Žaliai baltų gausus būrys su dainomis ir skanduotėmis žygiavo Belgrado gatvėmis bei sėkmingai surengė savo „treniruotę“ prieš 19 val. prasidėsiančias rungtynes.

Sirgalių eisena startavo 16 val. Lietuvos laiku.

Žygiuodami Serbijos sostinės gatvėmis šimtai sirgalių traukia skanduotes ir sprogdina dūmų užtaisus.

Minią lydi ir policijos pareigūnai, kurie prižiūri viešąją tvarką. Eitynės link arenos neapsiėjo be nemalonumų – policijos pareigūnai trumpam buvo sulaikę kelis įsiaudrinusius lietuvius, tačiau greitai juos paleido.

Kelyje žaliai-balti sutiko ir „Fenerbahče“ sirgalius, kurie buvo pasipuošę Turkijos komandos spalvomis. Priešininkų sirgaliai buvo nušvilpti, tačiau konfliktų, nekilo, o kai kurie lietuviai sirgaliai netgi spaudė rankas „Fenerbahče“ komandą palaikantiems.

Į „Žalgirio“ sirgalių eiseną vietos gyventojai reagavo ramiai – fotografavo, o drąsesni pradėjo skanduoti kartu.

Primename, kad šią eiseną suorganizavo į Serbiją suvažiavę „Žalgirio“ sirgaliai, tačiau policija tam nedavė leidimo, nes nurodė negalinti užtikrinti saugumo.

Visgi greitai feisbuke pasirodė raginimų nepaisyti šių reikalavimų ir ateiti į eiseną.

Šiems raginimams paprieštaravo oficialūs „Žalgirio“ atstovai, kurie prašė sirgalių nerengti eisenos ir laiką leisti specialiai sirgaliams skirtoje fanų zonoje, o į areną vykti autobusais.

Tačiau penktadienio pavakarę sirgaliai vis tiek išžygiavo į Belgrado gatves. Iš pradžių ramiai baruose ir kavinėse vienoje Belgrado aikščių sėdėję sirgaliai, nustatytu metu atsistojo ir pajudėjo link arenos, kur „Žalgiris“ šįvakar susikaus su Stambulo „Fenerbahče“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)