Pirmąsias dvejas rungtynes „Šiauliai“ ir namuose, ir svečiuose laimėjo po pratęsimų vienodu rezultatu 101:93.

Trečiame susitikime išvykoje pergalę jau šventė „Neptūno" ekipa - 95:90.

Lemiamos penktosios rungtynės penktadienį (05.15) Šiauliuose.

Rungtynės

Pirmuosius taškus pelno klaipėdietis Paulius Morkeliūnas, bet Vaidotas Pridotkas išlygina rezultatą, o Gintaras Kadžiulis išveda šiauliečius į priekį - 5:2.

Vyksta lygi ir atkakli kova. Po Gedimino Maceinos sudėtingo metimo ir Sauliaus Kuzminsko „puskablio“ „Šiauliai“ įgyja nedidelę persvarą (11:8, 6 min.). Tiesa, Valdas Vasylius kitoje „Neptūno“ atakoje tritaškiu lygina skirtumą (11:11).

9-ąją minutę po Martyno Mažeikos tolimo metimo ir taiklios baudos klaipėdiečių persvara - 19:12. Po 10 minučių kovos „Neptūnas“ pirmauja - 21:17.

Antrasis ketvirtis prasideda G. Kadžiulio sėkmingu prasiveržimu, bet į tai Osvaldas Kurauskas atsako tritaškiu (24:19). Saulius Kuzminskas pelno 5 taškus iš eilės, į greitą puolimą pabėga G. Vileita ir rezultatas vėl lygus – 26:26 (14 min.).

Komandos, tarsi, kelioms minutėms stabteli ir tada seka klaipėdiečių mini spurtas 6:0 (32:26, 17 min.). Jei „Neptūno“ krepšininkai būtų taikliau mėtę baudas šis skirtumas galėjo būti ženkliai didesnis. Netrukus šiauliečiai atsitiesia ir po dviejų kėlinių jie atsilieka tik minimaliai 33:34.

Trečiame kėlinyje tęsiasi nuožmus mūšis. „Neptūnas“ trukteli pirmyn - 8:0 (42:33, 24 min.), bet G. Kadžiulis ir V. Pridotkas tuoj vėl artina varžovus 38:42. V. Vasyliaus įspūdingas dėjimas verčia „Šiaulių“ trenerį Antaną Sireiką prašyti minutės pertraukėlės.

Po jos „Šiaulių“ amerikietis Stefhonas Hannahas surenka 4 taškus iš eilės (45:47), tačiau Arvydo Eitutavičiaus tritaškis ir V. Vasyliaus metimas iš po krepšio vėl tolina Klaipėdos komandą (52:47). Įtampa auga. Po A. Eitutavičiaus dar 5 taškų iš eilės „Neptūno persvara po 30 minučių solidi – 59:50.

Lemiamą kėlinį 4 taškais iš eilės pradeda "Šiauliai", bet du tritaškius ir metimą su pražanga pataiko V. Vasylius (68:58, 35 min.).

V. Praškevičius (2+1 ir 1 bauda), S. Hannahas ir M. Kuzminskas (1+1) pasiveja klaipėdiečius (66:68, 36 min.). Po "sausos" atkarpos P. Morkeliūnas ir M. Kuzminskas pasikeičia tiksliomis baudomis - 70:68 (likus 3 minutėms).

Taškai daniausiai renkami tik nuo baudų metimo linijos, o čia stipresni buvo klaipėdiečių nervai. A. Eitutavičius pataiko 3, o M. Mažeika tik vieną metimą (75:68, likus minutei), bet šiauliečiai praranda kamuolį.

S. Hannahas tritaškiu dar grąžina Šiauliams viltį (71:75), tačiau Marius Kasiulevičius baudomis artina pergalę (77:71, likus 15,3 sek.).

M. Kuzminsko dėjimas (73:77) ir Andriaus Šležo pražanga buvo tik desperatiški šiauliečių bandymai dar atlikti stebuklą. "Neptūno" pergalė - 78:75.

„Šiauliai“: Stefhonas Hannahas 18 (dvitaškiai 5/8), Gintaras Kadžiulis 14, Virginijus Praškevičius 11 (dvitaškiai 4/13,5 atk. kam.), Saulius Kuzminskas 9 (9 atk. kam.), Mindaugas Kuzminskas 9 (8 atk. kam.), Gintautas Vileita 6, Vaidotas Pridotkas 4, Gediminas Maceina 4, Andrius Šležas 0.

„Neptūnas“: Valdas Vasylius 27 (tritaškiai 4/4, 8 atk. kam.), Paulius Morkeliūnas 17 (baudos 9/14), Martynas Mažeika 15 (7 atk. kam.), Arvydas Eitutavičius 13, (5 rez. perdav.), Marius Kasiulevičius 3, Osvaldas Kurauskas 3, Arvydas Vaitiekus 0, Deivydas Gailius 0.

Komentarai:

Rytis Vaišvila („Neptūno“ vyr. treneris): „Mūsų pergalę lėmė žaidėjų kovingumas ir nusiteikimas. Dar kartą norėjome įrodyti, jog esame stiprūs ir mus nurašinėjo nepagrįstai. Komandoje negaliu išskirti nei vieno krepšininko, kadangi visų indėlis buvo labai svarbus“, - sakė treneris svetainei "BasketNews.lt"

Antanas Sireika („Šiaulių“ vyr. treneris): „Rodos padarėme išvadas, nes Šiauliuose praleidome daug tritaškių. Ir rezultatas kitoks – tiek taškų „Neptūnas“, kaip Šiauliuose jau nebepelnė. Visgi stigo rezultatyvesnio aukštaūgio žaidimo. Jeigu mūsų puolėjai turi ūgio persvarą tai turėtų ir taškų pelnyti daugiau. Mintys ir kalbos nesusiderina su darbais“, - teigė strategas
portalui "BasketNews.lt"

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją