Pirmas rungtynes „Vytautas“ 133:141 pralaimėjo Rygos VEF (Latvija) rezervinės komandos pagrindu sudarytai ekipai, o antrąsias – 96:128 – Mindaugo Budzinausko treniruojamai Ščecino „Wilki Morskie“ (Lenkija) ekipai antradienio vakarą 87:96 nusileido Domžalės „Helios Suns“ komanda iš Slovėnijos.

Pergalių „Vytauto“ ekipa savo sirgaliams nepadovanojo, tačiau patį klubą turėtų džiuginti statistika ne aikštėje. Beveik 4 milijonai žmonių stebėjo „Facebook“ socialiniame tinkle transliuotas trejas „Vytauto“ rungtynes.

Tiesa, pačioje Prienų arenoje su kiekvienomis rungtynėmis laisvų vietų tik daugėjo.

Turnyro metu LaVaras ne kartą pabrėždavo vyresnių žaidėjų motyvacijos trūkumą, neva, kai kurie krepšininkai neįdėjo pakankamai pastangų siekiant pergalių, nepadėjo jo sūnums tuomet, kai šiems nesisekė. Tą amerikietis aiškino prastu komandos mikroklimatu.

Nuošaly likęs Virginijus Šeškus per trejas rungtynes užėmė žiūrovo pozicijas ir galėjo ramiai įvertinti „Vytauto“ pasirodymą draugiškose kovose. Patyręs krepšinio specialistas turėjo kuo paaiškinti ekipos nesėkmes ir atskirų žaidėjų pasirodymą.

– Stebėjote trejas „Vytauto“ rungtynes iš šalies, kokį įspūdį paliko komandos žaidimas?

– Kai kuriems vaikinams buvo tiesiog geras pasibėgiojimas, tik gaila, kad ne visi gavo vienodą fizinį krūvį. Vieni žaidė po 35 minutes, kiti – vos po 10 minučių.

Bet prieš turnyrą aš sakiau, kad nesikišiu į komandos vadovavimą, davėme LaVarui pasireikšti. Nesame nei sužavėti, nei nusivylę. Pirmąkart Prienuose toks turnyras, jis pavyko, atvyko pajėgios komandos. Manau, pliusų galime rasti.

– LaVaras po trečiųjų rungtynių teigė, kad jums bus lengviau ekipą paruošti šeštadienio mačui su Vilniaus „Lietuvos rytu“, nes ekipa po trijų nesėkmių bus kupina sportinio pykčio.

– Per šį rinktinių langą visada kalbėjome apie pasiruošimą mačui su „Lietuvos rytu“. Manau, kad tas turnyras nei pakenks komandai, nei pridės naudos. Norime tikrai sužaisti gerai, esame visi sveiki, o kaip tos draugiškos rungtynės paveiks ekipą, matysime šeštadienį.

– Bet šeštadienį jau jūs vadovausite komandai mače su „Lietuvos rytu“?

– Tikiuosi (juokiasi).

– L. Ballas mano, kad komandai rungtynių pabaigose pritrūkdavo jėgų, krepšininkai turėtų fiziškai daugiau padirbėti. Ką manote apie žaidėjų fizines galimybes?

– Greitas žaidimas ir tie tritaškiai man imponuoja, viskas gerai. Čia ne LaVaras kaltas, jei jis leidžia laisvai žaisti, bėgti ir mesti, tačiau visų metimų nepataikysi. Esmė tame, kad per visą turnyrą iš 12-os žaidėjų daugiausia krūvio gavo 6-7 krepšininkai.

Nei Eigirdas Žukauskas, nei Tomas Dimša beveik nežaidė, nors jie yra komandos lyderiai. Tad tie keli krepšininkai negali atlakstyti tris dienas iš eilės po 35 minutes.

Antradienį Regimantas Miniotas žaidė beveik 40 minučių, nors jis nėra pasiruošęs žaisti tiek laiko aukštu tempu, tai nenormalu. Dėl to vakar jis ir nukentėjo, iš 13-kos metimų pataikė kelis metimus.

Dešimčiai žaidėjų išskirsčius protingai laiką galime žaisti aukštu tempu su agresyvia gynyba. Kalbant apie gynybą, kuri vyravo tame turnyre, tempas buvo, bet agresijos – nulis.

– Ko gero, dėmesys krypsta į kovo 19 d. ir 24 d., kuomet susitiksite su Kėdainių „Nevėžiu“ svečiuose ir namie su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

– Dar toli iki jų, bet pasąmonėje galvojame apie šias rungtynes. Bet pradedame nuo šeštadienio rungtynių, reikia kuo geriau pasirodyti. Vėliau keliausime į Klaipėdą, ten reikės „kabintis“, kovoti ir siekti pergalės.

Turime komandą, kuri gali žaisti. Pagaliau per metus turime tuos žmones, su kuriais galime siekti rezultatų. Nuo rudenio mums vis kažko trūko, per sezoną mus papildė daug naujų žaidėjų, sunku čempionato metu sulipdyti ekipą.

– Lavaras teigė, kad kai kurie krepšininkai nebuvo motyvuoti šiam turnyrui, neįdėjo daug pastangų, kaip jums atrodė iš šalies?

– Tą motyvaciją turi treneris įpūsti. Kai kuriems buvo sunku, mažai žaidė, spaudimo sulaukė Tomas Dimša, išėjęs į aikštę kažko nenuveikė. Eigirdas yra vienas ekipos lyderių, o per turnyrą liko antrame plane. Jis taip nepratęs. Ta motyvacija...

Aš nežinau, jie jautė, koks žaidimas bus pagal LaVarą. Reziumuojant, komanda žaidė, bet nesijaudindama, kad pralaimės. Spaudimo nebuvo. Jie žino, kad man vadovaujant tokių nesąmonių nebūtų, aš taip gintis neleisčiau, net ir per draugiškas rungtynes. Aš visada noriu laimėti.

– Kitą vertus, komandos lyderiai, pavyzdžiui T. Dimša, turės pakankamai energijos ruoštis mačui su „Lietuvos rytu“.

– Na, matote, mes galime dvejopai sakyti. Jei Dimša gerai sužais su „Lietuvos rytu“, sakysime – gerai, kad tame turnyre neišsilakstė, turėjo jėgų šeštadieniui. Jei sužais prasčiau, iš karto šnekėsime, kaip blogai, kad neprasibėgiojo tose draugiškose kovose.

Per tas dvi dienas pasiruošime šeštadieniui, į mačą su „Lietuvos rytu“ ateis daug žiūrovų ir turime parodyti, kad esame komanda. Man žmonės skambino, pasakojo, kad yra du „Vytautai“, vienas Šeškaus, kitas – LaVaro. Taip negali būti.

– LaVaras Ballas viešai yra pareiškęs, kad jo ir jūsų sanktykiai yra pašliję, neberandate bendros kalbos, kokia situacija?

– Ar skaitėte kur nors viešoje erdvėje kokį mano blogą žodį apie LaVarą? Ar kada nors jį kritikavau? Aš tikrai dėkoju tiems žmonėms, kurie atvyko, padėjo mums tvarkytis finansiškai. Mano santykiai su LaVaru, manau, yra neblogi, o jis, matote, yra emocinga asmenybė. Vieną pasako, o po poros valandų kalba visai kitą.

Norint žmogų pažinti, nepakanka tų kelių savaičių ar poros mėnesių. Mane Lietuvoje visi pažįsta, esu atviros širdies, su visais stengiuosi palaikyti gerus santykius.

Kalbant apie komandą, man labai svarbus Prienų krepšinis, negaliu į viską spjauti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)