Pirmą rungtynių dalį geriau sužaidė viešnios iš Vilniaus, kurios po pirmų 10 minučių pirmavo vienu tašku (18:17), o antrame ketvirtyje dar labiau suaktyvinusios gynybą „Kibirkšties“ krepšininkės nutolo 5 taškais (36:31).

Tačiau „Utenos“ komanda nebuvo linkusi pasiduoti. Jau trečiame kėlinyje šeimininkės perėmė iniciatyvą ir ne tik išlygino rezultatą, tačiau ir išsiveržė į priekį 4 taškais (51:55).

Viskas sprendėsi paskutiniame ketvirtyje. „Kibirkštis“, daugiausiai amerikietės Shenitos Landry pastangomis, ketvirčio viduryje išlygino rezultatą (61:61). Likus 3 minutėms Vilniaus klubo kapitonė Eglė Šniokaitė dviem baudų metimais išvedė savo komandą į priekį (65:63). Tačiau netrukus sostinės krepšininkės 2 sykius suklydo puldamos ir rezultatas tapo lygus (65:65).

Likus pusantros minutės Sh. Landry dar sykį išvedė „Kibirkšties“ komanda į priekį (67:65), o abi ekipos apsikeitė klaidomis. „Utenos“ komanda likus 45 sekundėms išlygino rezultatą (67:67), o vilniečių atakų organizatorė Justina Kraujūnaitė prarado kamuolį. Likus 24 minutėms šeimininkės pataikė 1 baudos metimą iš 2 ir išsiveržė į priekį (67:68), o „Kibirkšties“ vairininkė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė paprašė minutės pertraukėlės. Ilgą ataką rengusios vilnietės surado po krepšiu Daugilę Šarauskaitę, kuri metimu iš po krepšio išvedė savo komandą į priekį (69:68), o paskutinė „Utenos“ ataka buvo netiksli.

„Sugrįžome į ankstesnę formą, nes sausio ir vasario mėnesiais buvo duobėje“, - sakė „Kibirkšties“ komandos vyriausioji trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. – Turime ilgą suolelį ir visomis žaidėjomis pasitikiu. Buvo daug broko, daug nervų man ir žaidėjoms, tačiau paskutinę ataką merginos išpildė puikiai, turėjo kantrybės. Kitame serijos mače irgi lauks įdomios rungtynės. Utena – stipri komanda, reikės iš naujo kautis“.

„Baimės prieš seriją nebuvo, nors šį sezoną ir pralaimėjome joms 4 kartus, tačiau visus sykius žaidėme lygiai ir pralaimėdavome tik paskutiniuose kėliniuose“, - teigė „Kibirkšties“ komandos puolėja Laura Juškaitė. – Labai norėjome pergalės, džiaugiuosi, kad ji pavyko. Kai ateina finalai, tai jokių kitokių minčių ir negali būti. Mūsų tikslas – medaliai, norime Vilniuje seriją padaryti 2:0, analizuosime savo klaidas ir dirbsime toliau“.

„Mes esame emocinėje duobėje“, - kalbėjo „Utenos“ strategas Alfredas Vainauskas. – Dalis žaidėjų praradusios motyvaciją, nesupranta ką reikia daryti aikštėje. Pataikėme 14 baudos metimų iš 25, tai kur čia mes laimėsime... Sunku, kai sutariame gintis vienaip, o žaidėjos aikštėje padaro kokią nesąmonę“.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Sh. Landry. Amerikietė per 27 minutes pelnė 24 taškus, atkovojo 6 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Justina Kraujūnaitė (7 klaidos) ir Daugilė Šarauskaitė (4 blokai) pelnė po 10 taškų, Vitalija Kaminskytė – 9, Eglė Šniokaitė – 6, Laura Juškaitė – 5, Laurita Jurčiūtė ir Dalia Donskichytė po 2, Ieva Savickaitė – 1, o Gabija Meškonytė taškų nepelnė.

„Utenos“ komandoje Marina Solopova pelnė 16 taškų, Kristina Alminaitė – 12, o Mantė Kvederavičiūtė – 10.

Kitas rungtynes „Kibirkšties“ ir Utenos“ komandos žais penktadienį Vilniuje. Mačo pradžia, kuris vyks Mykolo Romerio universitete, 18 valandą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)