Žalgiriečiai yra viena lėčiausiai žaidžiančių Eurolygos komandų. Overbasket.com duomenimis, per rungtynes M. Schillerio auklėtiniai vidutiniškai surengia 75,5 atakos.

Tik Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija) puola dar lėčiau (74,5). Sunku patikėti, tačiau tas pats „Žalgiris“ praėjusiame sezone treniruojant Šarūnui Jasikevičiui žaisdavo šiek tiek greičiau (78,6).

Kaip paaiškinti, jog atvykus specialistui iš svaiginančiais greičiais pasižyminčios NBA G lygos komandos tempas iš esmės išliko tas pats?

„Nežinau, kodėl skaičiai tokie. Bet man atrodo, kad nereikėtų sureikšminti šio statistikos rodiklio, NBA komandos jam neskiria daug dėmesio. Žinau, kad praėjusiame sezone „Žalgirio“ tempas buvo lėčiausias Eurolygoje, tačiau puolimas – labai efektyvus. Aš į tai nekreipčiau didelio dėmesio“, – komentavo M. Schilleris.

Kol kas efektyvios ir naujojo „Žalgirio“ atakos. Geru pataikymu iš įvairių distancijų besimėgaujanti ekipa per mačą vidutiniškai renka po 79 taškus. Kartu su Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis) bei Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) kauniečiai dalinasi ketvirta vieta rezultatyviausių ekipų sąraše. O svarbiausia, jog turnyro lentelėje nepralaimintys M. Schillerio auklėtiniai (4/0) yra absoliutūs lyderiai.

Austras toliau bando formuoti naują komandos žaidimo braižą ir teigia pratybose turintis aiškius prioritetus.

„Treniruotėse daugiausiai dėmesio skiriame gynybai nuo varžovų žaidimo du prieš du, taip pat teisingam išsidėstymui atakuojant, kad galėtume sėkmingiau išnaudoti erdves ir aikštės kampus“, – teigė 38-erių specialistas.

Ketvirtadienį pergalių seriją „Žalgiris“ mėgins tęsti namuose priimdamas „Valencia“ (2/1) krepšininkus.

M. Schilleris prieš rungtynes labiausiai saugosi ispanų jėgos po krepšiu.

„Valencia“ gerai ginasi: uždaro savo baudos aikštelę, retai suteikia progų keliauti prie baudų metimų linijos. O patys puolime jie renka daug taškų iš po krepšio. Kita vertus, tokie vidurio puolėjai kaip Bojanas Dubljevičius ir Mike'as Tobey labai išplečia „Valencia“ puolimą savo sugebėjimais prie trijų taškų linijos. Nėra lengva nuo jų gintis“, – vertino M. Schilleris.

Savo ruožtu, lietuviai bandys pasinaudoti savos publikos pranašumu, dėl kurio praėjusiame ture jau skundėsi sirgalių užnugario dėl koronaviruso pavojaus kol kas neturinčio Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija) strategas Erginas Atamanas.

Paklaustas, ką mano apie kolegos pastabas, M. Schilleris traukė pečiais.

„Žinoma, puikūs mūsų fanai suteikia mums tam tikrą pranašumą. Kita vertus, pandemija skirtingose šalyse sukuria skirtingas sąlygas. Manau, būtų žiauru neleisti Lietuvos sirgaliams žiūrėti krepšinio, jei tam yra galimybių. Tačiau nenoriu labai gilintis į šią temą, nes ji tikrai slidi“, – svarstė Kauno ekipos vairininkas.

Dvikova tarp „Žalgirio“ ir „Valencia“ ketvirtadienį prasidės 20 val.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)