L. Birutis toks geras, kad po rungtynių galvą tenka kraipyti pačiam Šarūnui Jasikevičiui, kuris pripažįsta, kad Lauryną jau norėtų matyti ir savo gretose. Todėl Roberto Javtoko profilaktiniai skambučiai su pasiūlymu mainyti L. Birutį į Martyną Sąjų vis skrieja į Šiaulius.

Tikru LKL monstru tapęs 20-metis šiuo metu lygoje pirmauja net pagal tris iš keturių svarbiausių statistinių kategorijų – pelnomus taškus (vid. 14,9), atkovotus kamuolius (7,1) ir naudingumą (20,7).

Pridėjus tai, kad savo rezultatais stebina ir jo atstovaujami „Šiauliai“, kurie užima net penktą vietą, L. Birutis, ko gero, yra net ryškesnis favoritas tapti šio reguliariojo LKL sezono naudingiausiu žaidėju nei Jamesas Hardenas šiemet gauti NBA MVP prizą.

Pernai NKL sezono MVP titulą atsiėmęs 213 cm ūgio bokštas L. Birutis šį sezoną padarė tokią pažangą, kad privertė suklusti net NBA komandas, o tiksliau – daugelį jų.

„Jo potencialas didelis. NBA skautai skambina kiekvieną savaitę – iš vienos, iš kitos komandos. Nuolat bendrauju su jais. Nežinau, jau turbūt pusės NBA komandų skautai paskambino ir klausinėjo apie jį. Domisi, kaip jis elgiasi, koks yra treniruotėse, kaip kas. Visokie einamieji klausimai.

Ir, aišku, į daug rungtynių jau tie skautai buvo atvažiavę stebėti jo žaidimą. Susidomėjimas – didžiulis. Ir ne vien tik Lietuvoje, bet ir už Atlanto“, – pasakoja „Šiaulių“ klubo direktorius Mindaugas Žukauskas.

Akivaizdu, kad L. Biručio paslaugų vis labiau nori ir „Žalgiris“, kuris Lauryną „Šiauliams“ yra paskolinęs.

„Aš norėčiau, kad Laurynas dar stiprėtų čia, Šiauliuose, nes jis tobulėja ne savaitėmis, o dienomis. Jis iš pradžių mūsų buvo įsigytas kaip atsarginis, negalvojome apie jį kaip apie starto penketo žaidėją. Bijojome, ar 20-metis galės žaisti LKL kaip pagrindinis centras. Bet šis sezonas įrodo, kad jis yra aukščiausio kalibro krepšininkas.

Dar jaunas, klaidelių daug daro, bet žaidžia užtikrintai. Todėl labai abejoju, nors norėčiau, kad „Žalgiris“ mums jį paliktų dar vieniems metams. Tada mes atiduotume Lauryną visiškai paruoštą Eurolygai, kad jis nuvykęs į Kauną būtų pagrindinis jų centras. „Žalgiris“ jau šį sezoną norėjo pabandyti jį susigrąžinti ir tai reiškia, kad toks jų tikslas ir noras tikrai yra.

Didžiausia baimė yra, kad jis neišpuiktų ar kad jam neužkristų ta dėmesio našta, bet jis – profesionalas ir su viskuo susidoroja puikiai, nebijo nieko. Sakau, fantastiškas žmogus ir krepšininkas. Nė vieno blogo žodžio apie jį negaliu pasakyti. Juo labiau, kad yra šiaulietis“, – gyrė kraštietį M. Žukauskas.
Mindaugas Žukauskas

„Šiaulių“ klubo direktorius džiaugiasi, kad šį sezoną komanda atsispyrė nuo dugno ir vėl kovoja dėl pakankamai aukštų pozicijų.

