Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose rungtyniavęs LaMelo per 34 minutes pelnė 31 tašką (10/16 dvitaškiai, 3/10 tritaškiai, 2/2 baudos), atkovojo 4 ir perėmė 8 kamuolius, atliko 9 rezultatyvius perdavimus, 2 kartus prasižengė ir 6 kartus suklydo.

LiAngelo pagal rezultatyvumą buvo antras. Jis per 30 minučių įmetė 29 taškus (7/13 dvitaškiai,4/12 tritaškiai, 3/5 baudos), atkovojo 3 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, prarado 2 ir perėmė 1 kamuolį.

„Žaidėme lyg „Golden State Warriors“. Po rungtynių su „Lietkabeliu“ kalbėjome, kad LaMelo negali vienas žaisti – jis padarė išvadas, turime žaisti kaip komanda. Nereikia mėtyti bet kokių metimų. Šiandien LaMelo metė gana protingus metimus. Jis duoda energijos, stengiasi ir ateityje gali būti geras žaidėjas. Jei dar pridėtų gynybos, tikrai galėtų mums padėti.

LiAngelo pirmosios rungtynės buvo vienokios, o šios – kitokios. Tačiau ko iš jo neatimsi, tai drąsos. Jei metimai sukris, bus gerai, jei ne – blogai, nes dėl jų sunku ir į gynybą grįžti turinčiai komandai. Gerai, kad šįkart mačas toks lengvas. Jei žaistume taškas į tašką, mums būtų sunku, o tai jau matėme su „Lietkabeliu“, kai jie abu tokius metimus prametė“, – apie Ballus kalbėjo V. Šeškus.

Treneris neabejoja, jog jau trečiadienį vyksiantis susitikimas su Šakių „Vyčiu“ bus gerokai sudėtingesnis. Atkaklios kovos su „Mezon-NKL“ lyderiais laukiantis V. Šeškus užsiminė ir apie 17 taškų į vilniečių krepšį įmetusio Kervino Bristolio progresą.

„Bus įdomu pažiūrėti, kaip tie du žaidėjai – LaMelo ir LiAngelo – atrodys su NKL komandomis. Jie stengiasi, bet nė vienos treniruotės su jais dar neturėjome gynyboje. Jie bėga, stengiasi, kitas dalykas, kaip jiems išeina. Mėginsime priversti juos daryti taip, kaip visa komanda.

Kervinas Bristolis turi potencialo, jis ilgai nežaidė. Kervinui tikrai reikia laiko, bet jis mums padės. Savo žaidimu man jis primena Artūrą Valeiką“, – kalbėjo V. Šeškus.

Tuo metu Eurolygos jaunimo turnyrui besiruošiančios „Lietuvos rytas-2“ komandos treneris Arvydas Gronskis apgailestavo dėl to, kad jo auklėtiniams nepavyko mesti vyresniems varžovams rimtesnio iššūkio, tačiau pasidžiaugė lyderių žaidimu.

„Pirmoje pusėje neblogai susikovėme, antroje pritrūkome jėgų, varžovai išnaudojo fizines galimybes, jie daug vyresni ir tai parodė. Puolime gerai sužaidėme, o gynyboje praleidome daug taškų. Varžovai taškus pelnė dėl mūsų klaidų.

Manau, kad tikrai gerai su savo vaidmeniu susitvarkė Deividas Sirvydis. Jis tobulėja NKL varžybose, džiaugiuosi juo pasirodymu. Augustas Marčiulionis irgi susitvarkė – svarbiausia, kad priėmė gerus sprendimus. Džiugu, kad prieš spaudimą jam nebus didelė problema“, – sakė A. Gronskis.

Atsakydamas į klausimą, ar norėtų turėti LaMelo savo komandoje, A. Gronskis teigė, jog toks žaidėjas savo bendraklubiams galėtų sukelti daug problemų.

„Broliai Ballai žaidžia kitokį krepšinį. Jie pelnė daug taškų kontratakose, silpniau žaidė gynyboje. Šiai dienai turėti juos savo komandoje būtų sunku. Jei jie žaistų prieš bendraamžius, visos jų klaidos gynyboje būtų paverstos taškais. Europoje negali praleisti dengiamo žaidėjo ir bandyti išmušti jam kamuolį iš už nugaros. Tai per didelė rizika.

LaMelo yra laisvesnis už jaunuosius Lietuvos krepšininkus. Jo žaidime – daugiau šou elementų. Jis meta penktą atakos sekundę iš 8 metrų. Įdomu, kaip jis atrodytų rimtose rungtynėse“, – svarstė A. Gronskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)