Sostinėje vyksiančioje antrojoje klubų akistatoje šį sezoną Virginijaus Šeškaus auklėtiniai stengsis ir vėl įrodyti pranašumą prieš Eurolygoje sėkmingai pasirodžiusius uostamiesčio atstovus, o klaipėdiečiai tikėsis, kad pagaliau pavyks nutraukti pergalių prieš „Lietuvos rytą“ badą, besitęsiantį jau beveik aštuonerius metus.

Šiuo metu lygos turnyrinėje lentelėje vienu laipteliu aukščiau, antroje vietoje, yra vilniečiai, laimėję 15 rungtynių bei patyrę 2 nesėkmes. „Neptūno“ sąskaitoje – 14 pergalių ir 2 pralaimėjimai. Nuo su abiem artimiausiais persekiotojais susitvarkiusio Kauno „Žalgirio“ (16-1) komandas skiria atitinkamai viena ir dvi pergalės. Žvelgiant į ekipų perspektyvas dėl pirmosios vietos reguliariajame sezone pakovoti su žalgiriečiams, mūšis Vilniuje bus itin svarbus.

Nors „Lietuvos ryto“ žaidimo kreivė vis gerėjo, klubo vadovybė pastarosiomis savaitėmis nusprendi įnešti naujų vėjų – komandą papildė Kšištofas Lavrinovičius ir Žygimantas Janavičius, kurie, anot trenerio V. Šeškaus, ne tik turėtų išplėsti jo disponuojamą arsenalą, bet ir priversti kitus komandos žaidėjus pasitempti.

Tuo tarpu „Neptūnas“ atsisveikino su 29-erių metų aukštaūgiu Egidijumi Dimša, pavadavusiu dėl traumos negalėjusį žaisti Vytautą Šarakauską. Pastarasis jau spėjo sugrįžti į aikštę ir po truputį įgauna sportinę formą.

Klaipėdoje – vilniečių pergalė

Pirmosios komandų rungtynės Klaipėdoje pasibaigė „Lietuvos ryto“ pergale. Laimėjęs septyniskart iš eilės, „Neptūnas“ spalio pradžioje vis dar buvo LKL lyderis, tačiau pergalingą sezono startą abiem komandoms neįprastai nerezultatyviose rungtynėse sustabdė vilniečiai, iškovoję pergalę rezultatu 73:65.

Sėkmingai mačą pradėjęs ir varžovus gynybos pančiuose sukaustęs „Lietuvos rytas“ žaidimo sąlygas diktavo visus keturis kėlinius, tačiau pačioje rungtynių pabaigoje intrigos neišvengė. Vis dėlto, atlaikyti paskutinį „Neptūno“ šturmą vilniečiams pavyko.

Rezultatyviausiai vilniečių gretose žaidė šešis tritaškius pataikęs Gediminas Orelikas, kuris iš viso surinko 21 tašką ir atkovojo 6 atšokusius kamuolius. Bene geriausias savo sezono rungtynes prieš klaipėdiečius sužaidė Artūras Valeika, pelnęs 14 taškų, sugriebęs 6 atšokusius kamuolius bei išprovokavęs 6 varžovų pražangas.

Travisas Leslie buvo trečiasis „Lietuvos ryto“ žaidėjas, surinkęs dviženklį taškų skaičių. Amerikietis į varžovų krepšį įmetė 11 taškų ir išprovokavo 5 pražangas.

„Neptūno“ komandoje aiškaus lyderio sunkią valandą neatsirado. Daugiausiai taškų surinkusio Mindaugo Girdžiūno sąskaitoje – 11 taškų ir 4 rezultatyvūs perdavimai. „Lietuvos ryto“ marškinėlius praeityje vilkėjęs Donatas Zavackas į buvusios komandos krepšį įmetė 10 taškų, tačiau daugumą taškų surinko nuo baudų metimo linijos.

Klaipėdiečių startinis penketas surinko vos 25 taškus, tuo tarpu pagrindiniams vilniečių žaidėjams sekėsi kur kas geriau – 53 taškai. Taikliausiai lygoje tritaškius metantis „Neptūnas“ rungtynėse prieš „Lietuvos rytą“ iš tolimų distancijų pataikė vos 6 metimus iš 22. „Lietuvos ryto“ puolėjas G. Orelikas sugebėjo įmesti tiek pat tritaškių, tiesa jam prireikė vos 9 bandymų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)