Pusfinalį tiek LKL čempionate, tiek ir Karaliaus Mindaugo taurėje pasiekę šiauliečiai buvo pakviesti į FIBA Čempionų lygos atranką.

Čia jie dėl keturių laisvų bilietų į pagrindinių varžybų grupių etapą konkuruos su dar 23 komandomis (jas liepos 7 d. paskirstys burtai), tarp kurių – ir Kyjivo „Budivelnyk“ ekipa.

Keturi atrankos varžybų nugalėtojai prisijungs prie 28-ių tiesioginius kvietimus gavusių kolektyvų. Tarp jų yra ir pajėgiausia šio sezono Lietuvos komanda Vilniaus „Rytas“, ir titulą ginsiantis Tenerifės „Lenovo“, o iš viso – net 18 nacionalinių čempionių.

FIBA skelbia, kad norą dalyvauti Čempionų lygoje išreiškė 70 klubų, sėkmė nusišypsojo 52 iš jų. Turnyro geografija išsiplėtė iki 29-ių Europos šalių.

Beje, ketvirtadienį įvykusiame „Šiaulių“ klubo dalininkų susirinkime buvo apibendrinti pasibaigusio sėkmingo sezono rezultatai ir iškelti tikslai.

Sugrįžimas tarp keturių stipriausių šalies komandų, iškovoti du bilietai į finalo ketvertų varžybas KMT turnyre bei Šiaurės Europos krepšinio lygoje (ENBL) ir, svarbiausia, į areną palaikyti komandos vėl sugrįžusi miesto bendruomenė – tokius prieš pasibaigusį sezoną keltus tikslus pasiekė „Šiauliai“.

Klubo dalininkams pristatęs pasibaigusio sezono veiklas klubo direktorius Donatas Slanina labiausiai džiaugėsi, kad sezonui įsibėgėjant vis daugiau žiūrovų grįžo palaikyti miesto komandos Šiaulių arenoje.

„Labai smagu matyti tą geltoną jūrą tribūnose. Suprantama, prie to prisidėjo ir geri komandos rezultatai, geras žaistas krepšinis. Taip pat ir pandemijos apribojimų panaikinimas. Akivaizdu, kad žmonės buvo pasiilgę galimybės būti su komanda, ją palaikyti. Tuo pačiu, patekus į KMT finalo ketvertą, iškovojus sidabrą ENBL čempionate, atsirado ir tikėjimas, kad ši komanda gali kažką pasiekti. Ypač tą pajutome po antrųjų pusfinalio serijos rungtynių“, – sakė D. Slanina.

Reguliariajame LKL sezone „Šiaulių“ klubas pagal rungtynių lankomumą (vid. 1403 žiūrovai) užėmė trečią vietą tarp visų lygos komandų. Tuo metu atkrintamosiose varžybose šis rodiklis išaugo daugiau nei du sykius ir pasiekė vidutinį 3893 žiūrovų skaičių. Didžiausio krepšinio mėgėjų susidomėjimo sulaukė pusfinalio rungtynės su „Rytu“. Jose arenoje savo komandas palaikė net 4867 žiūrovai.

„Pasibaigusį sezoną galime laikyti tikrai sėkmingu. Klubas įgyvendino iškeltus tikslus, patekti į stipriausių Lietuvos komandų ketvertuką. Taip pat labai svarbu, kad į areną sugrįžo žiūrovai. Savivaldybė, būdama klubo dalininke ir skirdama paramą, siekia, kad miestą reprezentuojanti komanda būtų šiauliečių palaikoma, jie rinktųsi arenoje. Matome, kad ypač sezono pabaigoje tai pavyko įgyvendinti. Taip pat, kadangi klubas reprezentuoja miestą, svarbu, kad jis būtų matomas Lietuvoje ir, tikimės, netolimoje ateityje, Šiaulių vardą platins užsienyje“, – kalbėjo klubo dalininkės Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis.

Nepaisant pasikeitusios pandeminės situacijos, „Šiaulių“ komanda buvo plačiai matoma Lietuvoje ir išlaikė žiūrovus prie televizorių ekranų. Pasibaigusiame sezone BTV kanalo eteryje Saulės miesto ekipos rungtynės buvo tiesiogiai transliuojamos 25 sykius, o o prie televizorių ekranų jos pritraukdavo po kone 195 tūkst. žiūrovus, o atkrintamųjų varžybų metu – net po 220 tūkst. žiūrovų auditoriją.

„Šiaulių“ krepšinio klubas šiuo metu priklauso 4 dalininkams – Antano Sireikos paramos fondui (50 proc.), Mindaugui Žukauskui (25 proc.), Šiaulių m. savivaldybei (24,75 proc.), Donatui Slaninai (0,25 proc.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją