Ispanai pirmavo beveik visas rungtynes ir sužaidus 38 minutes dar buvo priekyje 7 taškais. Metimais iš toli Italijos ekipa prisivijo varžovus, o iki finalinės sirenos likus 12 sek. ir persvėrė rezultatą, triumfuodami 66:63.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausias buvo Lorenzo Bucarelli, pelnęs 15 taškų, o naudingiausiai žaidė 12 taškų surinkęs ir 7 kamuolius atkovojęs ekipos lyderis Tommaso Oxilia. Ispanijos neišgelbėjo 15 Aleixo Fonto taškų.

Kitas pusfinalis baigėsi dar didesniu netikėtumu. Tvirtai iniciatyvą savo rankose laikiusi Kanados ekipa pelnytai pranoko favoritus amerikiečius, kurie iki tol šlavė visus varžovus sau iš kelio.

Rungtynes kanadiečiai laimėjo rezultatu 99:87. Nesulaikomai žaidė net 38 taškus suvertęs, 13 kamuolių sugriebęs ir 5 rezultatyvius perdavimus atlikęs gynėjas R.J. Barrettas. JAV gretose išsiskyrė 17 taškų pelnęs ir 11 kamuolių atkovojęs P.J. Washingtonas.

Egipte Kanados komandai nepadeda Kaune gimęs, bet anapus Atlanto užaugęs ir šios šalies jaunimo rinktinėse jau žaidęs puolėjas Ignas Brazdeikis, vasarą nusprendęs skirti įgūdžių tobulinimui treniruotėse.

Paskutinį kartą JAV komandai šios amžiaus grupės pasaulio čempione nepavyko tapti 2011 metais, kuomet Rygoje (Latvija) triumfavo Jono Valančiūno vedama „auksinė“ Lietuvos rinktinė. Tiesa, tuomet amerikiečius eliminavo ne lietuviai, o rusai, dar ketvirtfinalyje užkirtę jiems kelią ant apdovanojimų pakylos.

Primename, kad Lietuvos ekipa turnyrą užbaigs sekmadienį maču dėl penktos vietos su vokiečiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)