Eurolygos sezoną trimis pergalėmis pradėjusiems M. Schillerio auklėtiniams mačas su turkais bus pirmasis, kurį žalgiriečiai žais namuose. Nors „Anadolu Efes“ savo sąskaitoje turi 1 pergalę ir 2 pralaimėjimus, treneris tikisi itin sunkių rungtynių.

„Stambulo komanda žaidžia panašiai, kaip ir praėjusiame sezone. Jie gerai susikuria erdves ties perimetru ir gerai judina kamuoolį. Į priekį šią komandą vedą aukšti gynėjai Vasilije Micičius ir Krunoslavas Simonas. Jie gali žaisti tiek pikenrolą, tiek ieškoti laisvų bendraklubių.

Stabdysime varžovus savo agresyvumu ir ieškosime mums parankių mikrodikovų. Manau, kad galime rasti neparankias mikrodvikovas savo varžovams. Tai bus labai svarbu ketvirtadienio rungtynėse“, – kalbėjo „Žalgirio“ vairininkas.

Nors rungtynėse su „Crvena Zvezda“ spindėjęs Rokas Jokubaitis žaidė 29 minutes ir taip pasiekė savo karjeros Eurolygoje rekordą, M. Schilleris neketina įtraukti 19-mečio į komandos starto penketą. Austras mano, kad gynėjas gali gerai rungtyniauti ir kildamas nuo suolo.

„Starto penketo keisti tikrai neplanuoju. Toks žaidimas ir forma, kurią Rokas demonstruoja, neturi įtakos tam, ar jis pradės rungtynes starto penkete. Galbūt jo žaidimą netgi lemia tai, kad jis kyla nuo suolo? Daugiau ko gero lemia kombinacijos aikštelėje ir tai, kas su kuo žaidžia.

Ar Rokas gali žaisti starto penkete? Taip. Ar jis gali toliau kilti nuo suolelio? Irgi taip“, – teigė M. Schilleris.

„Žalgirio“ strategas spaudos konferencijoje nenorėjo komentuoti Eurolygos veiksmų, nukreiptų prieš Sankt Peterburgo „Zenit“. Rusai šią savaitę neišvyko žaisti su Vitorijos „Baskonia“ ir „Valencia“, todėl komandai buvo skirti du techniniai pralaimėjimai 0:20.

„Žinau, tai yra nuobodus komentaras, bet nuomonės šia tema aš neturiu“, – sake treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)