Iškalbingas faktas ir tas, kad Šiška CSKA garbę gynė dar ir po to, kai atsisveikino su Lietuvos rinktine, o po 2012-ųjų sezono galiausiai nutaręs baigti profesionalo karjerą iš Maskvos ekipos atminimui gavo simbolinę matriošką su savo veidu.

Vis dėlto simpatijos buvusiai komandai žaibiškai išgaravo – vos tik Rusijos armija pradėjo nesuvokiamą puolimą ir įsiveržė į Ukrainą.

Santykius tiek su klubo vadovais, tiek ir su buvusiais žaidėjais ilgus metus palaikęs R. Šiškauskas nuo jų ne tik iškart atsiribojo, bet ir pasveikino Eurolygos sprendimą pašalinti visus tris Rusijos kolektyvus, kurie tuo metu žengė TOP-8, iš turnyro.

„Visi kalba – maišyti ar nemaišyti sportą su politika. Aš manau, kad tai vis tiek yra susiję dalykai. Galbūt patys sportininkai ir klubai į politiką ir nelenda, bet politikai į sportą tai tikrai lenda. Čia galime paimti bet kokią šalį, kad ir tą pačią mūsų Lietuvą. Juk kai laimi rinktinė ar klubai, pirmose eilėse būna politikai, kurie kartu džiaugiasi ir sveikina. Taip pat ir Rusijoje – politikai tikrai didžiuojasi, kai sporto pergalės garsina jų šalį.

Taigi tas Eurolygos priimtas sprendimas yra teisingas, nes neįsivaizduoju, kaip dar kitaip daryti spaudimą Rusijai. Neužtenka viską jiems leisti, kaip buvo anksčiau, ir sakyti, kad jūs tai taip nedarykite. Matome, kad jie į tai neįsiklauso“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ dėstė Lietuvos krepšinio legenda.

Ramūnas Šiškauskas

Nors šiuo metu Rusijoje vyksta finalinės VTB lygos batalijos, panašu, kad jų nugalėtojams durys į Eurolygą neatsivers.

Rusijos atstovų sugrįžimas į Eurolyga nėra įmanomas dėl šios šalies karinės invazijos į Ukrainą, tad galimybė žaisti turnyre veikiausiai atsivers trims vardinius kvietimus gausiančioms komandoms. Tarp pagrindinių kandidatų yra „Valencia“ ir du Adrijos lygos finalininkai – Belgrado „Crvena Zvezda“ ir Belgrado „Partizan“. Visgi oficialaus sprendimo šiuo klausimu kol kas dar nėra.

R. Šiškauskas pakomentavo ir sunkiai vykstančias Mariaus Grigonio skyrybas su CSKA bei iš lietuvio reikalaujamų kelių milijonų klausimą.

„Kad ir kaip būtų gaila Mariaus, dėja, tokia dabar realybė. Nežinau, kas ten gali labai įsikišti į tą situaciją. Tai yra žaidėjo ir klubo sudaryta sutartis, kuri turėjo galioti trejus metus. Pinigai – didžiuliai. Turbūt vienintelis kelias – teismai. Labai gaila dėl to, nes neaišku, kaip ten viskas baigsis. Bet tikėsimės, kad kažkaip ta situacija išsispręs“, – vylėsi Ramūnas.

Primename, kad susidomėjimą į Kauną grįžusiu M. Grigoniu rodo šių metų Eurolygos finalo ketverto dalyvis Pirėjo „Olympiakos“.

Tiesa, Marius turi iki 2024-ųjų galiojančią sutartį su CSKA, tačiau susitarti dėl jos nutraukimo krepšininkui kol kas nepavyksta. Lietuvis Rusijos sostinę paliko šiai šaliai pradėjus agresiją Ukrainoje ir antroje šio sezono pusėje visiškai neberungtyniauja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją