laiko reabilitacijai – savaitės ar dviejų. Progresas yra didelis ir Mozgovas būtų labai geras pagalbininkas.

Dabar jis treniruojasi su antra komanda, žaidžia ir krepšinį. Tikimės, kad gal po 2-3 savaičių jį pamatysime.

– Per šią dvigubą savaitę turėsite viena diena daugiau nei varžovai („Fenerbahče“) pasiruošti antrosioms rungtynėms. Kiek tai yra svarbu?

– Tai lemia labai daug, kartais Eurolygoje laimi net ne meistriškumas, o energija. Jei neturi užtektinai laiko pailsėti, yra sunku kažką pasiekti net su kažkokiomis strategijomis. Džiaugiuosi, kad mes dabar turime tą laisvą dieną.

Pirmame rate tarpusavio mūšyje „Chimki“ namuose pergalę šventė 83:74.

Dvikova tarp „Žalgirio“ ir „Chimki“ antradienį prasidės 20 val. „Dvigubą“ Eurolygos savaitę penktadienį maskviečiai tęs vizitu pas Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija), Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai diena anksčiau aplankys kitą Rusijos klubą Sankt Peterburgo „Zenit“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)