„Britės atvyko anksčiau, tiesiai iš Makedonijos, kur žaidė trečiadienį. Tai rodo, kad jos rimtai nusiteikusios, mums nebus lengva.

Britės yra atletiškos, dauguma baigusios mokslus JAV, žaidžia amerikietišką krepšinį. Tačiau jų žaidimui labai daug įtakos turi buvusio trenerio Tomo Maherio, kuris dabar treniruoja Kinijos rinktinę, palikimas. Kadangi pasirengimo metu dukart žaidėme su kinėmis, žinome kaip žaisti ir su Didžiosios Britanijos rinktine“, - sakė Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Mantas Šernius.

Kovojanti dėl teisės dalyvauti 2015 metų Europos čempionate, Lietuvos rinktinė per pirmas atrankos rungtynes Kėdainiuose sutriuškino Makedonijos nacionalinę ekipą 108:66. Po to ji svečiuose 77:67 parklupdė ir Belgijos rinktinę.

Savo ruožtu Didžiosios Britanijos rinktinė namie 56:49 įveikė belges, o praėjusį trečiadienį išvykoje nugalėjo Makedoniją 78:53.

Sekmadienį į Kėdainių areną susirinkusių žiūrovų laukia ne tik įdomi krepšininkių kova, bet ir įvairios pramogos. Arenoje pasirodys Kėdainių „Senamiesčio“ choras, šiemet dalyvavęs TV projekte „Chorų karai“, šoks Kėdainių šokio kolektyvai „Freedom“ ir „Rio-Mix“ bei šokėjos iš KaunoFlash Dance“.

Žiūrovai metimu iš aikštės vidurio galės laimėti „Coca cola“ gėrimo pilną šaldytuvą. Taip pat vyks antras 20 tūkst. litų žaidimo pusfinalis. Stebėti rungtynių atvyks pusšimtis NATO karių.

Bilieto kaina – 6 litai. Moksleiviams ir studentams su pažymėjimais įėjimas nemokamas. Rungtynių pradžia 18 val.