Gitauto Kievino auklėtinės 55:54 (7:12, 10:17, 17:12, 21:13) dramatiškai palaužė bendraamžes iš Vokietijos (0-1) ir į savo sąskaitą įsirašė pirmąjį laimėjimą Senojo žemyno pirmenybėse.

Nors lietuvės besivejančių vaidmenyje buvo didžiąją rungtynių dalį, o vienu metu deficitas siekė 12 taškų, galiausiai viskas sprendėsi paskutinėmis minutėmis, kurias mūsiškės sužaidė užtikrinčiau ir triumfavo.

Į pergalę turnyro starte Lietuvos rinktinę atvedė Sintija Aukštikalnytė, pelniusi 16 taškų. Victorija Matulevičius pridėjo 11 taškų.

B grupės kovas lietuvės pratęs šeštadienį rungtynėmis su Slovėnijos rinktine. B grupėje taip pat žaidžia Ispanijos rinktinė.

Lietuva: Sintija Aukštikalnytė 16, Victorija Matulevičius 11, Austėja Rauckytė 9, Karina Budajeva 8.

Vokietija: Helena Englisch 14, Maria Perner 8, Sophia Muller 7, Johanna Rupertz, Paula Paradzik ir Feriel Chloe Emanga Noupoue po 6.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją