Jei Rusijos atstovai išgyvena dešimties iš eilės pralaimėjimų seriją, tai žalgiriečiai pastaruoju metu kaip tik neklumpa – Martino Schillerio auklėtiniai nuo gruodžio pradžios nuskynė jau šeštą pergalę paeiliui ir pakartojo komandos rekordą.

Pusantro kėlinio pirmavę kauniečiai antro ketvirčio viduryje įkrito į duobę ir pralaimėjo atkarpą net 2:16 bei paleido kontrolę iš savo rankų – 32:43. Nors Joffrey Lauvergne'as per pirmą mačo pusę sumetė 18 taškų, to neužteko: chimkiečiai atsakė taikliais sudėtingais metimais – 39:48.

Visgi po didžiosios pertraukos vaizdas aikštėje kardinaliai pasikeitė: kosminį trečią kėlinį sužaidę žaliai-balti (39:13) ne tik, kad panaikino visą turėtą deficitą, bet ir ėmė triuškinti varžovus – 78:61.

Svečiai į lemiamą šturmą nebekilo: po Mariaus Grigonio tritaškio ir Luko Lekavičiaus prasiveržimo skirtumas šoktelėjo iki 20 taškų – 85:65. Per likusį laiką aikštėje tebuvo atliekami formalumai: šimtąjį tašką nugalėtojams pelnė dvi baudas realizavęs Rokas Jokubaitis.

Karjeros pasirodymą surengė J. Lauvergne'as, kuris finišavo net su 29 taškais (13/14 dvitaškiai, 3/3 baudos), 9 atkovotais kamuoliais ir 38 naudingumo balais.

Joffrey Lauvergne rungtynėse su "Chimki"

Arti dvigubo dublio buvo ir Marius Grigonis, kuris surinko 18 taškų (3/4 dvitaškiai, 4/5 tritaškiai) ir 8 rezultatyvius perdavimus.

Pagal sukauptą bendrą naudingumo balų sumą žalgiriečiai savo oponentus pranoko kone dvigubai – 135 prieš 69.

Kita savaitė Eurolygoje – dviguba: žalgiriečiai trečiadienį, sausio 13 d., svečiuosis Maskvoje pas CSKA, o penktadienį, sausio 15 d., viešės Sankt Peterburge pas „Zenit“ klubą.

Rungtynės:

Kauno „Žalgiris“ – Maskvos srities „Chimki“102:75 (22:20, 17:28, 39:13, 24:14).

„Žalgiris“: Joffrey Lauvergne'as 29 (9 atk. kam.), Marius Grigonis 18 (8 rez. perd.), Nigelis Hayesas 14 (2/3 tritaškiai), Lukas Lekavičius 8 (4 rez. perd.), Thomasas Walkupas 7 (5 atk. kam., 4 rez. perd.), Martinas Gebenas (8 atk. kam.) ir Augustine'as Rubitas po 6, Paulius Jankūnas, Rokas Jokubaitis ir Artūras Milaknis po 4, Marekas Blaževičius 2 taškai. Karolis Lukošiūnas (4 min.) taškų nepelnė.

„Chimki“: Aleksejus Švedas 22 (1/5 dvitaškis, 5/13 tritaškiai, 5/5 baudos, 8 rez. perd.), Devinas Bookeris 19 (8/13 dvitaškiai, 3/3 baudos, 7 atk. kam., 4 rez. perd.), Jordanas Mickey 10, Errickas McCollumas 8, Stefanas Jovičius 7, Sergejus Karasiovas 4, Viačeslavas Zaicevas 3, Jevgenijus Voronovas 2 taškai.

"Žalgirio" - "Chimki" rungtynių statistika

Pirmame rate kauniečiai chimkiečius įveikė ir svečiuose – 84:70. Tiesa, tuomet varžovų ekipa buvo išretinta koronaviruso protrūkio ir traumų.

Susižeidę latvis Janis Timma ir švedas Jonas Jerebko bei veteranas Sergejus Monia praleido susitikimą ir Kaune.

„Chimki“ lipti iš duobės mėgina įvairiais būdais – įvyko nemažai permainų trenerių štabe, organizuoti klubo vadovybės pokalbiai su krepšininkais, atsisveikinta su vidurio puolėju Gregu Monroe. Visgi panaikinti aštuonių pergalių deficitą, kuriuo atsiliekama nuo TOP-8 komandų, per antrąjį ratą bus beprotiškai sudėtinga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (526)