STAIGMENA. Pirmajame pusfinalyje įvyko nemenka staigmena - kelialapį į finalą po dramatiško mūšio išplėšė Egipto nacionalinė rinktinė, kuriai pavyko palaužti 78:77 neabejotinais poros favoritais laikytus Beiruto "Al Riyadi" (Libanas) krepšininkus. Pastarieji mačo pradžioje nesunkiai susikrovė dviženklį pranašumą, bet pasiaukojančiai žaidę egiptiečiai po pertraukos perėmė iniciatyvą ir patiesė varžovus. Gruodžio 31 d. 14 val. (Lietuvos laiku - 15 val.) prasidės finalo mačas tarp Egipto rinktinės ir "Šiaulių".

LIGONIS. "Šiaulių" treneriams prieš pusfinalio mačą teko panerimauti, nes staiga susirgo Saulius Kuzminskas. Vidurio puolėjas apsinuodijo per pusryčius, todėl jam visą dieną teko gydytis. Aukštaūgis parodė charakterį ir buvo įbėgęs į aikštę komandos draugams. Per 6 min. S.Kuzminskas realizavo abi baudas ir perėmė vieną kamuolį.

SPURTAS. Nors pirmi taškų pelnė sirgalių minios palaikomi "Gasterra Flames" krepšininkai, itin užtikrintai žaidę svečiai netruko perimti žaidimo kontrolę. Baigiantis pirmam kėliniui šiauliečiai po S.Kuzminsko pataikytų baudų nutolo 22:11. Antro kėlinio pradžia sėkmingiau susiklostė šeimininkams, kurie gana greitai nurėžė skirtumą iki 23:26 (15 min.). Užstrigusį šiauliečių puolimą pabandė išjudinti kamuolį perėmęs ir greitą ataką dėjimu užbaigęs Lewis Jacksonas.

Vis dėlto pačioje ketvirčio pabaigoje Groningeno komanda sugebėjo išlyginti rezultatą - 34:34 (19 min.). Tačiau paskutinę kėlinio minutę vėl dominavo "Šiauliai": Papa Dia pakartojo netaiklų dvitaškį, o paskutinę akimirką pražangą išprovokavo ir visas tris baudas realizavo Vitalijus Liutyčius - 39:34.

DRAMA. Trečiajame kėlinyje šiauliečiai netruko susigrąžinti dviženklę persvarą, ir atrodė, kad intrigos nebebus. Po Vitalijaus Liutyčiaus dėjimo "Šiauliai" buvo padidinę persvarą iki rekordinės - 73:57 (37 min.). Tada šeimininkai ėmė žaisti va bank, ir tai daryti jiems sekėsi. Visas rungtynes netaikliai tritaškius mėčiusiems "Gasterra Flames" žaidėjams pagalbos ranką ištiesė ir patys "Šiaulių" krepšininkai - paskutinę minutę pataikė tik 2 baudas iš 6 mestų.

Olandijos ekipa tuo pasinaudojo ir priartėjo iki 74:76. Tašką padėjo abi baudas sumetęs Laurynas Samėnas.

MINTYS. "Labai smagu nugalėti šeimininkus ir prasibrauti į turnyro finalą. Tačiau neramina du dalykai: pramesti baudų metimai (šiauliečiai pataikė 21/39 baudų) ir kova dėl kamuolio po savuoju krepšiu (šeimininkai sugriebė net 19 kamuolių).

Aišku, dalį neatkovotų kamuolių galima pateisinti kiek keista teisėjavimo maniera, bet vis tiek varžovams leidome per daug - akivaizdu, kad ir patys neatsitvėrėme po netaiklių metimų. Džiugina, kad vyrai žaidė su ugnele. Jie ir patys supranta, kad tokiame turnyre galima pasisemti patirties ateities kovoms. Manau, kad žaidžiant su Egipto rinktine bus ne mažiau sunku, nes jie žaidžia skirtingą krepšinį - bėga ir meta tritaškius. LKL čempionate irgi turime panašų žaidimo braižą propaguojančių komandų, todėl ir šis mačas bus naudingas ateičiai. Tačiau mes eisime ne pasisemti patirties, o laimėti - tam čia ir atvažiavome", - sakė "Šiaulių" treneris Gediminas Petrauskas.

LAUREATAS. Naudingiausio žaidėjo prizu buvo apdovanotas "Šiaulių" kapitonas Aurimas Kieža. Puolėjui prizą įteikė Čikagos "Bulls" ekipos "Luvabulls" grupės šokėjos. Gražuolių apdovanotas A.Kieža psirašė ant kamuolio ir švystelėjo jį į tribūną laimingam žiūrovui.

SKAIČIAI. Groningeno "Gasterra Flames" - "Šiauliai" 74:78 (11:22, 23:17, 16:23, 24:16).

"Gasterra Flames": J.Boykinas 20 (7/13 dvit., 14 atk. kam.), S. de Randamie 12, N.Rohnertas 11 (6 kld.), J.Voornas 9, R.Jansenas 7, T.Koenisas 6, T.Theeuwkensas 5, J.Dourisseau 4 taškai (D. van der Horstas).

"Šiauliai": V.Liutyčius 15 (3/4 dvit., 2/7 trit., 3/3 baud.), L.Samėnas 14 (7/8 baud.), A.Kieža 13 (6/12 dvit., 1/4 baud.), V.Šulskis 10 (2/8 baud., 7 atk. kam.), L.Jacksonas (4/8 baud., 4 rez. perd., 5 per. kam.) ir P.Dia (2/6 baud., 9 atk. kam.) po 8, J.Jucikas ir Ch.Simonas po 4, S.Kuzminskas 2 taškai (K.Artamonovas).