„Sezoną vertinu tikrai gerai. Ypač prisiminus pernai metus, kai buvome arti išvis krepšinio neturėjimo Šiauliuose. Susibūrė nauja komanda ir entuziastai, kurie tą krepšinį pakėlė. Tikrai nesitikėjome tokio rezultato, bet vylėmės. Šiuo metu esame penktoje vietoje, taigi labai patenkinti rezultatu.

Didžiausias ir sėkmingiausias mūsų pirkinys, aišku, buvo treneris Antanas Sireika. Europos čempionas, kuris sutiko grįžti į Šiaulius, prisijungti prie mūsų ir pradėti tą Šiaulių krepšinio atgaivinimą. Jis turėjo begales pasiūlymų iš kitur, bet pasikliovė savo širdimi. Po to bendras visos administracijos ir trenerio darbas – subūrėme komandą, kuri diena iš dienos tobulėja, kadangi jauni žaidėjai, jiems iš pradžių buvo sunku suprasti, ko jų mokinama, o dabar demonstruoja tikrai neblogą žaidimą“, – teigė M. Žukauskas.

Pasipylusios „Šiaulių“ pergalės ir įspūdingi individualūs žaidėjų pasirodymai Šiauliuose neliko nepastebėtos ir grąžino krepšinio gerbėjų susidomėjimą.

Jo potencialas didelis. NBA skautai skambina kiekvieną savaitę – iš vienos, iš kitos komandos. Nuolat bendrauju su jais. Nežinau, jau turbūt pusės NBA komandų skautai paskambino ir klausinėjo apie jį. Domisi, kaip jis elgiasi, koks yra treniruotėse, kaip kas. Visokie einamieji klausimai.
Mindaugas Žukauskas

„Sezono pradžioje buvome sau užsidavę klausimą „Ar reikia šiauliečiams krepšinio?“ Prieš savaitę vykusios rungtynės su Kauno „Žalgiriu“ parodė, kad Šiauliams tikrai jo reikia, nes susirinko rekordinis žmonių skaičius (5200 – Krepšinis.lt), ko nebuvo nuo pat Šiaulių krepšinio ištakų.

Jau šešerius metus „Šiauliai“ nebuvo laimėję prieš „Žalgirį“, o anksčiau sezono metu visada nuskriausdavome žalgiriečius vieną kartą ar du. Taip kad ši pergalė mums davė didelį pastūmėjimą – reiškia, kad mes tikrai sugrįžome kaip komanda, kad pūkuoti ančiukai tapo apsiplunksnavę. Jauniems žaidėjams tai buvo postūmis ir įrodymas to, kad „Taip, aš esu geras, galiu nugalėti bet ką ir nieko nebebijau“.

Mūsų tikslas ir vizija, kurią sukūrėme prieš sezoną – sugrąžinti tuos laikus, kai „Šiauliai“ buvo pavojinga komanda lyderiams ir kovodavo bent jau dėl bronzos medalių. Tai po truputį įgyvendinama ir tikimės per trejus metus sugrįžti ten, kur buvome“, – savo planus dėstė M. Žukauskas.

Tiesa, sėkmingas sezonas kelia ir tam tikrų papildomų rūpesčių. Pasiūlymų neatsigina ir per vieną LKL mačą net 12 tritaškių įskraidinęs Nickas Zeisloftas.

„Jau sezono metu iš užsienio komandų buvo pasiūlymų jį išpirkti. Bet pats Nickas, kaip parodo kai kurios rungtynės, dar turi, kur tobulėti.

Jis dar nėra tas žaidėjas, kuris nuvažiavęs į kitą klubą galės būti jo lyderis. Stiprioje komandoje su daug apylygių žaidėjų tau treneris nesuteiks daugiau galimybių ir minučių po klaidų, atsisėsi ant suolo ir po truputį nuslinksi į jo galą. Taip kad gal neverta labai greitai kelti sparnus, o pirmiausia sustiprėti ir, kai visiškai pasitikėsi savimi, tada važiuoti“, – svarstė M. Žukauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)