Prie arenos įsikūrusioje fanų zonoje sirgaliai išmėgino rankos taiklumą kartu su Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės krepšininkais – Edgaru Ulanovu ir Donatu Motiejūnu bei moterų rinktinės narėmis – Santa Okockyte, Mante Kvedaravičiūte, Kriste Druskyte ir Gintare Petronyte. Mankštą renginio svečiams pravedė čempionato ambasadorė Lina Brazdeikytė ir charizmatiškoji Dalia Belickaitė.

„Kai grįžti į Lietuvą visada norisi atiduoti duoklę fanams, džiaugiamės galėdami čia būti, suteikti jiems džiaugsmo. Tikiuosi, kad visi keliaus į sporto halę palaikyti merginų rinktinės, nes ne kiekvienais metais Europos čempionatas vyksta Lietuvoje, Kaune. Tai didelis renginys ir labai džiaugiuosi, kad turime tokią galimybę“, – sakė Donatas Motiejūnas.

„Labai džiugu, kad tiek žmonių susirinko, kad pasiekėme rekordą. Tie konkursai, žaidimai, „karavanai“ visada yra smagu. Gera matyti, kad atėjo tiek žmonių ir visi kartu eisime palaikyti šešiolikmečių rinktinės“, – sakė moterų rinktinės žaidėja Kristė Druskytė.

Sirgaliai kartu su krepšininkais dalyvavo įvairiuose konkursuose ir galėjo laimėti orginalius NIKE Lietuvos rinktinės marškinėlius, bilietus į kontrolines Lietuvos rinktinės rungtynes su Latvija bei krepšinio kamuolius. Ypač atkakli kova užvirė „karavano“ rungtyje, kurios finale Edgaras Ulanovas sulaukė sirgaliaus iššūkio ir laimėjo tik po atkaklios kovos.

„Tas šansas gali būti vienintelis toms mergaitėms, todėl manau labai svarbu visų palaikymas, nes jos žaidžia Lietuvoje. Aš pats puikiai pajutau tą palaikymą kai žaidžiau už jaunimo rinktinę. Smagu, kad žmonės ateina, tikiuosi palaikys arenose ir tos merginos džiaugsis, kad žaidžia krepšinį. Oras tikrai geras, konkursuose tikrai buvo ką veikti, varžovai stiprūs. Matosi, kad lietuviai, krepšinio šalyje gyvename“, – sakė Lietuvos rinktinės puolėjas Edgaras Ulanovas.

Renginio kulminacija tapo bendras visų susirinkusių rekordo siekimas. Šventės metu užfiksuotas rezultatas – 89 kamuolį driblingavę žmonės.

Rugpjūčio 18-25 dienomis Kaune varžysis 16 stipriausių Europos komandų, kurios rungtyniaus Kauno krepšinio mokyklos „Žalgiris“ salėje (Naglio g. 4a) ir Kauno sporto halėje. Lietuvos jaunučių merginų rinktinei D grupėje dar liko sužaisti rungtynes su Rusijos ir Vokietijos rinktinėmis. Lietuvės grupės ir aštuntfinalio rungtynes žais Kauno sporto halėje. Įėjimas į visas rungtynes nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)