Dar niekuomet Kaune netriumfavusi Berlyno ALBA (11/21) antradienį galėjo puoselėti tokius kėslus tik iki pertraukos, kol stebuklus kūrė Marcusas Erikssonas. Snaiperis iš Švedijos 17 taškų per pirmas savo 7 žaidimo minutes surinko atakuodamas be klaidų, įskaitant ir fantastiškus metimus per rankas.

Tačiau trečiame kėlinyje 12:0 spurtavę šeimininkai ėmė dominuoti abiejose aikštės pusėse – galiausiai keturių pralaimėjimų serija Eurolygoje buvo nutraukta rezultatu 96:86.

Visus 5 tolimus metimus pataikęs Lukas Lekavičius per savo 27-ą gimtadienį sužaidė geriausias sezono rungtynes (21 taškas, 5 rezultatyvūs perdavimai), Martinas Gebenas ir Karolis Lukošiūnas demonstravo efektyviausią krepšinį karjeroje (abu – po 12 tšk.), o Patricio Garino pelnė pirmuosius taškus Eurolygoje vilkėdamas „Žalgirio“ marškinėlius.

Kartu kauniečių atsarginiai sumetė 56 taškus, o visa komanda pataikė 16 iš 24 tritaškių (67 proc.) bei išprovokavo 17 varžovų klaidų.

Po dvikovos M. Schilleris sveikino L. Lekavičių su gimtadieniu ir tikino, kad jei ne vasarį įžaidėją pakirtęs koronavirusas, eiklios jo kojos panašiai būtų griovusios varžovų gynybą ir kitose rungtynėse, kurios pastaruoju metu Lietuvos rinktinės gynėjui dažniausiai nebūdavo sėkmingos.

Strategas taip pat gyrė „iš šešėlio išlindusį“ M. Gebeną bei pažymėjo K. Lukošiūno gynybą po antroje mačo dalyje, leidusią M. Erikssonui pridėti tik 2 taškus.

Nors komplimentais įpusėjus dvikovai dar toli gražu nekvepėjo: nugalėtojų žaidėjai neslėpė per pertrauką rūbinėje turėję išklausyti griausmingos trenerio prakalbos.

Bet pats M. Schilleris teigė, jog tokį žadintuvą auklėtiniams reikėjo prisukti tik dėl pasyvios gynybos pirmuose kėliniuose, o prarasta galimybė kovoti dėl vietos atkrintamosiose varžybose įtakos tam esą neturėjo.

„Buvau labai nepatenkintas dėl pusšimčio praleistų taškų ir leidau tai suprasti. Komandos reakcija man patiko.

Visa problema šiuo atveju buvo tiesiog netinkama gynyba. Nors suprantu, kad visi buvo labai nusivylę po praėjusios savaitės pralaimėjimo Tel Avivo „Maccabi“ – jei ne jis, turbūt būtume išsilaikę kelyje į atkrintamąsias. Labai sunki situacija. Įprastu atveju dabar vis dar galėtume apie jas kalbėti. Juk mes vis dar galime surinkti 18 pergalių, o tiek ankstesniais sezonais visada garantuodavo vietą geriausių aštuonete. Kartais pakakdavo ir 17, ir net 16...“ – apgailestavo M. Schilleris.

Nors taip paprastai lyginti neišeina, mat praėjęs Eurolygos reguliarusis sezonas, kuriame pirmą kartą varžėsi 18 komandų, dėl pandemijos nebuvo užbaigtas, austro žodžiuose išties yra dalis tiesos.

2019-aisiais tas pats „Žalgiris“, dar treniruojamas Šarūno Jasikevičiaus, prasmuko į ketvirtfinalį laimėjęs lygiai pusę savo rungtynių.

Vis dėlto šiemet panašus scenarijus nebepasikartos, ir M. Schilleriui teks su tuo susitaikyti. Bei, kaip sako pats 39-erių specialistas, užsiimti kitais tikslais, kurių galima pasimokyti iš tos pačios ALBA.

Kaip pavyzdį „Žalgirio“ treneris pateikė tik praėjusiame ture Eurolygoje debiutavusį 223 cm ūgio vidurio puolėją iš Čado Christą Koumadje, kuris Kaune žaidė net 20 min. ir užsitarnavo 7 naudingumo balus.

"Žalgiris" - ALBA. Rungtynių statistika

„ALBA yra unikalus klubas, turintis jaunų berlyniečių branduolį ir siekiantis jų progreso kiekvienose rungtynėse. Puiku, kaip į savo žaidimą jie įtraukė nepatyrusį naujoką, kaip išbando jį įvairiose taktinėse schemose.

Mes lygiai taip pat turime vietinių žaidėjų iš klubo jaunimo programos, kurių tobulėjimu reikia rūpintis. Nesvarbu, ar už lango dar gruodis, ar jau kovo pabaiga. Pasižiūrėkime, ką dar atneš sunkus M. Gebeno ir K. Lukošiūno darbas, toliau spauskime Roką Jokubaitį ir bandykime finišuoti surinkę 18 pergalių“, – kalbėjo „Žalgirio“ vairininkas.

Tiesa, paklaustas, ar pasitraukus iš atkrintamųjų varžybų lenktynių paskutinėse dvejose rungtynėse suteiks daugiau progų pasireikšti ir nuošalėje liekančiam Marekui Blaževičiui, pažadų jis nedalino.

„Tikrai nežinau, pamatysime“, – tarstelėjo M. Schilleris.

Šeimininkai antradienį vertėsi be traumuoto Artūro Milaknio ir koronavirusu užsikrėtusio Augustine'o Rubito. ALBA gretose trūko Maodo Lo.

Pirmojo rato akistatą praėjusį gruodį Berlyne „Žalgiris“ laimėjo 74:71. Per visą istoriją tarpusavyje šios komandos susitiko dešimt kartų, lietuviai šventė šešias pergales.

Ketvirtadienį kauniečiai patys keliaus į Vokietiją ir mes iššūkį Miuncheno „Bayern“, o reguliarųjį sezoną užbaigs balandžio 8 d. dvikova su Atėnų „Panathinaikos“.

ALBA penktadienį priims „Valencia“ krepšininkus.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)