Viso mačo metu atsilikinėję serbai lietuvius paskutinėmis minutėmis pranoko 72:68 ir nors vyriausiasis treneris Aleksandras Džordževičius kritiškai atsiliepė apie savo komandos lyderius, šalies krepšinio apžvalgininkai į NBA žvaigždes žiūrėjo gerokai atlaidžiau.

„Visi geriausi Serbijos krepšininkai vienoje vietoje – 18 tūkst. sirgalių sutraukęs reginys. NBA trejetas sugrįžo puikiai: Bogdanas Bogdanovičius, Nemanja Bjelica ir Nikola Jokičius nenuvylė bei nukalė pergalę. Jie dar nėra pačios geriausios formos, tačiau iki pirmenybių liko 20 dienų.

Sirgaliai aktyviai palaikė saviškius ir „Štark“ arenoje kūrė krepšinio šventę. Fanai akivaizdžiai mėgavosi galimybe paskutinį kartą „erelius“ pamatyti namuose“, – rašė novosti.rs apžvalgininkai.

Serbai džiūgavo ne tik dėl žvaigždžių, pergalės ir pilnos arenos, bet ir dėl garbingų svečių.

„Rungtynes stebėjo jau kurį laiką Serbijoje viešintys Denverio „Nuggets“ generalinis vadybininkas Artūras Karnišovas bei vyriausiasis treneris Mike'as Malone'as. Tarp žiūrovų buvo galima išvysti ir buvusius Serbijos rinktinės žaidėjus Nenadą Krstičių bei Stefaną Markovičių.

Saviškius palaikė ir visas būrys šalies krepšinio legendų: Predragas Danilovičius, Dejanas Tomaševičius, Igoris Rakočevičius, Draganas Projovičius ir kiti. Gausus palaikymas neabejotinai suteikė A. Džordževičiaus kariaunai papildomų jėgų.“

Serbijos žiniasklaida pagyrė ir rimtą iššūkį šeimininkams Belgrade metusius lietuvius.

„Lietuvos rinktinė buvo labai motyvuota. Tai parodo vien Mariaus Grigonio 18 taškų per pirmuosius du kėlinius. Lietuviai sėkmingai gynėsi, todėl buvome priversti ilgai atsilikinėti, tačiau galiausiai parodėme savo jėgą.“

Tiesa, sekmadienį serbų nuotaikas gerokai sugadino žinios apie Milošo Teodosičiaus traumą. Tik dvi minutes prieš lietuvius žaidęs 32-ejų atletas susižeidė pėdą ir bus priverstas praleisti pasaulio pirmenybes.

Iki šiol be didesnių netekčių išsivertę ir save vienais pirmenybių favoritų laikę serbai jau nebeturės stipriausios įmanomos sudėties, tačiau pulti į ašaras jie neskuba – tikima, jog M. Teodosičiaus netektį kompensuos pasitempti turėsiantys Vasilije Micičius bei Stefanas Jovičius.

„Metas parodyti pasauliui, kad V. Micičius ir S. Jovičius taip pat yra aukščiausios klasės įžaidėjai“, – rašė n1info.rs.

Serbijos ir Lietuvos rinktinės dar vieną draugišką mačą sužais pirmadienį Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)