Kazio Maksvyčio auklėtiniai sekmadienį Vilniuje 77:56 nugalėjo Bosnijos ir Hercegovinos rinktinę bei užsitikrino vietą kitame FIBA 2023 metų pasaulio čempionato atrankos etape.

Viltį prasibrauti į kitą atrankos etapą išsaugojo ir Čekijos nacionalinė ekipa, kuri sekmadienį namie 83:80 įveikė Bulgariją ir iškovojo pirmą pergalę.

Rungtynių didvyriu tapo Martinas Peterka, pataikęs tritaškį likus žaisti 1,7 sek. iki dvikovos pabaigos.

Nugalėtojams jis pelnė 25 taškus ir atkovojo 10 kamuolių, o rezultatyviausiai žaidė Vojtechas Hrubanas – 29 taškai.

Čekų rinktinės strategas Ronenas Ginzburgas didžiavosi savo auklėtinių pastangomis aikštėje: „Ne paslaptis, kad turime daug jaunų žaidėjų ir kartais darome nereikalingų klaidų. Šįkart reikėtų nukelti kepurę prieš visus žaidėjus. Ypač didžiuojuosi patyrusiais Vojtechu Hrubanu, Tomasu Kyzlinku. Tai tikrai labai svarbi pergalė, pažiūrėsime, kas mūsų laukia ateityje.“

Čekams, kaip ir bulgarams, reikės pergalių per likusias dvejas rungtynes pirmajame atrankos etape. Savo ruožtu Bosnija ir Hercegovina turi visai geras galimybes toliau siekti svajonės debiutuoti pasaulio čempionate.

2023 metų pasaulio čempionato atrankos varžybų pirmas etapas baigsis ateinančią liepą.

Lietuviai jau ramūs dėl vietos antrajame etape, bet atsakomosiose rungtynėse su bulgarais ir čekais dar galės papildyti savo taškų kraitį, kurį nešis tolyn kartu su savimi. Į antrą etapą žengs po tris komandas iš aštuonių atrankos grupių.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bilietą į kitą etapą taip pat iš anksto užsitikrino Prancūzija, Sakartvelas ir Ispanija.

Kitų sekmadienio rungtynių rezultatai:

Portugalija – Prancūzija 56:69 (E grupė)

Juodkalnija – Vengrija 84:88 (E grupė)

Šiaurės Makedonija – Sakartvelas 65:79 (G grupė)

Italija – Islandija 95:87 (H grupė)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją