Tik šį kartą J. Vainauskas bus Vilniaus klubo varžovas. Neseniai Panevėžio „Lietkabelio“ sporto direktoriumi tapęs ir komandos sudėtį radikaliai pakeitęs J. Vainauskas prieš savo buvusią komandą sieks įrodyti, kad visos permainos buvo naudingos.

„Ryto“ atstovai neslepia, kad net 6 naujus žaidėjus per mėnesį įsigijęs „Lietkabelis“ tapo mįsle.

„Dideli pokyčiai „Lietkabelio“ ekipoje apsunkino pasiruošimą rungtynėms, ypatingai trenerių štabui, – tinklalapiui LKL.lt sakė „Ryto“ gynėjas Mindaugas Girdžiūnas. – Turime šiek tiek informacijos ir bandome ruoštis mačui.

Manau, kad artėjančiame susitikime turime daugiau žiūrėti į save. Jei sužaisime geras rungtynes, išvengsime klaidų, tuomet nereikės dairytis į varžovą ir viskas bus gerai.“

Per FIBA pasaulio čempionato atrankos langą „Lietkabelis“ paskelbė apie tris naujus pirkinius, o iš viso Panevėžio klubas per mažiau nei mėnesį penkis senus krepšininkus pakeitė naujais bei dar pasipildė 16-mečiu vietiniu talentu Mantu Rubštavičiumi.

Nors būdami visos sudėties panevėžiečiai dirba vos keturias dienas, tačiau „Lietkabelio“ puolėjas Donatas Tarolis spėjo įžvelgti didžiulį ekipos potencialą.

„Matosi, kad žaidėjai stengiasi ir nori parodyti, kad ne be reikalo yra paimti į šią komandą, – tinklalapiui LKL.lt sakė D. Tarolis. – Stengiamės kuo daugiau būti kartu, bendrauti, labiau pažinti vieni kitus, tad naujokų adaptacija vyksta sklandžiai.

Manau, kad šios komandos potencialas didelis, bet mūsų tikslai visada išlieka aukščiausi, nesvarbu, keičiasi kažkas ekipoje ar ne. Visi stengiamės dėl vieno tikslo – iškovoti medalius.“

„Lietkabelis“ nepraėjus nė pirmajam „Betsafe–LKL“ ratui ėmėsi permainų trenerių štabe – iki tol 4 pergales per 7 mačus iškovojusį Gintarą Kadžiulį pakeitė Nenadas Čanakas, kurio vedama Panevėžio ekipa šalies čempionate per 4 dvikovas laimėjo 3 kartus.

Tuo metu FIBA Čempionų lygoje specialisto iš Serbijos vedami panevėžiečiai iškovojo dvi pergales per trejas rungtynes.

Komplimentų treneriui negaili ir D. Tarolis, šį sezoną pelnantis po 9,9 taško, atkovojantis po 4,5 kamuolio bei renkantis po 13,8 naudingumo balų.

„Treneris iš tikrųjų patinka ne tik man, bet visiems žaidėjams, – teigė „Lietkabelio“ puolėjas. – N. Čanakas bando išryškinti stipriąsias krepšininkų savybes, kuria jiems konkrečius derinius.

Mes dirbame nuosekliai, treneris stabdo treniruotes bei paaiškina, jei kažkas kažką padaro blogai. Įspūdis tikrai geras, matosi, kad šis strategas yra tikras profesionalas.“

Geriausią karjeros sezoną žaidžiantis D. Tarolis džiaugiasi suteikiamomis minutėmis bei tikisi tokį žaidimą tęsti ir toliau, tačiau labiausiai jis fokusuojasi į komandos pergales.

Rungtynės tarp Panevėžio ir Vilniaus klubų trečiadienio vakarą „Siemens“ arenoje prasidės 18.50 val. Mačą transliuos DELFI.TV.

„Norėdami iškovoti pergalę Vilniuje turime apsiginti nuo greitų „Ryto“ atakų. Žinome, kad tai labai atletiška ir greitai bėganti ekipa. Privalome tai sustabdyti, o puolime atakuoti silpnąsias varžovų vietas gynyboje“, – raktą į pergalę atskleidė D. Tarolis.

Tuo metu „Ryto“ gynėjas M. Girdžiūnas tikisi kovingų rungtynių bei viliasi, kad jo atstovaujamai ekipai pavyks didžiausios šio sezono problemos – banguotumo. Anot krepšininko, tai yra labiausiai taisytina vieta sostinės komandos žaidime.

„Tikiu, kad „Lietkabelis“ bus kovinga komanda, nes savo sudėtyje turi nemažai Serbijos mokyklos krepšininkų. Žinome, kaip jie žaidžia, tad laukia įdomios rungtynės.

Prieš rinktinių pertrauką mūsų geras rungtynes pakeisdavo blogos, tad toks bangavimas netenkina. Žaidime kažkokių didelių problemų nėra, tačiau privalome būti stabilesni“, – sakė M. Girdžiūnas.

Kitame šios dienos „Betsafe–LKL“ mače susitiks „Šiaulių“ ir Utenos „Juventus“ ekipos.

Saulės miesto komanda praėjusiame ture nutraukė pralaimėjimų badą bei po 11 nesėkmių serijos iškovojo pirmąją pergalę šį sezoną.

Pirmąjį tarpusavio susitikimą Žydrūno Urbono auklėtiniai namuose laimėjo 83:78. Ar pavyks „Juventus“ ekipai patiesti šiauliečius ir jų pačių tvirtovėje?

Rungtynių Šiauliuose startas – 19:20 val., tiesioginė transliacija per DELFI.TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)