Šešių pergalių serija reguliariojo sezono finiše ir išvargta pergalė Stambule – visa tai suteikė viltį, kad „Žalgirirs“ gali sukurti dar vieną stebuklą bei pakartojant praėjusių metų scenarijų namuose laimėti ketvirtfinalio seriją 3-1. Tokiu rezultatu šįkart triumfavo Stambulo „Fenerbahče“.

Visą sezoną varžovų didžiausias žvaigždes stabdęs Th. Walkupas po 82:99 pralaimėto paskutiniojo mačo apgailestavo dėl „Žalgirio“ klaidų gynyboje, kurios amerikietį nukėlė į kauniečiams antirekordinį pirmąjį serijos mačą, Stambule pralaimėtą net 43:76.

„Mūsų tikslas buvo pasiekti finalo ketvertą, todėl dabar jaučiuosi kaip praradęs galimybę. Ne kiekvienais metais gauni šansą žaisti Eurolygos atkrintamosiose varžybose. Pats nepriėmiau to kaip duotybės, tokioje pozicijoje nerasi savęs kasmet. Reikia iš šio pralaimėjimo pasimokyti ir sugalvoti, kaip grįžti kitais metais.

Gynyboje nežaidėme gerai. Mūsų pasirodymą gynyboje palyginčiau su tuo, kaip gynėmės pirmajame serijos mače. Tuomet nesisekė niekas, neskyrėme dėmesio detalėms. Sunku būti gera komanda, kai nedarai to, ką tu privalai padaryti“, – po ketvirtadienio rungtynių Krepšinis.lt sakė Th. Walkupas.

Prieš pertrauką atsitiesę ir 15:6 spurtavę šeimininkai trečiajame kėlinyje trumpam buvo sumažinę atsilikimą iki 4 taškų (48:52). Anot Th. Walkupo, rungtynių viduryje „Žalgiris“ demonstravo tikrąjį savo veidą, tačiau rodyti jį viso mačo metu buvo pernelyg sudėtinga.

„Rungtynių viduryje pradėjome pildyti savo žaidimo planą. Pradėjome daryti tai, ką buvome sutarę prieš rungtynes. Kai žaidžiame pagal planą, esame labai geri, tuomet galime žaisti prieš bet ką. Gaila, kad sunku taip žaisti visas 40 minučių“, – kalbėjo puolėjas.

26-erių krepšininkui tai buvo debiutinis sezonas Eurolygoje. Jį įvertindamas atletas patikino besididžiuojantis užsitarnauta galimybe bei tuo, ką ją užsitarnavus pavyko nuveikti.

„Buvo nuostabu būti šios komandos dalimi ir žaisti su šiais vyrukais Eurolygoje. Sugrįžimas, kurį šiemet atlikome turnyrinėje lentelėje, buvo ypatingai smagus. Esu labai už tai dėkingas. Gaila, kad nežengėme dar vieno žingsnio, bet kaip ir sakiau, nepriimu to kaip duotybės“, – teigė Th. Walkupas.

Gana slogiai debiutinį sezoną pradėjęs ir keliuose mačuose netgi neigiamus naudingumo rodiklius rinkęs Th. Walkupas svarbiu metu įsivažiavo ir tapo vienu svarbiausių „Žalgirio“ žaidėjų. Per 34 susitikimus jis užfiksavo 5,2 taško, 2,6 atkovoto kamuolio ir 2,2 rezultatyvaus perdavimo rodiklius.

Puolėjas vertina tai, jog Kauno ekipos sirgaliai sunkiu metu neatsuko nugarų nei jam, nei komandai bei palaikė saviškius iki galo. Netgi tuomet, kai vilčių išgelbėti sezoną galiausiai nebeliko.

„Ačiū! Tūkstantis ačiū“, – lietuviškai sirgaliams ištarė Th. Walkupas.

„Tai geriausi fanai ne tik Europoje, bet ir pasaulyje. Tai bent, šį vakarą atsilikome 20 taškų, žaidėme nuviliančiai, bet sirgaliai skandavo, šaukė, plojo ir dėkojo. Mums paliekant aikštelę daugybė fanų sakė ačiū. Ne, ačiū ne man, ačiū jums. Likote su mumis viso sudėtingo sezono metu. Būtent ta energija ir dvasia padarė šį sezoną ypatingu“, – pridūrė amerikietis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)