Policija vertina Lošimų priežiūros tarnybos pateiktą informaciją apie Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininko Vaido Kariniausko galbūt nesąžiningą žaidimą ir su juo susijusius statymus lošimų bendrovėse.

Teisėsauga žada artimiausiu metu nuspręsti, ar pradėti ikiteisminį tyrimą.

„Esame gavę medžiagą, ją vertiname, artimiausiu metu bus priimtas sprendimas“, – BNS ketvirtadienį sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Panevėžio krepšinio klubo įžaidėjo veiksmus ištirti prašė bendrovė „Top Sport“ – ji Lošimų priežiūros tarnybą antradienį informavo sulaukusi „įtartinų statymų“ didelėmis sumomis už asmeninius V. Kariniausko rezultatus FIBA Čempionų lygos rungtynėse su Dižono JDA klubu. J. Kariniauskas, iki tol rinkdavęs vidutiniškai po 10,4 taško, pelnė tik du taškus.

Lošimų priežiūros tarnyba jau antradienį informavo renkanti daugiau medžiagos apie statymus kitose bendrovėse bei žadėjo ją perduoti policijai, kadangi už manipuliavimą sporto varžybomis Lietuvos teisės aktai numato baudžiamąją atsakomybę.

Apie skandalo aplinkybes ir galimą naują V. Kariniausko karjeros stotelę galite paskaityti čia.

Baudžiamajame kodekse už manipuliavimą sporto varžybomis paveikiant jų rezultatą numatyta maksimali bausmė yra laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)