„Noriu labai atsiprašyti visų, kuriems dar yra brangus „Lietuvos rytas“. Noriu atsiprašyti gerbėjų, Vilniaus miesto dėl to, kokioje situacijoje mes dabar esame, – savo monologą pradėjo M. Purlys.

– Aš noriu prisiimti atsakomybę už tai, kokioje klubas yra situacijoje. Aš vakar pakankamai ilgai kalbėjau su prezidentu ir pasakiau, kad šį sezoną reikia baigti su kuo įmanoma labiau iškelta galva ir kad prezidentas turėtų ieškoti kito žmogaus į mano poziciją, nes klubui reikia pokyčių. Galbūt reikia naujų idėjų, naujų žmonių. Bet kokiu atveju, sezonas dar nėra baigtas – liko garbės reikalas garbingai jį užbaigti.“

Bet ar pats G. Vainauskas patvirtino direktoriaus norą trauktis?

„Ne, prezidentas sprendimo nepriėmė, bet šioje situacijoje tai nėra pats pagrindinis dalykas. Dabar reikia susikoncentruoti kovoms dėl trečios vietos“, – prieš treniruotę žurnalistams kalbėjo M. Purlys.

Toks žingsnis nustebino ir šalia stovėjusį komandos trenerį Rimą Kurtinaitį.

„Man kiekvieną dieną – po siurprizą, nes apie Martyno bandymą atsistatydinti aš sužinojau tik dabar. Nemanau, kad čia yra Martyno problema. Ji galbūt kitur – nepataikoma su žaidėjų komplektacija. Tačiau niekas nėra garantuotas, kad neapsiriksi.

Iš savo asmeninės patirties galiu pasakyti, kad net ir turint labai daug pinigų nėra paprasta susikomplektuoti taip, kaip susikomplektavo „Fenerbahče“ šį sezoną. Juk daug klubų turi pinigų, bet kažkam nepavyksta dėl kažkokių priežasčių. Tvarką turėjome padaryti ir ją padarysime, o toliau bus krepšinis“, – mintimis dalijosi 57-erių metų specialistas.

Suirutė komandoje kilo ne vien tik dėl prastų rezultatų, bet ir dėl legionierių požiūrio į darbą. Už drausmės pažeidimus Corey Fisheris, Clevinas Hannah ir Tayloras Brownas nušalinti nuo komandos, o Drew Gordonui leista išvykti į JAV gydytis kojos traumos.

Tai reiškia, kad „Lietuvos rytas“ mažajame finale prieš Klaipėdos „Neptūną“ rungtyniaus vos su devyniais žaidėjais.

„Aš labai džiaugiuosi, kad vakar pavyko priimti sprendimą dėl keturių amerikiečių. Tai parodo, kokios yra klubo vertybės ir kokios jos turi būti ateityje. Iš vertybių pirmiausia turi būti širdis, pagarba žiūrovui, o vėliau ateis ir sportiniai rezultatai. Taip, komercija, finansai yra svarbu, bet ir su mažais finansais galima pasiekti didelių rezultatų“, – aiškino klubo direktorius.

Visgi plačiau kalbėti tiek apie savo klaidas ar galimus įpėdinius M. Purlys atsisakė. „Pakalbėsime apie tai po sezono“, – tepasakė jis.

Tačiau auksiniais Vilniaus klubo laikais dirbęs R. Kurtinaitis žino, kur buvo padaryta didžiausia klaida, privedusi „Lietuvos rytą“ prie visiško dugno.

„Svarbiausia išlaikyti žaidėjus, kurie nebūtinai žaidžia daug, bet valdo situaciją. Niekam ne paslaptis, kad Mindaugas Lukauskis ar Kšyštofas Lavrinovičius su savo patirtimi daugiau naudos duoda net ne aikštelėje, o už jos ribų. Ir šio branduolio po sezonų komandos dažniausiai nekaitalioja, nes iš naujo surinkus žaidėjus nėra paprasta juos surinkti į krūvą. Manau, kad kažkada mes buvome sukūrę branduolį, bet jis buvo išdraskytas. Dėl kokių priežasčių? Nežinau. Dabar vėl reikia sukurti komandos stuburą – tai yra pagrindas visoms sėkmėms“, – pabrėžė Kurtis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)