Sėkmingiau rungtynes pradėję „Ryto“ krepšininkai išsiveržė į priekį 5:0, o išnaudodami Artiomo Parachovskio pranašumą po krepšiu sugebėjo laimėti pirmąjį kėlinį 20:12.

Tačiau antrajame kėlinyje darnus D. Adomaičio sustyguotas mechanizmas ėmė strigti.

Spurtą 14:2 surengę aikštės šeimininkai perėmė iniciatyvą ir pirmavo 26:22. Tuomet itin skausmingą traumą patyrė vilniečių kapitonas Chrisas Krameris, griuvęs po varžovų lenta.

Įžaidėjo riksmas aidėjo visoje arenoje, kai visi su siaubu žvelgė, kas nutiko legionieriui. Už dešinės kojos kelio susigriebęs Ch. Krameris po kelių minučių buvo pakeltas ir palydėtas į rūbinę. Gali būti, kad amerikiečiui šis sezonas jau baigtas.

„BasketNews.lt“ žurnalistė Valensijoje Laura Ivaškaitė pranešė, kad „Ryto“ gydytojai neabejoja, jog amerikiečiui plyšo dešiniojo kelio raiščiai. Tiksli diagnozė paaiškės atlikus tyrimus ligoninėje.

Tuo metu aikštėje vėl remdamiesi A. Parachovskio jėga po krepšiu „Ryto“ žaidėjai įpusėjus rungtynėms sugebėjo susigrąžinti persvarą – 30:26.

Po didžiosios pertraukos aikštėje kurį laiką vyravo lygi kova, tačiau prasidėjus ketvirtam kėliniui Jaume Ponsarnau auklėtiniams galutinai pavyko perimti iniciatyvą. Valensijos komanda didino skirtumą ir galiausiai triumfavo 75:64.

„Valencia basket“: Mattas Thomas 15, Alberto Abalde, Aaronas Doornekampas ir Fernando San Emeterio po 10.

Rytas“: DJ Seeley (1/9 dvitaškiai, 3/6 tritaškiai) ir Deividas Sirvydis (3/3 tritaškiai, 2/2 baudos) po 11, Artiomas Parachovskis ir Mindaugas Girdžiūnas po 10, Arnas Butkevičius 6, Eimantas Bendžius ir Martynas Echodas (8 atk.k.) po 5, Chrisas Krameris ir Rokas Stipčevičius po 3, Aistis Pilauskas 0.

Atsakomosios ketvirtfinalio rungtynės vyks penktadienį Vilniuje 19 val. Jei prireiks trečiųjų rungtynių, jos vyks trečiadienį, kovo 13 dieną Valensijoje.

Vilniaus klubas Europos taurėje penkis kartus yra pasiekęs pusfinalį, tris kartus varžėsi finale ir dukart – 2008 ir 2009 metais – tapo čempionais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (307)