Atėnų AEK ekipos gerbėjai veikiausiai dar nepamiršo, kaip 2001 metų šalies taurės turnyro finale V. Kikilias surakino Atėnų „Panathinaikos“ žvaigždę Dejaną Bodirogą.

Likus žaisti 10 sek. iki finalinės sirenos „Panathinaikos“ atsiliko 2 taškais ir rengė lemiamą ataką.

Bet kai kamuolys galiausiai atsidūrė ją užbaigti turėjusio serbo rankose, laikas jau beveik buvo išsekęs, D. Bodiroga griuvo ir sužingsniavo.

Jokių galimybių puolėjui, kuris kitais metais bus išrinktas geriausiu Europos krepšininku, nepaliko būtent V. Kikilias.

Dabar buvęs žaidėjas, šią savaitę švęsiantis 46-ą gimtadienį, turi dar sudėtingesnę užduotį.

V. Kikilias nuo praėjusios liepos eina Graikijos sveikatos apsaugos ministro pareigas.

Jei kartais randu keletą minučių poilsiui, atsipalaiduoju įsivaizduodamas, jog mėtau į krepšį.
Vassilis Kikilias, Graikijos sveikatos apsaugos ministras

„Krepšinis ir administracinis darbas skiriasi, bet ne taip smarkiai, kaip būtų galima pamanyti. Nuo pat mažumės mums teko žaisti stebint 20 tūkst. sirgalių miniai ir laimėti. Tai padėjo išsiugdyti čempiono charakterį, kuris verčia žūtbūt laimėti kiekvienas rungtynes. Toks yra kiekvieno sportininko mentalitetas, neleidžiantis pasiduoti“, – Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) oficialiai svetainei sakė V. Kikilias.

Anot jo, tą patį charakterį reikia demonstruoti būnant ministru šalyje, susidūrusioje su pandemijos pavojumi.

„Kai kalbame apie žmonių gyvybes, nevalia sustoti, nevalia reikalauti iš savęs mažiau nei maksimumo. Dabar kiekviena diena yra tarsi mūšis už gyvybę.

Atleto prigimtis – bėgti. Bėgti, būti pasiruošusiam, sutikti bet kokį iššūkį. Gyvename unikaliais laikais, turbūt niekas nebūtų pagalvojęs, kad mūsų kartai teks susidurti su tokia pandemija. Taigi, aš bėgu, o jei kartais randu keletą minučių poilsiui, atsipalaiduoju įsivaizduodamas, jog mėtau į krepšį“, – pasakojo graikas.

Įtemptu laikotarpiu jam patinka pasiklausyti buvusių bendražygių krepšinio aikštėje interviu, mat jų dažnai teiraujasi apie sveikatos apsaugos ministrą.

„Ryšiai, užsimezgę aikštėje, yra amžini. Susijaudinau išgirdęs, kaip apie mane kalba buvęs Italijos rinktinės žaidėjas Claudio Coldebella, kuris Graikiją nurodė kaip sėkmingos kovos su virusu pavyzdį. Girdėjau tą patį sakančius Niką Zisį, Dimitrį Itoudį. Kai tokius žodžius išgirsti buvusių komandos draugų ar varžovų lūpose, emocijos – dvigubos“, – tikino V. Kikilias.

Buvęs Graikijos rinktinės atstovas be AEK taip pat vilkėjo tokių klubų kaip Atėnų „Panionios“ ar Patrų „Apollon“ aprangą.

„Norėčiau turėti dešimtį tokių žaidėjų kaip jis“, – apie buvusį auklėtinį yra atsiliepęs Serbijos krepšinio vilkas Dušanas Ivkovičius.

Svariausi V. Kikilio pasiekimai – su skirtingais klubais triskart laimėta Graikijos taurė, 2002 metų šalies čempiono titulas ir 2000-aisiais su AEK iškovota tuometė Saportos taurė.

Dar žaisdamas krepšinį jis ėmė studijuoti mediciną Atėnų universitete, o politinę karjerą pradėjo, kai 2006 metais buvo išrinktas į šalies sostinės tarybą. 2012-aisiais V. Kikilias pirmą kartą tapo parlamentaru, o 2014-2015 metais ėjo Viešosios tvarkos ir piliečių apsaugos ministro pareigas.

Daugiau nei 10 mln. gyventojų turinčioje Graikijoje užfiksuoti 2760 koronaviruso atvejų, mirė 155 juo užsikrėtę pacientai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)