Jures Zdovco auklėtiniai svečiuose 102:80 (25:17, 25:23, 27:23, 24:20) įveikė pasvališkius. Beje, pastarieji vertėsi be sergančio trenerio Manto Šerniaus, jį pavadavo Dainius Šalenga.

Tuo tarpu savaitgalį vyksiančiam Citadele KMT finalo ketvertui besiruošiantis „Žalgiris“ ilsino Mantą Kalnietį bei Regimantą Miniotą.

Randy Culpepperis mačo pradžioje vedė į priekį žalgiriečius, tad rezultatas buvo apylygis. Atitrūkti padėjo tritaškiai (15:9) ir aktyvus Edgaras Ulanovas, ėmęs visiškai dominuoti aikštėje. Antrojo kėlinio pradžioje žalgiriečiai pirmąsyk įgijo dviženklę persvarą (27:17), kuri tik augo. Po E.Ulanovo ir Artūro Milaknio šūvių „Pieno žvaigždės“ buvo kone triuškinamos – 41:22.

Karolis Guščikas ir Paulius Danisevičius padėjo „Pieno žvaigždėms“ kapstytis iš deficito – jis galiausiai mažėjo perpus – 33:43. Optimistiškai nuteikė ir Markellis Johnsonas, taikliai su sirena išvedęs ekipą į ilgąją pertrauką – 40:51.

Pasvalio klubas išliko kovoje (50:59), nors aukštaūgiai „Žalgiriui“ rinko reikalingus taškus – 64:50. Galiausiai žalgiriečiai įjungė aukštesnę pavarą, o šeimininkai taškų kraitį pildė tik baudų metimais – 78:63. Atrodė, kad „Žalgiris“ pirmauja gana tvirtai, bet varžovų spurtas 7:0 paskatino J.Zdovcą prašyti minutės pertraukėlės – 85:70. Ji davė vaisių ir „Žalgiris“ ėmė kontrolę į savo rankas (92:70), tad nugalėtojas klausimų nebekėlė.

24 taškus pelnęs ir 32 naudingumo balus rinkęs E.Ulanovas gerino asmeninį „Betsafe-LKL“ sezono rezultatyvumo rekordą. Tam jam užteko vos 19 minučių.

Debiutines „Betsafe-LKL“ rungtynes žaidė Giedrius Kazilionis, pelnęs ir pirmą savo tritaškį.

Pasvalio komandoje mažai rungtyniavo (8 min.) vienas iš svarbiausių žaidėjų Žygimantas Skučas.

Kovą dėl kamuolių kauniečiai laimėjo net 37:22.

„Pieno žvaigždės“: Markellis Johnsonas 18, Randy Culpepperis 16, Paulius Petrilevičius ir Arnas Beručka (5 atk. kam.) – po 11, Kristapas Gluditis 9.

Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 24, Marekas Blaževičius 15 (6 atk. kam.), Tai Websteris 13, Nielsas Giffey 8, Paulius Jankūnas (6 atk. kam.) ir Tyleris Cavanaugh – po 7.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)