Minsko „Tsmoki-Minsk“ akademijos auklėtinis 2015 m. atstovavo savo šaliai U18 Europos 3x3 krepšinio čempionate, kuriame užėmė aukštą ketvirtą vietą, vėliau apsivilko ir Baltarusijos U20 rinktinės marškinėlius.

Praėjusiame sezone jis nusprendė palikti Baltarusijos sostinę ir persikėlė į Kazachstaną, kur žaidė Kostanajaus „Tobol“ gretose. Šios šalies čempionate puolėjas vidutiniškai rinkdavo po 6,1 taško, atkovodavo po 2,2 kamuolio ir atlikdavo po 1,1 rezultatyvaus perdavimo, aikštelėje praleisdamas kone po 15 minučių.

Liepos viduryje atvykęs į „Šiaulių” klubo organizuotą stovyklą, 202 cm ūgio T. Paraliovas paliko perspektyvaus krepšininko įspūdį, todėl nuspręsta pakviesti jį į komandą. Tiesa, pagrindinėje sudėtyje komandos gerbėjai jo greičiausiai neišvys, baltarusis artimiausius metus patirtį kaups Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL).

„Šis krepšininkas yra labai gerų duomenų – aukštas, šoklus, ilgų rankų, nestokoja energijos. Reikės mums imti aštrius įrankius, nes iš jo galima išskaptuoti gražią skulptūrą. Užsieniečiai dvigubos licencijos turėti negali, todėl atiduosime jį NKL komandai, nes šiuo metu jam svarbiausia yra daug žaisti ir tobulėti“, – apie T. Paraliovą kalbėjo stovyklos metu jį įdėmiai stebėjęs vyr. treneris Antanas Sireika.

Tęsiantys komandos komplektavimo darbus šiauliečiai pagrindinę sudėti tikisi sustiprinti keliais priekinės linijos krepšininkais.

Pirmąsias naujojo sezono rungtynes „Šiauliai“ sužais rugsėjo 20 d. FIBA Čempionų lygos pirmajame atrankos etape su Sofijos „Levski Lukoil” iš Bulgarijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)