„Žalgirio“ ir „Caja Laboral“ mačo tiesioginė transliacija „Viasat Sport Baltic“ kanalu – lapkričio 23 d. 19.40 val. „Barcelona“ ir „Lietuvos ryto“ akistata – 22 d. 21.40 val.

5 pergales per 6 rungtynes iškovojęs „Žalgiris“ yra grupės lyderis, tuo tarpu „Caja Laboral“ laimėjo tik kartą. Kauniečiai pergalės atveju užsitikrintų kelialapį į kitą varžybų etapą. Vitorijos klubui Kaune diriguos naujasis treneris kroatas Žanas Tabakas, kuris pakeitė pašalintą juodkalnietį Duško Ivanovičių. Beje, Ž. Tabakas yra buvęs „Žalgirio“ stratego Joano Plazos asistentas Madrido „Real“ ir Sevilijos „Cajasol“ ekipose.

Pirmosiose „Caja Laboral“ ir „Žalgirio“ rungtynėse Ispanijoje stipresni buvo kauniečiai – 77:71. „Žalgiris“ yra rezultatyviausia Eurolygos ekipa (vid. 86,8 taško). Vitorijos krepšininkai taikliausiai meta baudas (83,8 proc.).

Tik vieną pergalę nuskynęs „Lietuvos rytas“ kartu su Belgrado „Partizan“ yra C grupės autsaideriai. Vilniečių aistruoliai tikisi, kad naujasis vyriausiojo trenerio Dariaus Maskoliūno asistentas Dainius Adomaitis padės pagerinti tragišką „Lietuvos ryto“ puolimo būklę. Vilniaus klubas pelno mažiausiai taškų (vid. 66,3). „Barcelona“, kuri vienintelė Eurolygoje dar nepatyrė nesėkmės skonio, yra geriausiai besiginanti ekipa – į savo krepšį praleidžia tik 62,8 taško.

Pirmąsias „Lietuvos ryto“ ir „Barcelona“, kuriai atstovauja Šarūnas Jasikevičius, rungtynes Vilniuje įtikinamai laimėjo svečiai, 67:49.

„Viasat Sport Baltic“ šią savaitę parodys dar tris Eurolygos mūšius: Maskvos CSKA – Belgrado „Partizan“ (22 d. 17.55 val.), Pirėjo „Olympiacos“ – Stambulo „Anadolu Efes“ (22 d. 23.40 val.) ir Madrido „Real“ – Maskvos srities „Chimki“ (23 d. 21.40 val.).

Šiose dvikovose nestigs lietuviškų akcentų. „Olympiacos“ klubui atstovauja Martynas Gecevičius, „Real“ – Martynas Pocius, „Chimki“ komandą treniruoja Rimas Kurtinaitis, o CSKA fizinio rengimo treneriu dirba Evaldas Kandratavičius.

„Barcelona“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynės – jau lapkričio 22 d. 21.40 val. – tik per „Viasat Sport Baltic“.