Antradienio vakarą LKL čempionato lyderis „Žalgiris“ (18/2) išvykoje 88:74 pranoko autsaiderius „Šiaulius“ (6/17), kurių gretose išskirtinį pasirodymą surengė jau minėtasis E. Stankevičius.

Trečiajame mačo kėlinyje 192 cm ūgio atakuojantis gynėjas „Šiaulių“ komandai pelnė 17 taškų paeiliui, pataikydamas 5 tritaškius ir pridėdamas dar vieną dviejų taškų vertės metimą.

Kolegos benefiso įkvėpti šiauliečiai tą kėlinį laimėjo 34:24 ir apskritai įstengė išvengti sutriuškinimo, nors „Žalgiris“ mačą ir užbaigė sugebėdamas išvengti didesnės intrigos.

Pats E. Stankevičius rungtynes užbaigė su 24 taškais (3/5 dvit., 5/7 trit., 3/3 baud.) sąskaitoje – nieko keisto, kad blykstelėjusio krepšininko pavardę po mačo vykusioje spaudos konferencijoje minėjo abiejų komandų strategai.

„Esu patenkintas pergale ir žaidimu per tris rungtynių kėlinius. Tačiau ne žaidimu trečiajame kėlinyje, kurio metu Stankevičiaus vedami varžovai pelnė net 34 taškus. Neturėtume leisti vienam žaidėjui šitaip dominuoti tiek ilgai, tuo tikrai nesame patenkinti“, – pažymėjo „Žalgirį“ treniruojantis Martinas Schilleris.

„Žinau, kad jis yra labai geras metikas. Taip gerai šį sezoną jis dar nemetė, bet mūsų treneriai mane informavo, kad jis tikrai gerai atakuoja iš toli. Bet kuriuo atveju, nustebino – pagarba jam“, – snaiperio pasirodymą pakomentavo austras.

Savo ruožtu „Šiaulių“ treneris Antanas Sireika pažymėjo, kad antrą sezoną komandoje žaidžiančio taikliarankio krepšininko proveržio laukė jau senokai.

„Eimantas maloniai nustebino. Bet „Šiauliai“ visada turėdavo snaiperių, pradedant dar Giedriumi Pečiulioniu. Turėjom ir kitų – Derricką Low, Arvydą Čepulį, Nicką Zeisloftą. Man patinka tokie žmonės, tik vat teko laukti pusę sezono, kol jis atsivers. Eimantas turi auksinę rankelę, gali mesti“, – pažymėjo A. Sireika.

E. Stankevičius yra „Žalgirio“ krepšinio mokyklos auklėtinis, jis buvo Lietuvos jaunimo rinktinių narys. „Šiaulių“ žaidėju jis tapo 2019-ųjų sezono išvakarėse, į gimtinę krepšininkas sugrįžo po ne itin sėkmingo karjeros etapo Vokietijoje.

Paklaustas, kaip vertina faktą, jog šią savaitę LKL čempionate dar kartą teks susitikti su „Žalgiriu“ (rungtynės Kaune vyks sekmadienį), A. Sireika gūžčiojo pečiais ir pripažino nesantis patenkintas dėl tvarkaraščio sudarymo principų.

„Nereikia verkti, ne viskas gyvenime būna padėta ant lėkštutės. Reikia priimti, ką tau gyvenimas duoda. Bet iš tikrųjų man labai nepatinka tvarkaraštis, žaidžiame po dvi rungtynes iš eilės su „Dzūkija“, su „Lietkabeliu“, o dabar su „Žalgiriu“.

Jeigu būtų žiūrovai, tai iš karto pasireikštų priekaištai: „Mes laukiame „Žalgirio“ visą sezoną, tikimės, kad rungtynės išsidėstys ilgesniame periode, o čia per vieną savaitę du kartus sužaidžiate ir daugiau jų nematome. Bet juk sezono eigoje ir jūsų forma kyla, ir jų krenta, juk tai yra įdomiau. O čia, kai vieną savaitę žaidi kelias rungtynes, viskas tas pats“, – įsivaizduojamą sirgalių citavo A. Sireika.

Pastaruoju metu „Žalgiriui“ tenka intensyviai kovoti dviem frontais. Praėjusią savaitę kauniečiai žaidė dvejas Eurolygos rungtynes, o sekmadienį LKL čempionate sutriuškino dėl traumų pabyrėjusią Utenos „Juventus“ ekipą.

Šį penktadienį „Žalgirio“ lauks dar vienas Eurolygos mačas išvykoje su Stambulo „Anadolu Efes“, o sekmadienį vyks jau minėtas mūšis su „Šiauliais“.

Paklaustas, kokias užduotis sprendė šiame Šiauliuose vykusiame mače, M. Schilleris pripažino:

„Dabar svarbiausia – subalansuoti minutes, nes mums tai trečios rungtynės per penkias dienas, netrukus laukia ir kelionė į Stambulą.

Ir balansuojant minutes tu ant parketo turi skirtingus penketus. Pavyzdžiui, Augustine'as Rubitas žaidžia tik „ketvirtu numeriu“, o ne vidurio puolėju. Nigelis Hayesas žaidžia tik „trečiu numeriu“, bet ne sunkiojo krašto pozicijoje. Ir tokie besikeičiantys penketai iškelia naujas užduotis tiek puolime, tiek gynyboje. Tačiau, iš esmės, galbūt tik Paulius Jankūnas žaidė kiek per ilgai (21 min., red. past.), viskuo kitkuo esu patenkintas”, – pažymėjo treneris.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)