Prieš finalo seriją garliaviškių lyderė Gabrielė Gutkauskaitė teigė, kad ekipa finalo serijai pasirengusi ir rungtyniaus nejausdama psichologinio spaudimo, nes favoričių etiketė slėgs varžoves.

„Pirmų serijos rungtynių laukiame pakiliomis nuotaikomis ir labai džiaugiamės, jog patekome į finalą“, – prieš artėjantį finalą kalbėjo G. Gutkauskaitė.

Krepšininkė neslėpė, kad pusfinalio serija su Vilniaus „Kibirkštimi“ buvo labai atkakli ir pareikalavo nemažai jėgų, tačiau „Hoptrans-Sirenų“ lyderė mano, kad finalui jėgų užteks.

„Pusfinalio serija tikrai pareikalavo daug jėgų, bet turime labai gerą fizinio rengimo trenerį Marių Vadeikį, kuris visą sezoną tikslingai rengė mus finalo kovoms, todėl manau, kad jėgų mums tikrai nepritrūks“, – įsitikinus krepšininkė.

Krepšininkė mano, kad finale „Hoptrans-Sirenos“ turi svarbų faktorių – jų nespaus psichologinis spaudimas, nors ir laukia kova, kurioje reikės apginti čempionių titulą.

„Marijampolės komanda yra neabejotina finalo favoritė, todėl manau, kad mūsų didžiausias pranašumas serijoje bus tas, kad žaisime nejausdamos psichologinio spaudimo, kurį gali jausti „Sūduva“, – mintimis dalijosi įžaidėja.

G. Gutkauskaitės nuomone, varžovės taip pat turės svarbių faktorių, kurie finalo serijoje bus reikšmingi. Vienas jų – ilgesnis atsarginių žaidėjų suolelis.

„Varžovių komandos suolelis yra ilgesnis, todėl jos gali atlikti daugiau lygiaverčių keitimų ir rungtyniauti dideliu tempu. Žinoma, vienas svarbiausių dalykų yra jų aukštaūgės ir priekinė linija, todėl, norint laimėti, mums reikės su tuo susitvarkyti“, – konstatavo G. Gutkauskaitė.

Šį sezoną „Hoptrans-Sirenos“ gina čempionių titulą ir antrą kartą iš eilės finale susitiks su „Sūduva“. Visgi krepšininkė tikina, kad komandoje apie praėjusį sezoną merginos kalbasi retai.

„Stengiamės negalvoti, kas buvo praėjusiais metais. Dabar jau naujas sezonas, nauja komanda, todėl stengiamės kovoti ir laimėti kiekvienas rungtynes.“

Pati įžaidėja itin atsiskleidė ketvirtfinalio ir pusfinalio serijose, kur ėmėsi lyderės vaidmens. Atkrintamose G. Gutkauskaitė vidutiniškai renka po 17 taškų, atkovoja po 4,4 kamuolio, atlieka po 3,6 rezultatyvaus perdavimo, perima po 3,2 kamuolio ir renka po +16 naudingumo balų. Tokio savo pasirodymo įžaidėja nėra linkusi sureikšminti.

„Nesijaučiu lydere komandoje ir to stengiuosi nesureikšminti. Mūsų ekipoje yra labai daug lygiaverčių krepšininkių, todėl kiekvieną kartą puikiai sužaisti gali bet kuri žaidėja“, – kuklinosi įžaidėja.

LMKL finalo serijos startas vyks jau trečiadienį, kai 18 valandą, Marijampolėje „Hoptrans-Sirenos“ išvykoje žais su „Sūduva“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)