Susitikimą vienuolika be atsako pelnytų taškų pradėję šeimininkai atrodė nusiteikę visus reikalus išspręsti jau pirmame kėlinuke, tačiau stabilizuoti situaciją aikštėje sugebėję „Panathinaikos“ iki ketvirčio pabaigos savo deficitą sumažino iki 4 taškų.

Po dviejų kėlinukų 7 taškų skirtumu pirmavę „Zenit“ iki ilgosios pertraukos pataikė net 8 iš 15 mestų tritaškių, o pusę šios taiklių metimų sumos surinko vien pirmame ketvirtyje 4 tolimus šūvius realizavęs kanadietis Kevinas Pangosas.

Įsibėgėję šeimininkai antroje susitikimo pusėje vis labaiau didino savo atotrūkį, o Pangosas tęsė savo karjerai rekordiniu tapusį pasirodymą. 34 minutes rungtyniavęs buvęs žalgirietis per jas surinko net 33 taškus (3/3 dvit., 7/12 trit., 6/6 baud.) ir 11 rezultatyvių perdavimų bei 41 naudingumo balą.

Starto penkete rungtynes pradėjęs Artūras Gudaitis prie pergalės prisidėjo per 26 žaidimo minutes surinktais 11 taškų (3/4 dvit., 5/8 baud.), 6 atkovotais kamuoliais, rezultatyviu perdavimu, klaida ir keturiomis asmeninėmis pražangomis.

Rusijos klubo pergalė lėmė, jog pirmą pilną sezoną Eurolygoje sužaidęs „Zenit“ klubas jį vainikavo patekimu į atkrintamąsias varžybas. Atėnų ekipą palaužę Sankt Peterburgo krepšininkai galutinėje komandų rikiuotėje užėmė aštuntą vietą ir ketvirtfinalyje susitiks su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“.

Sirgti už Sankt Peterburgo komandos pergalę pirmadienio vakarą turėjo ir trijų Europos taurėje kovas tęsiančių klubų atstovai bei sirgaliai. „Zenit“ iš pirmo aštuntuko išstūmė „Valencia“, kuri po rusų pergalės neteko ne tik bilieto į ketvirtfinalį, bet ir vietos kito sezono Eurolygos turnyre.

„Valencia“ iškritimas užtikrino vietą Eurolygoje pirmajam Europos taurės finalą pasiekusiam klubui – „Monaco“. Kartu su Panevėžio „Lietkabeliu“ grupės etape varžęsi prancūzai turnyro finalą pasiekė pirmą kartą istorijoje.

Kitą kvietimą dalyvauti prestižiškiausiame Senojo žemyno krepšinio turnyre iškovoti gali šiame sezone Panevėžyje taip pat svečiavęsi Bolonijos „Virtus“. Pusfinalio serijoje iki dviejų pergalių Italijos atstovų trečiadienį, balandžio 14-ą, laukia Bolonijoje vyksiančios lemiamos trečiosios rungtynės su Kazanės UNIKS ekipa.

Vietą atkrintamosiose „Zenit“ ekipai atnešė užtikrintas reguliariojo sezono finišas. Xavi Pasqualio auklėtiniai laimėjo ketverias iš penkerių paskutiniųjų rungtynių. Savo ruožtu, Graikijos sostinės klubas sezoną užbaigė pralaimėdamas aštuonis iš dešimties finalinių susitikimų.

Šeimininkai pirmadienį vertėsi be Tariko Blacko, o „Panathinaikos“ padėti negalėjo Shelvinas Mackas ir Mario Hezonja. Pastariesiem dviem krepšininkam kelią į aikštę užkirto faktas, jog jie „Panathinaikos“ sudėtyje buvo registruoti vėliau, nei pradinė atkeltų šeštojo turo rungtynių data.

„Zenit“: Kevinas Pangosas 33, Willas Thomasas 18 (5/5 dvit., 2/2 trit., 2/2 baud.), Billy Baronas 12, Austinas Hollinsas, Mateuszas Ponitka ir Artūras Gudaitis po 11 taškų.

„Panathinaikos“: Nemanja Nedovičius 20 (4/7 trit.), Ioannis Papapetrou 16, Aaronas White'as 10 taškų.

„Zenit“ pergalė išsprendė ir paskutinįjį iki šiol neatsakytą atkrintamųjų varžybų klausimą. Paskutiniąja jų dalyve tapusi Sankt Peterburgo komanda susirems su „Barcelona“, Maskvos CSKA išmėgins jėgas su Stambulo „Fenerbahče“, „Anadolu Efes“ egzaminuos Madrido „Real“, o Milano „Armani“ surems ginklus su Miuncheno „Bayern“.

Eurolygos TOP-8 etapo startas numatytas balandžio 20-ą dieną.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)