Pirmuosius taškus pelnė Hubertas Pivorius, bet šeimininkai tuoj pat atsakė savo dviem rezultatyviomis atakomis ir sužaidus kiek daugiau nei 2 minutes pirmavo 4:2.

Lietuviai iš pradžių strigo puolime, o Juodkalnijos krepšininkai po truputį didino savo persvarą. Sužaidus kiek daugiau nei 4 minutes šeimininkai buvo priekyje 8:2.

Galiausiai Dominykas Stenionis nutraukė lietuvių tuščių atakų seriją tiksliu tolimu metimu. Įpusėjus kėliniui dvi atakas iš eilės taikliais metimais užbaigė Dovydas Butka ir lietuviai jau priekyje 9:8.

Po dar vieno D. Stenionio tritaškio lietuvių persvara padidėjo iki dviejų taškų - 12:10. Bet Danilo Ivanovičius atsakė rezultatyviu prasiveržimu ir pridėjo vieną baudos metimą, tokiu būdu persverdamas rezultatą 13:12.

Baigiantis kėliniui šeimininkai po Andrijos Grbovičiaus dėjimo pirmavo 17:12, bet paskutinis žodis priklausė lietuviams, nes po D. Stenionio perdavimo tritaškiu kėlinį užbaigė Edgaras Preibys.

Antrą kėlinį abi komandos pradeda netaikliomis atakomis, ir tik sužaidus pusantros minutės Mantas Rubštavičius tolimu metimu atidarė savo taškų sąskaitą ir tuo pačiu išvedė lietuvius į priekį 18:17.

Įsibėgėjant kėliniui po Ilija Varajičiaus prasiveržimo šeimininkai vėl nutolo - 25:20.

Po minutės pertraukėlės Augustas Marčiulionis galingu prasiveržimu pelnė savo pirmuosius taškus, netrukus dar vieną metimą iš po krepšio pridėjo Ugnius Jaruševičius, tad juodkalniečių pranašumas ištirpo iki taško - 25:24.

Tačiau antro kėlinio pabaiga lietuviams nieko gero nežadėjo. Likus 27 sek. Filipas Andjusičius dvitaškiu metimu greitoje kontratakoje padidino šeimininkų persvarą iki rekordinės 7 taškų atžymos - 35:28.

Trečią kėlinį juodkalniečiai pradėjo galingu D. Ivanovičiaus dėjimu, du taškus pridėjo ir F. Andjusičius, o šeimininkai pirmavo 39:28.

Bet U. Jaruševičius atsakė dvitaškiu ir drauge su A. Marčiulioniu ir M. Rubštavičium organizavo atsakomąjį lietuvių spurtą, po kurio šeimininkų persvara sumažėjo iki šešių taškų - 35:41.

Lemiamas lūžis rungtynėse įvyko kai Lietuvos krepšininkai išrikiavo zoninę gynybą. Iš toli pro šalį šaudę juodkalniečiai sutriko, o lietuviai po M. Rubštavičius benefiso išsiveržė į priekį. Pirmus du kėlinius tylėjęs Mantas smeigė tritaškį ir lietuviai priartėja iki minimumo - 42:43. Netrukus varžovo pražangą gynyboje išprovokavęs jaunasis krepšininkas baudos metimu išlygino rezultatą, o dar po keliolikos sekundžių tritaškiu metimu išvedė Lietuvos rinktinę į priekį - 46:43.

Baigiantis trečiam kėliniui pirmą tolimą metimą pataikė ir Juodkalnijos krepšininkai, bet po trijų kėlinių lietuviai pirmavo 52:49.

Ketvirtą kėlinį lietuviai pradėjo rezultatyviomis atakomis: J. Rubinas pelnė du taškus iš po krepšio, du baudų metimus pridėjo M. Rubštavičius, o A. Marčiulionis perėmęs kamuolį pelnė dar dvitaškį ir lietuviai pirmavo 58:49.

Juodkalnijos krepšininkai pirmą tašką ketvirtame kėlinyje įmetė tik sužaidus pusketvirtos minutės. Bet J. Rubinas smeigė tritaškį ir padidino Lietuvos rinktinės persvarą iki 11 taškų (61:50).

Tačiau priremti prie sienos juodkalniečiai atsakė savo spurtu ir laimėję kelių minučių atkarpą 11:0 išlygino rezultatą 61:61.

Ketvirto kėlinio pabaigoje prasidėjo tikras nervų karas. Likus 1 min. 42 sek. Juodkalnijos rinktinės lyderis A. Grbovičius penktą kartą pažeidė taisykles ir M. Rubštavičius dviem baudų metimais sugrąžino lietuviams pranašumą (63:61).

Netrukus A. Marčiulionis perėmė kamuolį, bet Lietuvos krepšininkams nepavyko pelnyti taškų, o kovodamas dėl kamuolio puolime U. Jaruševičius prasižengė ir D. Jovanovičius nuo baudų metimų linijos rezultatą išlygino (63:63).

Likus 41 sek. J. Rubinas prasiveržė po krepšiu ir dar kartą išvedė Lietuvos komandą į priekį (65:63). Apsigynę nuo varžovų atakos lietuviai sulaukė Juodkalnijos krepšininkų dovanėlės - techninės pražangos. M. Rubštavičius nuo baudų metimų linijos surinko du taškus ir likus 10,9 sek. Lietuva buvo priekyje 67:63.

Paskutinė juodkalniečių ataka baigėsi netaikliu tritaškiu ir Lietuvos krepšininkai pradėjo švęsti puikią pergalę!

Rezultatyviausiai Lietuvos rinktinėje žaidė 18 taškų surinkęs M. Rubštavičius, 11 pridėjo J. Rubinas, 8 - D. Stenionis, po 6 pelnė A. Marčiulionis, U. Jaruševičius ir D. Butka.

Juodkalnijos gretose pasižymėjo 16 taškų įmetęs A. Grbovičas.

Sekmadienį finale lietuviai susikaus su Ispanijos krepšininkais. Pastarieji kiek anksčiau pusfinalyje 84:75 (25:15, 23:20, 18:22, 18:18) įveikė Izraelio rinktinę ir žengė į finalą.

Lietuviai Europos čempionate startavo dviem pralaimėjimais – Ispanijai (65:75) ir Ukrainai (69:71), bet 108:66 sutriuškinę Čekiją jie C grupėje užėme antrą vietą. Aštuntfinalyje lietuviai 75:70 palaužė vokiečius.

Ketvirtfinalyje Lietuvos krepšininkai 89:79 (28:13, 20:17, 15:26, 26:23) nugalėjo bendraamžius iš Prancūzijos. Tuo metu Juodkalnijos rinktinė ketvirtfinalyje 89:67 įveikė Kroatiją.

Tarp keturių stipriausių rinktinių taip pat pateko Ispanija ir Izraelis. Ispanai ketvirtfinalyje 95:71 nepaliko vilčių belgams, o Izraelis 82:73 nugalėjo Turkijos rinktinę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)