Antradienį svečiai pajėgė nuožmiai priešintis pusę rungtynių, o antrame kėlinyje surengę spurtą 12:0 netgi stvėrė „Žalgiriui“ už gerklės.

Bet intensyvi „Crvena Zvezda“ gynyba spėriai degino ir degalus viruso prakiurdytame bake, ir pražangų rezervus, o minimali žaidėjų rotacija treneriui Dejanui Radonjičiui kėlė didelį galvos skausmą – visa tai neišvengiamai vedė į šeštą nesėkmę iš eilės Eurolygoje.

M. Schilleriui galvą skaudėti turėjo dėl auklėtinių gynybos ties perimetru, tačiau po pertraukos žalgiriečiai ją pagerino, be to, ir patiems serbams iš nuovargio ėmė drebėti rankos. Per trečią kėlinį šeimininkai į savo krepšį praleido 14, per paskutinį – 4 taškus.

Tuo metu kitoje aikštės pusėje 15 min. pavyzdingai dengtas Marius Grigonis per likusią rungtynių dalį suspėjo surinkti sau įprastus 17 taškų ir 6 rezultatyvius perdavimus. Geriausiai šįkart jam talkino Nigelis Hayesas – per pirmą kėlinį 10 taškų sumetęs amerikietis finišavo su 16 taškų ir 5 atkovotais kamuoliais.

Po mačo M. Schilleris bene pirmą kartą užsiminė apie turnyrinę lentelę – pergalę prieš vienus autsaiderių jis pavadino labai svarbia būtent šiuo aspektu.

„Man labai patiko, kaip gynėmės antroje mačo pusėje. Per pertrauką padarėme tam tikrų korekcijų: geriau kontroliavome situacijas, kuomet centruodami ir žaisdami „pick and pop“ gynėjai sukurdavo progų Markui Simonovičiui. Mūsų gynyba po pertraukos buvo geriau subalansuota“, – komentavo austras.

Tačiau jam ne taip gerai pavyko subalansuoti lyderiams tenkantį krūvį. M. Grigonis žaidė net 36 min., arti pusvalandžio aikštėje praleido Thomasas Walkupas bei N. Hayesas.

M. Schilleris aiškino, jog nenorėjo sodinti ant suolo įsibėgėjusių krepšininkų, be to, buvo ir viena nekontroliuojama aplinkybė.

A. Milaknis sužaidė tik 8 min. pirmoje rungtynių pusėje ir daugiau ant parketo nebeišbėgo.

M. Schillerio teigimu, gynėjui paūmėjo jau nuo sezono pradžios varginantys kirkšnies skausmai. Treneris teigė nežinantis, kokia jų priežastis, tik pabrėžė, jog šįkart negelbėjo nė vaistų nuo skausmo injekcija.

„Normaliai ruoštis šioms rungtynėms jis negalėjo, nesu tikras, ar važiuos su mumis į Madridą. Tai spręsime rytoj.

Man visada rūpi rotacija, tai, kaip žaidėjams padalinamos minutės. Tvarkaraštis dabar bus įtemptas. Trūko Luko Lekavičiaus, labai džiugu, kad jis grįžo, nes dėl savo greičio gali pats vienas pakeisti rungtynių eigą. Patricio Garino taip pat juda į priekį, treniruotėse jau žaidžia vienas prieš vieną ir du prieš du. Bet esu susidūręs su tokiais atvejais, todėl neturiu iliuzijų. Galvojant optimistiškai, jis prisijungs anksčiausiai gegužę. Juk Patricio nežaidė pusantrų metų – ne tik jo kelis čia svarbu, bet ir krepšininko įgūdžiai. Todėl mes labai konservatyvūs.

Visos problemos rotacijoje prasideda būtent nuo Patricio netekties, bet yra, kaip yra. Viskas bus gerai. Mūsų atletinio rengimo ir medicinos departamentas dirba labai gerai, per visą sezoną neturėjome jokių raumenų traumų. Juk Patricio jau atvyko susižeidęs, o Steve'as Vasturia susidūrė su varžovu“, – kalbėjo M. Schilleris.

Rungtynės su Belgrado atstovais turėjo vykti dar vasario pradžioje, bet buvo atidėtos dėl koronaviruso protrūkio serbų klube. Antradienį Kaune „Crvena Zvezda“ turėjo tik dešimt žaidėjų – trūko Corey Waldeno, Langstono Hallo, Duopo Reatho, Landry Nnoko, Quino Colomo, o taip pat ekipą dėl konflikto su D. Radonjičiumi jau palikusio Johnny O'Bryanto.

Savo ruožtu, į „Žalgirio“ gretas grįžo užkrato irgi neišvengęs Lukas Lekavičius.

Pirmąją komandų akistatą praėjusį spalį kauniečiai svečiuose laimėjo 75:69. Bendra tarpusavio susitikimų Eurolygoje istorija taip pat palankesnė „Žalgiriui“ – 8:4.

Ketvirtadienį M. Schillerio auklėtiniai svečiuosis Madrido „Real“ tvirtovėje, „Crvena Zvezda“ taip pat keliaus į Ispaniją ir penktadienį kausis su Vitorijos „Baskonia“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)