Šeimininkai ketvirtadienį rodė gyvybės kibirkštis gynyboje, kuri yra opiausia pusę žaidėjų pakeitusios komandos problema sezono pradžioje.

Bet problema „nr. 2“ ir toliau vienodai kišo koją. Rezultatyvių perdavimų (15) kauniečiai vėl atliko beveik tiek pat kaip ir klaidų (14), o komandos žaidimo varikliu turėjęs būti krepšininkas didžiąją dvikovos dalį rymojo ant atsarginių suolo.

Starto penkete susitikimą pradėjęs Emmanuelis Mudiay prametė pirmus 3 metimus ir vėliau jo pasirodymas buvo tik epizodinis. Įžaidėjas ant parketo praleido vos 12 min. ir tenkinosi 4 taškais. „Žalgirio“ naujokas atliko 2 rezultatyvius perdavimus, bet suklydo taip pat 2 kartus.

Emmanuelis labai gerai socializuojasi su komandos draugais, nauja aplinka ir kultūra. Manau, jis iškentės sunkesnį laikotarpį, nes yra labai geras jaunuolis, malonus ir supratingas. Jis suvokia, jog šiuo metu aikštėje labiau reikia kito žaidėjo.
Martinas Schilleris

Šešėlyje E. Mudiay pirmiausia paliko Lukas Lekavičius (10 taškų, 6 rezultatyvūs perdavimai), o dar toliau į atsarginių suolo gelmes 25-erių gynėją stumtelėjo Mantas Kalnietis – veteranui organizuoti atakas taip pat sekėsi pastebimai geriau.

Po mačo M. Schilleris pakartojo esantis pasiruošęs laukti geresnės visą praėjusį sezoną nežaidusio E. Mudiay versijos iki gruodžio.

„Žalgirio“ treneris petimi pridengė garsiausią tarpsezonio papildymą nuo kritikos, pareikšdamas, jog kaltinti dėl stringančio puolimo vien E. Mudiay būtų neteisinga.

„Dar reikia šiek tiek kantrybės. Jo pagrindinis ginklas – prasiveržimai į baudos aikštelę, kol kas, galima sakyti, yra neutralizuotas, nėra stabilumo. Tik kai kurie mačai Emmanueliui buvo geri. Bet esu optimistas.

Jis labai gerai socializuojasi su komandos draugais, nauja aplinka ir kultūra. Manau, jis iškentės sunkesnį laikotarpį, nes yra labai geras jaunuolis, malonus ir supratingas. Jis suvokia, jog šiuo metu aikštėje labiau reikia kito žaidėjo. Manau, Emmanuelis per artimiausius mėnesius ras išeičių, kaip reikia pulti Europoje, mes visi rasime. Nesąžininga visą spaudimą krauti ant jo vieno pečių, tai tikrai jam niekuo nepadėtų“, – kalbėjo 39-erių austras.

Emmanuelis Mudiay

Tuo metu komentuodamas visos komandos žaidimą, M. Schilleris teigė jau matantis pirmuosius pasirengimo sezonui pabaigoje įvestų gynybos sistemos korekcijų vaisius.

Jis tikino, esą stabdyti varžovų žaidimą du prieš du auklėtiniams sekasi pakenčiamai, o problemos kyla tik dėl prasto žaidimo vienas prieš vieną.

„Mūsų schemos buvo visiškai vienodos ir pirmoje, ir antroje rungtynių pusėje. Bet po pertraukos praleidome 30 taškų – 10 mažiau nei per pirmus du kėlinius. Vadinasi, tiesiog geriau vykdėme planą.

Gynėmės intensyviau, daug dažniau pamušdavome kamuolį, sumažinome vienas prieš vieną situacijose praleidžiamų taškų skaičių trigubai. Taip, pabaigoje sužibėjo Jordanas Loydas, bet aš manau, kad Janis Strelniekas prieš jį gynėsi visai gerai, tiesiog pats J. Loydas – labai geras žaidėjas.

Bėda buvo ta, kad patiems sunkiai sekėsi užpulti. Turėjome surengti keliomis rezultatyviomis kontratakomis daugiau. Greitas žaidimas – kol kas mūsų problema“, – svarstė M. Schilleris.

Treneris nesileido į kalbas apie diena anksčiau klubo direktoriaus Pauliaus Motiejūno išsakytą mintį, jog dėl netenkinančio žaidimo komandos sudėtyje gali įvykti permainų.

„Žinau, kad norėtume atsakymo, bet šito nekomentuosiu. Tik tiek, kad tikrai nėra jokio termino, iki kurio tikimės žūtbūt sulaukti naujoko“, – sakė M. Schilleris.

Pirmąsias Kauno ekipos šio sezono namų rungtynes stebėjo per 10 tūkst. aistruolių. Prieš tai Lietuvos čempionai „Žalgirio“ areną buvo užleidę tris savaites šalyje vykusio pasaulio salės futbolo čempionato dalyviams.

Mačo metu aplodismentai nuskambėjo ir karjerą baigusiam gynėjui Renaldui Seibučiui, kuris žaidė „Žalgiryje“ 2015-2017 metais.

Buvę žalgiriečiai „Zenit“ gretose Artūras Gudaitis ir Mindaugas Kuzminskas pelnė atitinkamai 7 ir 3 taškus.

Šeimininkų gretose į aikštę ketvirtadienį grįžo traumas išsigydę gynėjai Janis Strelniekas ir Lukas Lekavičius bei puolėjas Paulius Jankūnas. „Zenit“ Eurolygos sezoną pradėjo be sunkią traumą patyrusio Kevino Pangoso įpėdinio klube ir pagrindinio atakų organizatoriaus Shabazzo Napiero.

„Zenit“ istoriškai toliau išlieka nenugalimas kauniečiams – pastarieji pralaimėjo visas penkias tarpusavio akistatas.

Kitą savaitę „Žalgiris“ sužais dvejas Eurolygos rungtynes Balkanų pusiasalyje: trečiadienį svečiuosis pas Belgrado „Crvena Zvezda“ (Serbija), penktadienį aplankys Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija).

„Zenit“ laukia mačai svečiuose su Maskvos CSKA (Rusija) ir namuose su Miuncheno „Bayern“ (Vokietija).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)