V. Šeškus ir klubo prezidentas Vaidas Vaškevičius pirmadienį, birželio 28 dieną, sudėjo parašus ant naujos sutarties, pratęsiančios V. Šeškaus darbus Jonavoje.

V. Šeškus prie „CBet“ vairo stovėjo ir klubui istoriniame praėjusiame, 2020-21 metų, sezone.

Anksčiau 54-erių specialistas treniravo Prienų krepšinio klubą bei Vilniaus „Lietuvos rytą“. Dukart tapo LKF taurės laimėtoju bei laimėjo Baltijos lygą (BBL).

Į Jonavą atvykęs praėjusių metų rudenį charizmatiškasis treneris pažadėjo laimėti Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) pirmenybes ir taip Jonavai iškovoti kelialapį į LKL.

„CBet“ su Tomu Delininkaičiu, Dariumi Tarvydu, Laimonu Kisieliumi ir kitais dominavo NKL reguliariajame sezone, nukeliavo iki finalo, ten palaužė „Telšių“ krepšininkus ir tapo NKL čempione.

Sulaukusi Jonavos savivaldybės ir rėmėjų palaikymo, bei palankaus LKL valdybos sprendimo „CBet“ pasirengusi versti naują klubo istorijos puslapį.

„Klubui, Jonavos miestui tai labai svarbu. Tai mūsų užsibrėžto tikslo tęstinumas“, – apie pratęstą sutartį su V. Šeškumi kalbėjo klubo prezidentas V. Vaškevičius.


„Rezultatai kalba patys už save – NKL taurė Jonavoje, jonaviečiai čempionai. Pirmą kartą klubo istorijoje. Taigi V. Šeškaus pasikvietimas į Jonavą pasiteisino 200 procentų“.

„Mano gyvenime visuomet nauji etapai, nauji iššūkiai. Aš jau spardytas mėtytas tiek, kad nėra jokio jaudulio. Tiesiog eini dirbti darbą ir norisi tą darbą padaryti“, – šypsojosi V. Šeškus, paklaustas apie sugrįžimą į LKL.

„Mes ne tam į LKL atėjome, kad būtume patrankų mėsa. Turime tikslą surinkti ambicingą komandą. Aišku, viskas priklauso nuo finansų, bet, manau, viskas bus gerai ir surinksime tikrai konkurencingą komandą, – kalbėjo treneris. – Norisi, kad pirmi metai nebūtų tie, kad ateinam tik pasižymėti. Ateiname su vizija pakovoti dėl aukštesnių vietų“.

„CBet“ šiuo metu turi sutartis su keturiais krepšininkais – D. Tarvydu, L. Kisieliumi, Kahlilu Thomu bei Liamu O'Reilly. V. Šeškus komplektacijos darbų nori imtis nedelsdamas.

„Jei LKL nenori būti devintas dešimtas, pokyčiai sudėtyje reikalingi. Norisi kuo greičiau pradėti komplektacijos darbus. Pernai mums pasisekė, kad dar spalį galėjome pasikviesti tokius žaidėjus kaip D. Tarvydas, T. Delininkaitis ar L. Kisielius. Pasisekė, kad A. Urboną galėjome pasikviesti, kad sutarėme su K. Thomu. Tačiau visada norisi kuo greičiau surinkti komandą ir pradėti darbą“, – kalbėjo V. Šeškus.

Didžiausią dėmesį treneris žada skirti įžaidėjo ir vidurio puolėjo paieškai. „Šios pozicijos išlieka svarbiausiomis ir šiuolaikiniame krepšinyje. Kaip anksčiau sakydavo, parodyk man savo įžaidėją ir vidurio puolėją, aš pasakysiu, kokio lygio tavo komanda“, – sakė „CBet“ treneris.

„Pažiūrėsime, yra minčių. Aišku, bus žaidėjų, kuriuos krepšinio pasaulis gerai pažįsta, kitaip neišsiversime.
Kaip bebūtų, norime, kad komandos pagrindą sudarytų lietuviai“.

Pergalingą 2020-21 m. sezoną „CBet“, kaip ir visos komandos, žaidė tuščioje arenoje, tačiau 2200 žiūrovų talpinanti Jonavos sporto arena naujajame sezone kaskart bus apypilnė, tikisi klubo vadovas.

„Kad mieste yra susidomėjimas, tai tikrai. Visi klausia, kaip komanda, kaip treneris, kada pradėsim.
Tie, kas domėjosi krepšiniu, ir toliau domėsis, bet įsivaizduoju, kad LKL pritrauks ir tokių žmonių, kurie abejodavo eit ar neit“, – teigė klubo vadovas.

„Jonavos sirgaliai pasiilgę krepšinio, nes praėjusį sezoną negalėjo matyti komandos triumfo, džiaugtis kartu ta pergale. Todėl, manau, palaikymas bus labai svarbus debiutantams. Tikiuosi, kad visąlaik bus apypilnė salė“, – antrino V. Šeškus.


Savo ruožtu Klaipėdos „Neptūno“ klubas tęsia tarpsezonio darbus. Klaipėdos komandoje dar dviem sezonams lieka vienas lyderių Deividas Gailius, skelbiama oficialioje klubo „Facebook“ paskyroje.

Su D. Gailiumi buvo pasirašyta dvejų metų sutartis.

„Labai džiaugiuosi, gera būti namie ir būti „Neptūno“ komandos dalimi“, – mintimis apie sutarties pratęsimą dalinosi krepšininkas.

Praėjusiame sezone D. Gailius su „Neptūno“ marškinėliais sužaidė 13 rungtynių. Puolėjas fiksavo 16,9 taškų ir 4,5 atkovotų kamuolių vidurkį.

„Neptūnas“ pratęsė bendradarbiavimą ir su vienu klubo simbolių spėjusiu tapti Martynu Mažeika. Su 36-erių gynėju buvo pasirašyta vienerių metų sutartis.

„Atstovauti „Neptūno“ klubui yra man daugiau nei krepšinis. Praeitą sezoną liko neįgyvendinti kai kurie planai, todėl turėsime puikią progą jų siekti naujame“, – teigė pozityviai naujam sezonui nusiteikęs M. Mažeika.

Veteranas praėjusiame „Betsafe-LKL“ sezone rinko po 10,5 taško, 2,8 atkovoto kamuolio, 1,3 rezultatyvaus perdavimo ir 9,3 naudingumo balo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)