„Žalgiris“ (4/1) ketvirtadienį namuose nusileido „Valencia“ (3/1) rezultatu 82:94.

Iki pertraukos kauniečiai pataikė 9 tritaškius iš 16 (56 proc.). Ir nors pirmavo 45:37, toliašaudės artilerijos suteiktos priedangos M. Schillerio auklėtiniai iki galo nekapitalizavo.

„Valencia“ privertė už tai sumokėti trečiame kėlinyje, per kurį šeimininkai prašovė visus 6 bandymus iš trijų taškų zonos. Pasitikėjimo įgavę ispanai patys ėmė deginti varžovų krepšio tinklelį ir 10 min. atkarpą laimėjo net 30:12.

Antroje rungtynių dalyje išryškėjo ir „Žalgirio“ ribotumas gynyboje bei galingos svečių priekinės linijos dominavimas „po lenta“ – kovoje dėl atšokusių kamuolių „Valencia“ buvo pranašesnė 34:24.

Tuo metu perėmusi iniciatyvą trijų taškų zonoje Valensijos ekipa viso pataikė 14 metimų iš 32 (44 proc.), kai „Žalgiris“ mačą baigė tikslą pasiekus 11 bandymų iš 28 (39 proc.)

„Tikrai manau, kad žaidėjai ėmė dvejoti, kai prametė dešimt tritaškių iš eilės. Svarbiausia – priimti gerus sprendimus. Jei esi laisvas, turi mesti, antraip tai iš esmės yra klaida puolime. Suprantu psichologijos poveikį, bet reikėtų jo atsikratyti“, – sakė M. Schilleris.

Vis dėlto austras daugiau dėmesio skyrė po pertraukos dramatiškai išaugusiems „Valencia“ pataikymo procentams.

„Pirmoje dalyje jie iš toli įmesdavo kas ketvirtą metimą, bet antroje smarkiai pagerino taiklumą. Labai sunku laimėti, kuomet priešininkai taip gerai pataiko ir dar kelia problemų po krepšiu. Iššūkiu mums tapo Klemeno Prepeličiaus ir Vanja Marinkovičiaus metimai, jie metė gerokai per daug. Deja, nesugebėjome apriboti tokių atakų skaičiaus“, – komentavo 38-erių specialistas, išskyręs 16 taškų pelniusio V. Marinkovičiaus faktorių.

Paklaustas, apie ką kalbėjosi su auklėtiniais per rungtynių didžiąją pertrauką, M. Schilleris neslėpė kitus žaidimo elementus akcentavęs labiau nei varžovų snaiperių stabdymą.

„Pirmuose kėliniuose skausmingesni mums buvo oponentų prasiveržimai ir puolime atkovoti kamuoliai. Norėjome geriau atsitverti varžovus, neįleisti jų į baudos aikštelę, kadangi „Valencia“ įprastai dažnai atakuoja iš artimų distancijų. Į tai kreipėme pagrindinį dėmesį“, – dėstė „Žalgirio“ treneris.

Paprašytas jis nupasakojo ir pokalbį su „Valencia“ strategu Jaume Ponsarnau, kuris tiksint paskutinėms sekundėms ir pergalę jau turint kišenėje sustabdė žaidimą paprašydamas rezerve likusios minutės pertraukėlės.

„Jis atsiprašė, bet paaiškino, kad varžybos – svarbios, ir jis tiesiog norėjo papildomų taškų. Taip jis man sakė“, – pralaiminčią komandą ypač erzinantį manevrą santūriai apibūdino M. Schilleris.


Ispanai Kaune vertėsi be kelio raiščių traumą patyrusio Joano Sastre, „Žalgiriui“ trūko Achilo sausgyslės skausmus pajutusio Martino Gebeno.

M. Schilleris vylėsi, jog aukštaūgio sveikatos problemos nėra rimtos, tačiau detalesni tyrimai jam bus atlikti tik penktadienį.

Vietoje M. Gebeno pirmą kartą Eurolygos rungtynėms registruotas buvo Marekas Blaževičius, bet vidurio puolėjas nuo atsarginių suolo nepakilo.

Kauniečiai taip pat bent iki gruodžio lauks po menisko operacijos sveikstančio Patricio Garino.

Rungtynes Nemuno saloje stebėjo 5,1 tūkst. žiūrovų.

Bendras komandų tarpusavio dvikovų rezultatas dabar yra 6:2 „Valencia“ naudai. Praėjusiame sezone ispanai Kaune taip pat laimėjo rezultatu 86:82.

„Žalgiris“ po savaitės turėtų keliauti į Prancūziją, jei tik Vilerbano ASVEL per tą laiką išsivaduos iš koronaviruso pančių. Kol kas konkrečių žinių, ar reikės krautis lagaminus, kauniečiai dar negirdėjo.

„Valencia“ laukia viešnagė Maskvos CSKA (Rusija) tvirtovėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)