Kazio Maksvyčio auklėtiniai svečiuose 93:75 (22:18, 21:20, 27:17, 23:20) susitvarkė su Saulės miesto komanda, tačiau žalgiriečių strategas po dvikovos pabrėžė, kad akistata nebuvo jau tokia lengva.

„Rungtynės nebuvo lengvos, ypatingai pirma pusė, trečio kėlinio pradžia. „Šiauliai“ gerai žaidė, įvėlė mus į tokį greitą tempą. Mes patys nebuvome pasiruošę tokiems greičiams.

Antroje mačo pusėje pavyko sutvarkyti reikalus, pavyko suteikti žaidimo laiko naujokams ir mažiau žaidžiantiems“, – po dvikovos kalbėjo „Žalgirio“ vairininkas.

Trečio ketvirčio pradžioje fiksuotas kuriozas, kuomet komandoms pasimetus dėl aikštės pusių Paulius Danusevičius tiesiog išbėgo ir krovė į krepšį.

Už emocijas techninę pražangą galiausiai gavo Kazys Maksvytis, tuo metu šiauliečiai išsiveržė į priekį – 47:43.

Anot K. Maksvyčio, toje situacijoje kamuolys turėjo priklausyti jo auklėtiniams.

„Kamuolys turėjo būti mūsų, nes mūsų žaidėjai buvo puolimo zonoje, o teisėjas padavė kamuolį priešininkams. Jie pelnė du lengvus taškus.

Pasirodo, nebuvo galima atšaukti to sprendimo ir mes pradėjome kėlinį su minus dviem taškais. Mes net nesigynėme, nes buvome pasiruošę puolimui“, – situaciją aiškino K. Maksvytis.

Ant parketo pirmąsyk „Betsafe-LKL“ pasirodė du „Žalgirio“ naujokai. Isaiah Tayloras per 25 minutes pelnė 8 taškus, atkovojo 3 kamuolius, atliko 6 perdavimus, 2 kartus klydo, perėmė pražangą, provokavo pražangą, 4 kartus pažeidė taisykles ir rinko 9 naudingumo balus.

Italas Achille Polonara per 24 minutes įmetė 2 taškus (0/8 metimai „iš žaidimo“), atkovojo 7 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, blokavo metimą, gavo 2 pražangas, provokavo tiek pat ir rinko 4 naudingumo balus.

K. Maksvytis teisino gana blankiai LKL čempionate debiutavusį naujoką.

„Manau, juodas vakaras. Juk atvykęs neseniai, turėjo visai kitokį vaidmenį ankstesnėje komandoje, sportinė forma dar nėra optimali.

Tam ir yra tokios rungtynės, į tai žiūrėjome pro pirštus. Davėme abiem naujokams nemažai minučių, kad jie įsižaistų ir kitose rungtynėse būtų geresni“, – tvirtino K. Maksvytis.

„Žalgiris“ šį penktadienį namuose Eurolygoje priims Belgrado „Crvena zvezda“ komandą.

Sireiką džiugino auklėtinių kūryba

Šiaulių komandos strategas Antanas Sireika prisipažino prieš dvikovą prisibijojęs grėsmingų varžovų.

„Buvo baisu prieš rungtynes, nes pripažinkime, „Žalgiris“ dabar optimalioje formoje. Puikiai žaidžia Eurolygoje, Italijoje įveikė abi komandas ir atvažiuoja į Šiaulius. Kviečiau žiūrovus atvykti, žadėjau, kad išvys gerą krepšinį, aukšto lygio žaidėjus, kurie dabar dominuoja Eurolygoje.

O apie save nenorėjau nieko kalbėti, nes tikrai turime labai daug problemų. Kita vertus, aš labai džiaugiuosi kai kuriais žaidėjais, visi kovėsi, kol turėjo jėgų. Teko pamatyti tokių dalykų, kurių net per treniruotę nerodžiau.

Perdavimai per galvą, nusisukus. Gražu, kai vyrai žaidžia neįsitempę. Atlikus derinius bus tik šachmatai. Pasakėme, ten nuėjo, o protingi varžovai susikeitė ir nieko nesigauna.

Bet reikia mokėti sukurti, vieną kartą taip, kitą – dar kitaip. Džiaugiuosi momentais, kuriuose buvo gražių perdavimų“, – po dvikovos kalbėjo A. Sireika.

Rungtynių apžvalga:


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją