Geltoni ir juodi užbaigė darbą triumfuodami „Žalgirio“ arenoje rezultatu 99:82, o ketvirtfinalio seriją laimėdami bendru santykiu 3-1.

Turkijos ekipa įspūdingai atakavo iš visų distancijų (71 proc. dvitaškių, 68 proc. tritaškių, 91 proc. baudų metimų, 24 rezultatyvūs perdavimai).

Vis dėlto Krepšinis.lt paklaustas, ar tai – jau „Fenerbahče“ sportinės formos pikas, kuriuo turkai bandys šturmuoti finalo ketvertą, Ž. Obradovičius prabilo apie traumas.

„Na, pataikymo procentai šįkart tikrai nuostabūs, norėtųsi tokių ir Vitorijoje. Bet tai priklauso nuo daug dalykų. Ko aš tikrai norėčiau, tai sveikų žaidėjų. Labiausiai norėčiau prieš finalo ketvertą bent savaitę padirbėti su visiškai sveika komanda“, – sakė 59-erių serbas.

„Fenerbahče“ gretose ilgalaikes traumas gydosi Joffrey Lauvergne'as bei Tyleris Ennisas, tik neseniai į rikiuotę grįžo Janas Vesely, o antradienio rungtynėse Kaune petį susižeidė Nikola Kaliničius.

„Panašu, kad jo neturėsime kelias savaites, – apie naujausią nuostolį sakė Ž. Obradovičius. – Didžiuosi tuo, kaip net kamuojami traumų šiame sezone reagavome į įvykius, prisitaikėme ir suradome išeičių, didžiuojuosi savo žaidėjų atsidavimu.“

Kalbėdamas apie ketvirtadienio rungtynes, jis išskyrė tai, kaip „Fenerbahče“ dalinosi kamuoliu.

„Tai buvo visiškai kitoks mačas nei antradienį. Abi komandos pataikė žymiai geriau. Mes puikiai pradėjome ir vėliau didžiąją rungtynių dalį išlaikėme lygį. Kamuolys judėjo teisingai, susikūrėme daug daugiau erdvės puolime, Bobby Dixonas ir kai kurie kiti žaidėjai tiesiog „degė“, todėl nusipelnėme laimėti“, – vertino Stambulo klubo vairininkas.

Ž. Obradovičius tradiciškai nepamiršo pagirti įveiktų oponentų ir juos treniruojančio savo buvusio auklėtinio Šarūno Jasikevičiaus.

„Žinoma, jie mus stipriai spaudė. „Žalgiris“ žaidžia labai įdomiai, visos rungtynės su jais būna įdomios. Na, išskyrus pirmąsias šioje serijoje, bet tai buvo išimtis, kokių kartais pasitaiko.

Sveikinu „Žalgirį“ su dar vienu puikiu sezonu, ypač Šarūną – puikus darbas. Jie tikrai turi kuo didžiuotis, tikiuosi, fanai irgi puikiai supranta, kaip gerai komanda žaidė viso sezono metu“, – dėstė specialistas.

„Fenerbahče“ į finalo ketvertą jis atvedė penktą kartą iš eilės, o pats baskų krašte sieks jau dešimto Eurolygos titulo.

„Penkeri metai finalo ketverte – ypatingas pasiekimas, jei žinai, kad prieš tai „Fenerbahče“ niekada nebuvo ten patekusi. Mes vis dar esame alkani, motyvuoti, o be motyvacijos gyvenime ir ypač sporte nieko nepasieksi“, – patikino Ž. Obradovičius.

Eurolygos pusfinalyje „Fenerbahče“ susitiks su Stambulo „Anadolu Efes“ arba „Barcelona“. Pastarųjų komandų dvikovoje turkai pirmauja 2-1.

Primename, kad „Fenerbahče“ prieš tai laimėjo pirmą ir trečią serijos akistatą (76:43 ir 66:57), kauniečiai buvo stipresni antrame mače (82:80).

Reguliariajame Eurolygos sezone Turkijos čempionai finišavo pirmi (25 pergalės/5 pralaimėjimai), „Žalgiris“ užėmė aštuntą vietą (15/15).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)