NKL aštuntfinalis: Šakių „Zanavykas“ – Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ . Transliacijos pradžia 16 val.

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) aštuntfinalio etapas pasiekė kulminaciją. Šiandien mače Šakiuose paaiškės kelialapio į ketvirtfinalį savininkas, kuriuo pretenduoja tapti vietos „Zanavyko“ ir Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ klubai.

Aštuntfinalio serijos rezultatas iki trijų pergalių yra lygus – 2:2 ir serijos nugalėtojas spręsis ten, kur ir startavo ši viena įdomiausių pirmojo atkrintamųjų varžybų etapo akistata.

Pirmajame ekipų mūšyje aštuntfinalyje „Zanavykas“ namuose nusileido varžovams rezultatu 90:99. Antrajame susitikime pralaimėjimą patyrė namuose žaidę marijampoliečiai – 88:93. Dar kartą Šakiuose susitikusios komandos išsiskyrė esant rezultatui 78:72. „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkai lemiamu galėjusiame tapti susitikime sugebėjo išlyginti serijos rezultatą – 75:67.

Tiesa, paskutinės rungtynės Marijampolėje tapo ypatingai skausmingos Šakių ekipai. Giedriaus Žibėno vadovaujamos komandos lyderis Paulius Kleiza susidūrė su varžovų aukštaūgiu Mariumi Valukoniu ir patyrė traumą. Krepšininkas turėtų praleisti lemiamą dvikovą.

Šakių ekipai penktajame serijos mače teks ieškoti naujo puolimo lyderio. Prieš tai buvusiuose keturiuose susitikimuose P. Kleiza pelnydavo po 24,5 taško ir buvo tapęs didžiuliu galvos skausmu „Sūduvos-Mantingos“ komandai.

Tokia netikėta įvykių eiga gali palengvinti uždavinius serijoje Vitoldo Masalskio auklėtiniams, kurie neslepia ambicijų žengti kuo aukščiau NKL čempionate. Tiesa, namuose su dviguba jėga žaidžiantis „Zanavykas“ lengvai ginklų nesudės.

LKL čempionatas: Utenos „Juventus“ – Panevėžio „Lietkabelis“. Transliacijos pradžia 17 val.

Dar visai nesenai Panevėžio „Lietkabelio“ ir Utenos „Juventus“ komandų pozicijos turnyro lentelėje bylojo apie skirtingus komandų tikslus čempionate – ilgą laiką autsaideriais buvę panevėžiečiai kovojo dėl galimybės išvengti paskutinės vietos, „Juventus“ siekė kuo aukščiau įsitvirtinti pirmajame aštuntuke.

Šiuo metu „Lietkabelis“ demonstruoja puikius rezultatus ir per paskutines septynerias rungtynes A. Brazio auklėtiniai iškovojo penkias pergales.

Pakilusi į dešimtą vietą Panevėžio ekipa (8 perg. 17 pral.) tik viena pergale atsilieka nuo 7-9-ą pozicijas užimančių klubų. Tarp jų yra ir uteniškiai (9 perg. 15 pral. – 8 vieta).

Utenoje susitiksiančių ekipų tarpusavio rungtynių rezultatai žada sunkiai prognozuojamą kovą ir būsimam mačui suteikia nemažai intrigos. Pirmajame susitikime Panevėžyje „Lietkabelis“ triumfavo – 94:84. Antrojoje dvikovoje Utenoje šeimininkai pasiekė saldų kerštą – 82:57.

„Juventus“ krepšininkai bei trenerių štabas supranta, kokia didžiulė ne tik pergalės, bet ir pralaimėjimo kaina. Laimėjus svečiams, keturios komandos susilygintų LKL čempionate pagal pergalių skaičių ir kova dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas taptų dar atkaklesnė.

V. Sirvydžio treniruojami uteniškiai namų arenoje varžovams nuolaidų nedarys, tačiau kol kas banguojantis ekipos žaidimas neleidžia tvirtai kalbėti apie pergalę. Savo ruožtu užsivedę ir pergalių skonio užmiršti nenorintys Panevėžio krepšininkai padarys viską, kad iš Utenos grįžtu su pergale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją