Tai įvyko 2015 metais, kai A. Kavaliauskas gynė Vilniaus „Lietuvos ryto“ garbę.

2015-aisiais LKL pirmą kartą skelbė simbolinę sezono komandą – ją išrinko visų klubų vyriausieji treneriai. Šiemet simbolinė komanda paskelbta penktą kartą.

Jau ketvirtus metus paeiliui naudingiausias reguliariojo sezono krepšininkas, LKL trenerių sprendimu, neįtrauktas į simbolinę komandą.

Šiemet tai nutiko Martinui Gebenui – naudingiausiai reguliariajame sezone žaidęs Utenos „Juventus“ aukštaūgis balsavime sulaukė tik dviejų trenerių simpatijų, o į simbolinę komandą įtrauktas aštuonių trenerių balsus pelnęs Kauno „Žalgirio“ centras Brandonas Daviesas.

Reguliariojo LKL sezono naudingiausias krepšininkas renkamas atsižvelgiant į statistiką.


2017–2018 m. sezone naudingiausiai reguliariajame sezone žaide „Šiaulių“ aukštaūgis Laurynas Birutis, bet treneriai į simbolinę komandą centro pozicijoje įtraukė B. Daviesą. Simbolinę komandą taip pat sudarė Donatas Sabeckis, Kevinas Pangosas, Rokas Giedraitis ir Edgaras Želionis.

2016–2017 m. naudingiausiuoju reguliariojo sezono žaidėju tapo „Juventus“ krepšininkas Jamaras Diggsas, bet treneriai simboliniu penketu paskelbė Luką Lekavičių, Tomą Delininkaitį, Kšištofą Lavrinovičių, Paulių Jankūną ir Artūrą Gudaitį.

2015–2016 m. reguliariojo sezono MVP tapo Vytautas Šulskis, vilkėjęs Prienų–Birštono „Vytauto“ marškinėlius, bet simboliniame penketuke treneriai jam vietos nerado. Į penketuką įtraukti buvo Danielis Ewingas, Spenceris Butterfieldas, Edgaras Ulanovas, Paulius Jankūnas ir Antanas Kavaliauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)