2. NBA vietos neradusi buvusi „Duke“ universiteto žvaigždė Sheldenas Williamsas laimę surado Prancūzijoje. Reguliariajame sezone „Elan Chalon“ vidutiniškai 11,3 taško rinkdavęs ir 7,6 kamuolio atkovodavęs Sh. Williamsas greitai įtvirtino savo vardą Europoje ir įrodė esąs vertas metų naujoko vardo. Tačiau ar vidurio puolėjas sugebės demonstruoti panašų žaidimą TOP-16 etape, atstovaudamas „Fenerbahce Ulker“, kur Sh. Williamsui dėl žaidimo laiko teks konkuruoti su Davidu Andersonu, Mike'u Batiste, Kaya Pekeriu ir Oguzu Savašu?

3. Devynis sezonus NBA lygoje rungtyniavusio ir Atėnų „Panathinaikos“ papildžiusio Jasonas Kapono debiutas Eurolygoje prieš Kauno „Žalgirį“.

4. Roberto Javtoko sugrįžimas sausį ir sprendimas dėl Jeffo Foote'o ateities.

5. Kadangi italams Gianlucai Basilei ir Nicolui Mazzarino Eurolygos turnyras jau baigėsi, o Carlosas Jimenezas baigė karjerą, Šarūnas Jasikevičius (36 metai) ir Rimantas Kaukėnas (35 metai) šiuo metu yra vyriausi kovą TOP-16 etape tęsiantys Eurolygos žaidėjai. Priešingai nei R. Kaukėnas, reguliariajame sezone Š. Jasikevičiaus žaidimo laikas buvo stipriai ribojimas (8,9 minutės per rungtynes), tačiau kaip įprasta, lietuvio vaidmuo išaugs atėjus svarbiausioms dvikovoms. Dar praėjusio sezono Eurolygos pusfinalyje Š. Jasikevičius pelnė 19 taškų, tačiau ar vyriausias Eurolygos žaidėjas vis dar gali būti naudingas „FC Barcelona Regal“ klubui?

6. Vokietijos krepšinio lyga šiuo metu yra greičiausiai tobulėjančių lygų Europoje. Net be didelių pergalių Eurolygoje, Vokietijos krepšinio lyga žengė į priekį ir jau braunasi į geriausių Europos lygų TOP-5. Šiais metais Eurolygos TOP-16 etape Vokietijai atstovaus net du klubai - Berlyno „Alba“ ir Bambergo „Brose Baskets“. Dvi komandos TOP-16 etape tik dar kartą parodo, kad Vokietija artimiausiu metu taps viena stipriausių krepšinio šalių Europoje.

7. Ar „Fenerbahce Ulker“ ir „Anadolu Efes“ atsikratys nelaimėlių etiketės ir pagaliau žengs bent į TOP-8?

8. Maskvos CSKA vyriausiasis treneris Ettore Messina paskutinį titulą iškovojo prieš daugiau nei trejus metus. 1313 dienų vienu geriausiu Europos treneriu laikomas italas nelaimėjo nieko, tačiau rusai tikisi, kad E. Messina taps CSKA išgelbėtoju.

9. Ar pergalės TOP-16 etape padėtų „Žalgiriui“ išspręsti finansines problemas?

10. Italijos krepšinis ir toliau išgyvena nuosmukį. Iš trijų Italijos komandų kovą Eurolygos TOP-16 etape tęs vienintelė „Montepaschi“ ekipa. Nors tarpsezonyje Sienos klubas prarado visus svarbiausius žaidėjus ir buvo tikėtasi išvysti „Montepaschi“ lentelės dugne, Luca Banchi auklėtiniai sugebėjo patekti į kitą etapą ir toliau išlieka Italijos komanda numeris vienas.

11. „Žalgiris“ nuo 2003 metų nei karto nenugalėjo Atėnų „Panathinaikos“ ir pralaimėjo septynis kartus iš eilės. Ar serija nutrūks Top-16 etape?

12. Sonny Weemsas ir Vassilis Spanoulis yra vieni ryškiausių pretendentų kovoti dėl Eurolygos MVP apdovanojimo. Be abejonės, pasirodymas TOP-16 gali tapti lemiamu faktoriumi šiose lenktynėse.

13. Visi užsienio klubuose žaidžiantys ar jiems atstovaujantys lietuviai - Martynas Pocius, Jonas Mačiulis, Martynas Gecevičius, Šarūnas Jasikevičius, Rimas Kurtinaitis - pateko į TOP-16 etapą.

14. 15-ąjį sezoną „FC Barcelona Regal“ garbę ginantis Juanas Carlosas Navarro TOP-16 etape taps pirmuoju žaidėju Eurolygos istorijoje, pelniusiu daugiau nei 3000 taškų. Šiuo metu ispanas savo sąskaitoje turi 2975 taškus, tad 3000 taškų riba bus peržengta artimiausiu metu.

15. „Olympiakos“ déjà vu. Praėjusį sezoną Pirėjo komandą pradėjo viena pergale ir trimis pralaimėjimais, vėliau įsibėgėjo ir tapo Eurolygos čempionais. Situacija panaši ir šiemet, kai iškovojusi vieną pergalė ir pralaimėjusi dukart iš eilės, „Olympiakos“ šlavė visas varžoves iš eilės. Istorija kartojasi?

16. Puolimas, kokybė ir kantrybė padėjo „Žalgiriui“ tapti C grupės nugalėtojais. Nepaisant visų povandeninių srovių, kol kas stebime geriausią „Žalgirio“ sezoną nuo 1999 metų. Tiesa, nuo 2004 metų „Žalgiris“ TOP-16 etape laimėjo vos 4 dvikovas ir pralaimėjo 32 kartus, tačiau kad ir kaip viskas susiklostys, praleisti „Žalgirio“ pasirodymo TOP-16 etape tiesiog negalima.