Šaro treniruojami Eurolygos lyderiai 2021-ųjų dešimta pergale paeiliui neužbaigė. Paskutinėse metų rungtynėse „Barcelona“ išvykoje 75:94 (23:20, 11:20, 20:34, 21:20) nusileido Vitorijos „Baskonia“ (7/11) krepšininkams, žaidusiems be koronavirusu užsikrėtusio vyriausiojo trenerio Neveno Spahijos.

„Sveikinu „Baskonia“, ji šiandien buvo vienintelė komanda aikštėje. Manau, kad lemiantis faktorius šioje dvikovoje buvo motyvacija. Nežinau, kodėl ji pas mus buvo tokia. Neturiu atsakymo šiuo metu, tačiau tuo pačiu dėl to jaučiuosi labai prastai. Man buvo truputį gėda stovėti prie aikštės ir matyti kai kuriuos dalykus, matyti, kaip viena komanda šoka per galvas, bėga į greitą puolimą ir viską daro taip lengvai, o mes stovime ir visa tai leidžiame“, – po pralaimėjimo kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Barcelonos“ strategas vėliau sakė, kad tiesiog tai nebuvo Barselonos komandos diena: „Tokia ji galėjo būti dėl prasto pataikymo, sėkmės trūkumo ar nesugebėjimo priimti gerų sprendimų, tačiau yra daugiau tokia dėl to, kad varžovai labiau norėjo laimėti nei mes, o tai yra labai blogai“.

Jis priminė, kad Ispanijos čempionate Vitorijos „Baskonia“ įveikė „Barcą“ panašiu stiliumi – greitomis kontratakomis, pelnydami lengvus taškus.

„Panašu, kad pokalbis, kuris vyko per didžiąją pertrauką, buvo nieko vertas. Varžovai pelnė 34 taškus per trečią kėlinį, o mes sugebėjome prasižengti tik triskart. Mes tiesiog net nepasirodėme aikštėje. Kalbant tiesiai šviesiai, kai kurie žaidėjai psichologiškai liko Barselonoje švęsti šventes“, – sakė Š. Jasikevičius.

Vitorijos komandai vietoje N. Spahijos vadovavo jo asistentas Davidas Gilas.

„Manau, kad po Ispanijos lygos rungtynių (79:97 pralaimėjo Saragosos „Casademont“) atsitiesėme ir sužaidėme taip, kaip reikia. Kai pradedame rungtynes gerai, tuomet žaidžiame solidžiau ir darome mažiau klaidų. Ir išties viskas mums dvikovoje su „Barcelona“ atrodė gana lengva. Nėra ką daug čia kalbėti – pradėjome gerai ir kovojome iki galo“, – sakė jis.

D. Gillas pastebėjo, kad dvi treniruotės prieš rungtynes davė gerų vaisių, o žaidėjai savo galvose turėjo ir tą prastai sužaistų rungtynių Ispanijos čempionate vaizdinį.

„Tai mus sužeidė ir negalėjome leisti tam nutikti vėl. Radome būdų, kaip išvengti banguoto žaidimo. Aišku, tai tik vienerios rungtynės, o kitą dieną vėl turime treniruotę. Esu dėkingas žaidėjams, kad visi taip sureagavo. Tai labai palengvino darbą. Norėčiau, kad taip būtų visuomet“, – sakė trenerio asistentas.

Rokas Giedraitis buvo rezultatyviausias nugalėtojų gretose. Lietuvis snaiperis per 32 min. pelnė 20 taškų, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 25 efektyvumo balus.

5 iš 6 tritaškių pataikęs R. Giedraitis džiaugėsi pergale ir sakė, kad jaučiasi nuostabiai: „Ypač po to pralaimėjimo Saragosos komandai Ispanijos lygoje. Sureagavome tikrai gerai. Žengėme, kovojome, kiekvienas turėjo skirtingos energijos, labai džiaugiuosi už visą komandą. Puolime žaidėme puikiai. Reikėtų pasveikinti asistentą Davidą Gillą su pirmąja jo pergale Eurolygoje“.

Abiem komandoms tai buvo pirmosios Eurolygos antrojo reguliariojo sezono rato rungtynės. Primename, kad dalis šio turo mačų dėl COVID-19 pandemijos paūmėjimo šią savaitę buvo atšaukti.

Artimiausias rungtynes „Barcelona“ turėtų žaisti šį sekmadienį, sausio 2-ąją – pagal Ispanijos čempionato tvarkaraštį svečiuose katalonai susirems su savo amžinais varžovais Madrido „Real“ krepšininkais. Visgi labai realu, kad ir šis susitikimas dėl didelio koronaviruso atvejų skaičiaus Madrido ekipoje bus nukeltas.

Savo ruožtu „Baskonia“ tą pačią dieną namie priims Burgoso „San Pablo“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)