LMKL.lt siūlo pasvarstyti, kokios intrigos laukia finalo serijoje.

1. „Hoptrans-Sirenos“ pateiks dar vieną siurprizą? Pusfinalio serijoje netikėtą staigmeną pateikusios Kauno rajono klubo krepšininkės bandys dar kartą sukurti sensaciją. Tačiau būtų per drąsu teigti, kad pusfinalyje „Uteną“ palaužusios „Hoptrans-Sirenos“ pergales šventė per atsitiktinumą – kaunietės pademonstravo kovingą žaidimą ir pranoko varžoves įtikinamai. Ar tokį patį iššūkį jos mes ir „Sūduvai“ – paaiškės jau netrukus.

2. Finalo serijoje bus pagerintas sezono lankomumo rekordas? Kol kas šio sezono geriausias lankomumo rezultatas buvo užfiksuotas Utenoje, kur trečiąjį pusfinalio serijos susitikimą stebėjo 625 žiūrovai. Tuo tarpu žvelgiant į finalo dalyves atskirai, „Hoptrans-Sirenų“ namų rungtynes daugiausiai stebėjo 169 žiūrovai, o „Sūduvos“ rekordas – 495 žmonės namų rungtynėse.

3. Pavyks ir vėl pristabdyti Ivetą Šalkauskę? Ne kartą šį sezoną mėnesio naudingiausios žaidėjos laurus nuskynusi I.Šalkauskė pusfinalio serijoje nežibėjo. Reguliariajame sezone vidutiniškai po 16,9 taško ir 19,8 naudingumo balų rinkusi aukštaūgė pusfinalio serijoje savo vidurkius sumažino – 12 taškų ir 11,7 naudingumo balų. Tačiau nereikia abejoti, kad tokią patirtį sukaupusi žaidėja gali iššauti pačiu reikalingiausiu laiku.

4. Koks bus Santos Okockytės indėlis? Neabejotinai svarbiausia „Hoptrans-Sirenų“ žaidėja būtų galima tituluoti gruodžio mėnesį prie komandos prisijungusią S.Okockytę. Beveik kiekvieną savaitę į naudingiausių žaidėjų penketuką patenkanti gynėja buvo itin svarbi kauniečių gretose pusfinalio serijoje. Lemiamame susitikime S.Okockytė pelnė 22 taškus, surinko 20 naudingumo balų ir pelnė metimus, kurie lėmė „Hoptrans-Sirenų“ patekimą į finalą.

5. Trenerių akistata: R.Samulėnas ar L.Šalkus? Finalo serijoje ne ką mažiau intriguojanti bus ir itin skirtingų trenerių akistata. Rimvydas Samulėnas visiems pažįstamas kaip ganėtinai santūrus strategas, kuris dažniausiai išlieka taktiškas ir ramus. Kitoje barikadų pusėje – emocingasis Linas Šalkus, kuris skambiais pasisakymais pasižymi ne tik po susitikimų, bet ir rungtynių metu. Kuriam treneriui pavyks komandą geriau paruošti finalui?

6. „Sūduvai“ finalo serijoje stigs jėgų? „Hoptrans-Sirenos“ pusfinalio seriją baigė balandžio 5 dieną ir iki finalo turėjo laiko ne tik pasiruošti svarbiausioms sezono kovoms, bet ir rasti laiko poilsiui. Tuo tarpu „Sūduvos“ ekipos po sunkios pusfinalio serijos laukė ne ką lengvesnis Baltijos moterų krepšinio lygos (BWBL) finalinis ketvertas. Tiesa, marijampolietės iškovojo BWBL čempionių taurę, todėl nuovargį pakeitęs triumfas veikiausiai įneš tik dar didesnį impulsą kovoje dėl LMKL aukso.

7. Marijampolietės sezoną baigs iškovojusios tris trofėjus? „Sūduvos“ komandai šis sezonas kol kas klostosi iš ties puikiai – iškovota Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) moterų taurė, BWBL čempionių taurė, o dabar marijampolietės stoja į kovą dėl LMKL čempionių vardo. Jei „Sūduvai“ pavyks laimėti aukso medalius, šį sezoną R.Samulėno auklėtinės bus iškovojusios visus galimus trofėjus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)