Kauno „Žalgiris“ pasirengimo naujajam sezonui etape patyrė antrą pralaimėjimą iš eilės. M. Schillerio auklėtiniai penktadienį savo aikštėje 80:82 (20:14, 15:27, 25:23, 20:18) nusileido aštuoniese kovojusiems Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkams.

„Mums rireikė 30 minučių, kad priartėtume prie varžovų ir tai yra problema. „Lietkabelis“ kietai kovojo, įdėjo daug pastangų ir aistros, buvo aktyvūs fiziškai. Mums reikėjo 30 minučių, kad prie to prisitaikytume, o to neturėtų būti“, – pastebėjo M. Schilleris.0

Tik pirmoje rungtynių dalyje 17 minučių žaidė pirmųjų kontrolinių rungtynių lyderis Emmanuelis Mudiay. „Žalgirio“ treneris atskleidė, kad specialiai neleido legionieriui vėliau žaisti, nes jis penktadienį ryte gavo COVID-19 vakciną.

Įžaidėjas dvikovoje su Krasnodaro ekipa žaidė 28 min. ir pelnė 23 taškus. Per 17 min. penktadienį jis surinko 5 taškus.

Paklaustas, kaip vertina su žalgiriečių apranga debiutavusio latvio Janio Strelniko žaidimą, austras neabejojo, kad tai solidus žaidėjas: „Jis dėl traumos nežaidė mėnesį, bet iš esmės kalbant, džiaugiuosi, kad jis jau žaidžia“.

J. Strelniekas per 27 min. pelnė 11 taškų (1/3 dvitaškiai, 3/6 tritaškiai), atkovojo 4 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo ir surinko 12 naudingumo balų.

Rezultatyviausias kauniečių gretose buvo L. Lekavičius, sunkiais momentais ėmęsis iniciatyvos ir traukęs komandą iš gilios duobės.

Jis per 20 min. pelnė 14 taškų (5/7 dvitaškiai, 0/2 tritaškiai, 4/4 baudos), atkovojo 3 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, 4 kartus suklydo ir surinko 10 naudingumo balų.

„Lukas neabejotinai turės būti tas žaidėjas, kuris imsis iniciatyvos ir atliks sudėtingus bei reikalingus metimus“, – patvirtino M. Schilleris.

Du tritaškius iš 3 mestų pataikęs Artūras Milaknis pripažino, kad komandos dar laukia daug darbo.

„Tai čia ir yra tų draugiškų rungtynių esmė – kad pamatytume, ko dar trūksta. Kaip minėjau, nuo to priklauso, kaip greitai įgausime gerą sportinę formą, o tuomet rungtynės gali pakrypti visai kita linkme. Tai dar tikrai daug darbo reikia įdėti“, – dalijos mintimis snaiperis.

Anot jo, per treniruotes žaidėjai greitai vieni prie kitų pripranta, žino stipriąsias ir silpnąsias puses, o per rungtynes su kitais varžovais – viskas kitaip.

„Atrodo, kad per treniruotes viskas išeina, o per tokias rungtynes be žvalgybos atsiranda daug „broko“, nesusikalbėjimo. Vis dėlto didelių išvadų čia daryti nereikėtų – dauguma žaidėjų yra nauji, reikia priprasti vieniems prie kitų ir prie sistemos, – kalbėjo A. Milaknis. – Gynyboje visi penki turime dirbti kaip komanda. Dar toli gražu mums iki to. Daug klaidų darėme gynyboje. Reikia išmokti atpažinti situaciją, iš kur laukti pagalbos ir panašiai. Dar tik pradinė stadija, viską statome nuo pamatų“.

Senus pažįtamus Kaune aplankė ir dvikovą su „Lietkabeliu“ stebėjo 2011–2012 m. sezone „Žalgiryje“ rungtyniavęs Sonny Weemsas. Kartu su juo buvo ir buvęs Kauno „Žalgirio“ strategas Gintaras Krapikas, pastaruosius metus dirbantis Kinijoje.

Kitą savaitę „Žalgiris“ kelsis į Turkiją, kur Antalijoje vyksiančiame draugiškame turnyre žais su Krasnodaro „Lokomotiv“(rugsėjo 8 dieną), Bursos „Tofaš“ (rugsėjo 10 dieną) ir Stambulo „Anadolu Efes“ (rugsėjo 12 dieną) komandomis.

„Žalgiris“ oficialias kovas „Betsafe-LKL“ čempionate pradės rugsėjo 20 dieną dvikova išvykoje su Jonavos „CBet“ komanda, o Eurolygoje M. Schillerio auklėtiniai startuos spalio 1 dieną nuo dvikovos svečiuose su Vilerbano ASVEL.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)