Pusfinalio rungtynėse Š. Jasikevičius per 11 su puse žaidimo minučių prametė tritaškį metimą, pataikė tris dvitaškius iš keturių ir pelnė 6 taškus. Lietuvis tai pat du kartus suklydo.  

Ispanijos derbį užtikrintai pradėjo „Barcelona“ klubas, išsiveržęs į priekį rezultatu 9:3. Sužaidus septynias minutes – septynių taškų Katalonijos klubo persvara (16:9). Šią persvarą „Barcelona“ išsaugojo iki kėlinuko pabaigos – 18:11.

Nuo antrojo kėlinio pradžios ant Londono O2 arenos parketo žengė ir Š. Jasikevičius. Sudėtingas pirmas jo metimas skrieja pro šalį, o „barsos“ žaidimas ėmė strigti. Madrido komandoje iniciatyvos imasi Sergio Llullas – sužaidis tris minutes po trijų jo tolimų metimų „Real“ atsilieka jau tik tašku (23:22). Netrukus pirmą dvitaškį pataikė ir Šaras.

S. Llului kompaniją puikiai palaikė Sergio Rodriguezas – po jo tolimo metimo Madrido krepšininkai išsiveržė į priekį (26:27). Antrajame kėlinyje iniciatyvą perėmusi ir aiškiai dominavusi Madrido komanda sužaidė fantastišką ketvirtį ir prieš didžiąją pertrauką turėjo šešių taškų pranašumą – 39:33.

Trečiajame kėlinyje Katalonijos klubas vėl sugebėjo pakreipti žaidimo eigą sau naudinga linkme ir įpusėjus ketvirčiui rezultatą išlygino (42:42). Kėlinio pabaigoje aikštelėje po ilgokos pertraukos vėl pasirodė Š. Jasikevičius. Daugiausia Marcelinho Huerto pastangomis prieš lemiamas 10 minučių „Barcelona“ krepšininkai turėjo taško persvarą – 49:48.

Įsibėgėjusi Katalonijos komanda išsikvėpusiems varžovams sunkiai sustabdoma ir ketvirto kėlinuko pradžioje. Po Š. Jasikevičiaus prasiveržimo ir dvitaškio metimo „Barcelona“ įgijo aštuonių taškų persvarą (56:48).

Likus žaisti keturias minutes „Real“ išlygino rezultatą (63:63), iškart po to tritaškį prametė lietuvis. „Barsa“ stabtelėjo labai nelaiku ir aršiausi jų priešininkai tuo puikiai pasinaudojo - laimėjo žaidimo atkarpą rezultatu 17:2 ir išsiveržė į priekį 69:63.

Susikrautos persvaros „karališkasis“ klubas neiššvaistė - laimėjo rungtynes 74:67 ir žengė į finalą.

Tarp Madrido klubo atsarginių buvo dėl traumos žaisti negalintis Martynas Pocius.

Eurolygos krepšinio turnyro finalo ketverto pirmose pusfinalio rungtynėse Pirėjo „Olympiacos“ klubas, kuriame buvo registruotas bet nežaidė Martynas Gecevičius, sensacingai lengvai 69:52 sudorojo Maskvos CSKA komandą. Mače, kuris vyko apytuštėje Londono O2 arenoje, Pirėjo klubas dominavo ir šventė pelnytą pergalę.

Rezultatas:

„Barcelona“ - Madrido „Real“ - 67:74 (18:11, 15:28, 18:9, 16:26)

„Barcelona“: Marcelinho Huertas - 19 taškų, Ante Tomičius - 18 (12 atkovotų kamuollių), Juanas-Carlosas Navarro - 9, Šarūnas Jasikevičius ir Erazemas Lorbekas - po 6.

„Real“: Felipe Reyesas - 17, Sergio Llullas - 13, Sergio Rodriguezas - 12, Rudy'is Fernandezas - 8.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)